25.3.14

Επιτέλους ενας λόγος ..περηφάνειας!





  1. Να που και φετος φτασαμε (καθε αλλο παρα ..αισιως!) σε αλλη μια..«εθνικη επετειο» με ...αμφισβητησιμες παρελασεις και πιο αμφισβητησιμους απο ποτε..ηγετες! Μονο που φετος η ...ιδιαιτεροτητα ηταν οτι η παρελαση εγινε κατοπιν ..προσκλησης, λες και ηταν καποιο ...καλλιτεχνικο γεγονος, που μονο λιγοι και «εκλεκτοι» καλεσμενοι πανε και οπως διαβαζουμε εγινε και υπό ...δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κατι που δειχνει τον πανικο τους!

Κατ αρχην ειναι γνωστη η θεση του blog και απο αλλες χρονιες, για το ποσο ...αχρειαστες ηταν και ειναι τελικα οι παρελασεις πασης φυσεως, αλλα μαζι μ αυτο δεν καταλαβαινω και τον λογο που συνεχιζουν να γινονται παρελασεις σε χωρες οπως η Ελλαδα. 
Πως ειπατε; Υποτιθεται οτι..τονωνουν το οποιο τελοσπαντων «εθνικο αισθημα»; Ποιος  εχασε το...«εθνικο αισθημα» στον κοσμο για να το βρουμε στην Ελλαδα; 
Τι ομως εννοουμε οταν λεμε ...«εθνικο αισθημα»; Εχουμε ολοι το ιδιο,  ή μηπως ειχαμε ποτε ολοι το ιδιο; Εκει δεν ειναι η ουσια;  Ποτε ειχαμε το ιδιο ... «εθνικο αισθημα» οι δεξιοι και οι ..αλλοι; Δεν χρησιμοποιω επιτηδες τον διαχωρισμο «Αριστεροι» και «Δεξιοι» γιατι σημερα εχουν αλλαξει τοσο αυτοι οι οροι που μερικες φορες οι λεγομενοι αριστεροι οχι μονο στηριζουν ενεργειες και αποφασεις της συγκυβερνησης αλλα ειναι ετοιμοι να παρουν και σκληροτερα μετρα, αν ετσι προσταξει η μητερα...Ευρωπη, αυτη η αφελης νυμφη που αγοταν και φεροταν απο τον Δια, με τη μορφη ενος Ταυρου, ισως του καπιταλιστικου συστηματος, που μας πλακωνει ολους τωρα, ανεξαρτητα σε ποια γωνια της γης ζουμε...Ετσι στον ταραγμενο κοσμο μας αγνοουσαμε εδω και χρονια τις φωνες που ελεγαν απο  τα 1968 ηδη οπως ο Τσαρουχης «Σε πενήντα χρόνια όποιος δεν είναι κομμουνιστής, δεν θα είναι και εθνικά σκεπτόμενος!» Ειχε δικιο ο Τσαρουχης οπως πολλοι αλλοι αξιολογοι ανθρωποι στη χωρα αυτη που καποιοι βαλθηκαν να μας κανουν να ξεχασουμε οτι υπαρχει στο χαρτη, γιατι δεν εξηγειται αλλιως το ποσο συστηματικα εργαζονται για να την αφανισουν μαζι μ αυτην και την Ιστορια της, τους ανθρωπους της, τις θαλασσες της και ολα οσα μας συνδεουν με την Ελλαδα. Τετοιες εντολες πηραν αυτα εκτελουν..Κι εμεις τους αφηνουμε;  Η να ρωτησω αλλιως, πως τους εμποδιζουμε;



  1. Η παγκοσμιοποιηση και οι συνεχεις πολεμοι εχουν φερει σημερα πολλους λαους πιο κοντα απ ο τι τα συνορα του παρελθοντος  και ειναι γεγονος οτι οι λαοι δεν εχουν να χωρισουν τιποτα εκτος απο εκεινους που λεγονται φασιστες (και δυστυχως υπαρχουν σε ολες τις χωρες) και εκεινους που λεγονται ΑΝΘΡΩΠΟΙ που αγαπουν τη ζωη και επιμενουν να αγωνιζονται για μια καλυτερη και δικαιοτερη κοινωνια γι αυτους και τα παιδια τους!  Who´s side are you on? Κι ενω οι φασιστες στην Ελλαδα κλεινουν τους δρομους για τον κοσμο στις παρελασεις που για καποιο περιεργο λογο συνεχιζουν να κανουν ..«ευλογωντας τα γενια τους», στη Σουηδια σημερα οι μαθητες ενος σχολειου στη Στοκχολμη εκλεισαν την εισοδο του σχολειου τους μπλοκαροντας ετσι τους ακροδεξιους SD (SverigedemokraternaI) που ειχαν προγραμματισει να κανουν επισκεψη εκει! Επιτελους ενας λογος περηφανειας.

3 σχόλια:

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)