28.3.14

The impatient Patient: (Ἠ αλλιως μισώ τις ασκήσεις..υπομονής!)




Κατ αρχην η λεξη «ασθενης» στα Ελληνικα δηλωνει κυρια την «αδυναμια», ενω σε πολλες αλλες γλωσσες υποδηλωνει την υπομονη...Ο συνδυασμος τους δειχνει τι ...χαλια που αισθανεται κανεις οταν βρεθει σ αυτη τη κατασταση, οταν κανεις πραγματικα καλειται να παιξει ενα ρολο. Γιατι ενας ρολος ειναι και ο ρολος του ασθενη! Με ολη την ..ανυπομονησια, αλλα και την αδυναμια που τον χαρακτηριζει οντας ετσι.

Ας διαβασω και τα υπολοιπα βηματα, σκεφτηκε, αν και ηξερε απ την αρχη οτι δεν θα σκοπευε να τα παρει σοβαρα...Τι ξερουν οι αλλοι για το πως αισθανομαι εγω αυτη τη στιγμη, ειπε...


  1. Γιατί είστε ανυπόμονοι;


Αραγε γιατι; Μα τι σκ ερωτηση ειναι αυτη; Γιατι ετσι γεννηθηκα, ρε παιδια, ειμαι ανυπομονο ατομο! Τυπικος μεσογειακος τυπος, τι τα ψαχνεις; Τωρα θα αλλαξω μετα τα...40, σκεφτηκε..και συνεχισε ...περισσοτερο νευριασμενος, ελπιζοντας οτι τα επομενα δεν θα ειναι τοσο γελοια ερωτηματα..


  1. Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί είστε σε μια τέτοια βιασύνη;
Αν το καταλαβαινα δεν θα ημουν, σκεφτηκε...Απλα γιατι εχω χιλια δυο πραγματα να κανω και δεν παιζω ...σε σηριαλ με πρωταγωνιστες που εχουν ..υπηρετες και πισινες. Αν δεν σταθω στα ποδια μου συντομα δεν θα εχουμε ουτε για τα βασικα! Καλα αυτοι απευθυνονται σε ατομα που εχουν λυσει ολα τους τα προβληματα σκεφτηκε και κουνωντας το κεφαλι προχωρησε στο επομενο..



  1. Εντοπίστε τα αιτια που σας επηρεάζουν συχνά και σας κάνουν να χάσετε την υπομονή σας.


Α εδω μαλιστα! Τα πιασαμε τα λεφτα μας...Αρκει να διαβαζεις ειδησεις και να μενεις στην Ελλαδα, ρε φιλε!!...Ο τι και να μας πειτε εδω εσεις που μενετε σε ξενες χωρες δεν μετραει..Ελατε στην Ελλαδα, δειτε το ανυπαρκτο μας κρατος, δειτε τους ξεφτιλισμενους πολιτικους που για καποιο λογο πρεπει να ανεχομαστε ως κυβερνηση..πηγαινετε στα....''ο θεος να τα κανει'' νοσοκομεια μας και μετα να σας πω εγω για το ποσο....ηρεμος θα φυγετε! Ειστε σοβαροι;




Τα επομενα βηματα 4, 5, και 6 >>

4. Ψάξτε για μοτίβα.

5. Γράψτε τι σας ενοχλει

6. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ...

Τα περασε γρηγορα γιατι δεν ηθελε να ασχοληθει με μ@#%  οπως ειπε και επειδη ηξερε τι τον ενοχλουσε, αλλα μονος του δεν μπορουσε να βρει λυση, συνεχισε να διαβαζει..

7. Ξεπερνωντας τις κρίσεις ανυπομονησίας.

8. Αφηστε το να παει στο καλο

9. Βλέποντας τη μεγαλη εικονα (Ποια εικονα; Την ανοδο της ..ΧΑ, τα Ποταμια, τις Ελιες και ο τιδηποτε αλλο εκτος απο τη μονη σωστη λυση για τον τοπο;)

10. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι τα πράγματα παίρνουν χρόνο

11. Θυμηθείτε αυτό που έχει σημασία.

12. Να θυμάστε πάντα ότι τελικά θα πετυχετε αυτο που θέλετε (Ποτε ομως βρε παιδια; Οταν θα εχουμε φτασει στην εξαθλιωση; Οταν θα μας εχουν αλλη μια φορα γελασει οι ..νεοπασοκοι και παλι;) 

13. Να εχετε πάντα μια θετική προοπτική στη ζωή (Aν δεν ειχα και σενα κομμα μου, τι ελπιδες θα ειχα στη ζωη αυτη, ειπε;)

14. Να περιμένετε το αναπάντεχο (Aυτο μας κραταει, ειπε!)

15. Δώστε στον εαυτό σας μια ευκαιρια για ένα διάλειμμα.

...μεχρι που ενοιωσε τα βλεφαρα του να κλεινουν, επειδη δεν πιστευε οτι οι συμβουλες αυτες προς ...''ναυτιλομενους'' θα ειχαν ποτε επιδραση σ αυτον, ενα ατομο που ηξερε τι ηθελε στη ζωη του, οποτε δεν δεχοταν τον ρολο του «ασθενους», ειδικα μαλιστα οταν οι γιατροι του ηταν το ...ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ!! Του κερατα γιατροι δηλαδη! 

Καλυτερα ...αρρωστος αλλα οχι ...ασθενης αρρωστος! Ετσι και σταθω στα ποδια μου θα σας παρει ο διαλος και θα σας σηκωσει σκεφτηκε και με τη σκεψη αυτη ηρεμησε και ...αποκοιμηθηκε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)