1.2.14

''Ενα μέρος όπου μπορείς να σκεφτείς πιο ξεκάθαρα...''



«Αυτο που μου αρεσε με τη Σουηδια ειπε, ο Kenneth Branagh, ηταν ο φυσικος χωρος και σκεφτηκα οτι ηταν ενα μερος οπου μπορει κανεις να σκεφτει πιο ξεκαθαρα. Επισης μου αρεσε οτι το χιουμορ ηταν ξηρο. Εμοιαζε με το Σκωτσεζικο και το Ιρλανδικο χιουμορ. 
Ο κοσμος εκει δεν εκανε γκριματσες, αλλα απο τα ματια καταλαβαινες οτι αστειευοντουσαν, αν και δεν ηταν ποτε κανεις σιγουρος οτι αστειευονταν, ειπε. Εχουν πολυ ξηρο χιουμορ οι Σουηδοι και μπορουν να κανουν ενα αστειο να κρατησει πολυ! Ετσι ομως ειναι και οι Ιρλανδοι.. Με τους Σουηδους μπορει κανεις να μιλησει για τα παντα, για το ποδοσφαιρο, τη πολιτικη και μπορει πολυ γρηγορα να εμβαθυνουν τη συζητηση σε σημειο που τρομαζει..
Συχνα σκεφτομουν οτι ειμαι σε ταινια του..Bergman, αν και ηταν μολις ειχα ξυπνησει και ετρωγα πρωινο! Ισως επειδη ολα ειναι ανοιχτα προς συζητηση και επιτρεπονται. Και παρ ολα αυτα υπαρχει κατι με τις Βορειες χωρες. Ο κοσμος επηρεαζεται πολυ απο τις εποχες..Αλλιως ειναι το χειμωνα οταν κλεινει η πορτα και πινει κανεις ο τι πινει και αλλιως το καλοκαιρι που βλεπεις τη μανια του κοσμου, εκει, για ηλιο, κατι που δεν το βλεπει κανεις αλλου..Ανθρωποι οπως εγω πιστευω οτι ειμαστε λιγο πιο δυσκολοι να δειξουμε τα συναισθηματα μας, ξεκαθαρα».



Αυτα, ειπε χθες ο Kenneth Branagh, Βρετανος ηθοποιος και σκηνοθετης, με καταγωγη απο Βelfast, στην εκπομπη Skavlan για το πως βιωσε την εμπειρια του απ τη Σουηδια, στο ρολο του Σουηδου αστυνομικου Kurt Wallander, που βασιζεται στο μυθιστορημα του Henning Mankell. Μεταξυ αλλων μιλησε και για τις δυσκολιες προσαρμογης του απο το σχολειο, στην Ιρλανδια, που ως 9χρονο παιδι αφησε, οταν η οικογενεια του μετακομισε στην Αγγλια.  



1 σχόλιο:

  1. Η Σουηδία αποτελεί ένα όνειρο (για επίσκεψη) για πολύ κόσμο !

    Για πολλούς λόγους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)