15.12.13

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: Πανω από 20 συλληψεις μετά απο ναζιστική επίθεση!

 
Στο Kärrtorp, προστειο της Ν. Στοκχολμης, πραγματοποιήθηκε σήμερα μια αντιρατσιστική διαδήλωση, που οργανωθηκε και διαφημίστηκε με αφισες και απο τα κοινωνικα μεσα ενημερωσης. Ακτιβιστές απο το δικτυο "Linje17 κατά του ρατσισμού", που διοργανωσε τον αγώνα, λένε ότι ξαφνικά μαζευτηκαν 40 Ναζί, το μεσημέρι της Κυριακής.
-Στεκομασταν και είχαμε μολις αρχίσει τη διαδηλωση για περίπου 20 λεπτά οταν στη συνέχεια ήρθαν 40-50 Ναζί τρέχοντας και ρίχνοντας γυάλινα μπουκάλια επανω μας. Yπηρχε εκεί κοσμος με καροτσια και ήταν απαίσιο, λέει ο Petri Myllykoski, από το δίκτυο στο ABC.
 
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδηλωσης.
 
-Η διαδήλωση χτυπήθηκε. Τουλάχιστον δύο είναι τραυματίες, αλλά δεν ξέρω ποιοι είναι. Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη ποσο ασχημα ειναι. Δύο άτομα έχουν συλληφθεί, λέει ο Kjell Lindgren, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης.


-Υπηρχαν πολύ λίγοι αστυνομικοί εκεί. Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, φάνηκαν να μην ηταν ετοιμοι σε περιπτωση έκτακτης ανάγκης. Δεν  προσπάθησαν ουτε συλλήψεις να κάνουν.  Ειχαμε ακουσει από την αστυνομία για το ενδεχομενο επιθεσης απο τους Ναζί, οπότε είχαμε εμεις οι ιδιοι κανονίσει φρουρούς  που βρισκόταν στο μπροστινό μέρος της διαδηλωσης.
 
Η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι οι Ναζί σκόπευαν να κανουν κατι;
 
-Πρόκειται για μια πληροφορια την οποία δεν μπορώ να σχολιάσω, λέει ο Kjell Lindgren.
 
Σύμφωνα με τον Petri Myllykoski φώναξαν οι Ναζί "Seig Heil" και έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό.
 
-Οι Ναζί εκδιώχθηκαν από εκεί, λέει ο Petri Myllykoski από το δίκτυο Linje17. Εκαναν ναζιστικους χαιρετισμους και φώναζαν ''Sieg Heil''. Είδα ένα μαχαίρι στο έδαφος. Και μερικοι Ναζί είχαν αίματα στο πρόσωπo . Αλλά ήταν δύσκολο να καταλαβει κανεις όλα όσα συνέβησαν.
 
-Μας επιτέθηκαν πρώτα με κροτίδες και γυαλί. Αλλά αφού είχαν εκδιωχθεί, αυτοι ήρθαν και πάλι πίσω. Υπήρχαν πάρα πολλοί που ηταν φοβισμένοι, αλλά εμεις ήμασταν πολύ περισσότεροι, έτσι πραγματικά δεν φοβηθηκα, λέει ένα 14χρονο κορίτσι που ήταν εκεί.


Είδες μερικους Ναζί που είχαν τραυματιστεί;
-Όχι, δεν ήμουν τόσο κοντά τους.
 
Γιατί ήσουν εκεί και διαδηλωνες;
 
-Είχαν ερθει εδώ στην περιοχή μας, ειχαν ζωγραφισει σβάστικες και ειχαν κυνήγησει αντιρατσιστές, γι αυτο πηγαμε στη διαδηλωση.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περιπου 500 με 800 άτομα στο συλλαλητήριο.
 
Λίγο πριν από τις 14.00 το μεσημέρι η διαδηλωση είχε τελειώσει. Περίπου 30 αστυνομικοί ήταν τότε εκει και νωριτερα επίσης ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από την περιοχή.


3 σχόλια:

  1. Που το πάνε ;
    Μπας και ετοιμάζουνε κανέναν καινούργιο ... χετλερίσκο ;

    Μήπως ετοιμάζουν το νέο παγκόσμιο πόλεμο για να βρει διέξοδο η καπιταλιστική κρίση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faro

    Ποιος ξερει; Ολα ειναι πιθανα, προκειμενου να βοηθησουν το κεφαλαιο, μη τυχον και....φτωχυνουν οι πλουσιοι, ...αλλοιμονο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια κα χαρά σου !

    "Λουφάρεις" ; ή μου φαίνεται ; , χα χα !

    ... και, αλλοίμμονό ΤΟΥΣ αν ξυπνήσουν οι φτωχοί !


    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)