8.5.14

Ametist Azordegan: "Δεν γίνεται ο Janne Josefsson να πει οτι είναι Ναζί;''





«Εχω κουραστει να λαμβανω ρατσιστικα e-mails και ρατσιστικές απειλές", γράφει στην Αftonbladet η δημοσιογράφος Ametist Azordegan (φωτο),  έπειτα από μια επίθεση που της εγινε για ένα tweet που έγραψε σχετικα με  τον δημοσιογραφο Janne Josefsson, χθες.

Ξυπνησα σήμερα με 12 επιστολες-απειλες για τη ζωη μου, 15 απειλές βιασμού / ή και σεξουαλικής βίας ( που συνήθως περιγράφονται λεπτομερώς!)  που ξεκινουν απο φυλετικα κίνητρα και 56 ρατσιστικα e-mail με χοντρό περιεχόμενο. Πόσα ρατσιστικα "go home" εχω λαβει στο twitter , δεν μπορώ καν να υπολογίσω, πάρα πολλά . Και ολα αυτα τα ελάβα σε λιγότερο από 12 ώρες .


Και ολα αυτα εγιναν αφοτου τσακωθηκα με τον δημοσιογράφο Janne Josefsson, εχοντας δει την χθεσινη εκπομπη  Uppdrag Granskning, (μια εκπομπη που κανει ερευνητικο ρεπορταζ). Eγραψα σαν αντιδραση μια απάντηση μετα απο μια σκηνή που ειδα: " Δεν γινεται ο Janne Josefsson να πει οτι ειναι Ναζί / SVP μια και καλη ; "

Θέλω να είμαι σαφής . Ειρωνευτηκα  τον Janne Josefsson γιατί νομίζω ότι έκανε κακή δημοσιογραφική δουλειά. Και όταν ''τσουβαλιασα'' εναν άλλο δημοσιογράφο το εκανα εκνευρισμενη. " Δεν μπορεί να πει οτι ειναι Ναζί’’... Ήμουν λίγο αναστατωμένη νομίζω .


Έγραψα το tweet αναστατωμένη μετα από μια σκηνή στο πρόγραμμα όπου μια γυναίκα που εκπροσωπούσε τους Ναζί SVP (Κόμμα Σουηδών) « κλαιγοταν » στον Josefsson για απειλές που δέχθηκε . Της ζητησε ο Josefsson να πει κατα ποσο ειναι Ναζί και ρατσιστρια, αντι να πει αυτος οτι αυτη στην πραγματικότητα ειναι και τα δυο αυτά πράγματα .



Είναι δικο μας δημοσιογραφικο καθηκαν να διαμορφωνουμε γνωμες μεσα απο την επικοινωνια μας με τους ανθρώπους για τα γεγονότα . Οπως για παραδειγμα ότι το SVP είναι Ναζιστες,  ρατσιστικη ιδεολογία , μια βίαιη ιδεολογία που θέλει να κυβερνήσει μέσω εκκαθαρίσεων,  διώξεων και μεσω τη βίας .


Όχι , πιστεύω σοβαρά ότι ο Janne Josefsson δεν ειναι Ναζί , αλλά νομίζω ότι είναι συχνά ειναι ενας άθλιος δημοσιογραφος . Το σχόλιο μου προς τον αυτον ηταν περιπαικτικο , και χτυπά συνήθως , επειδή είναι το αποτέλεσμα των συναισθημάτων μου ώστε να μπορεσουν να εκφράσουν κατι πραγματικο . Ήμουν θυμωμένη και ήθελα να τον "χτυπήσω" με τα  λόγια μου.

Λογική η ερμηνεία μου; Συχνά λειτουργεί με λαθος κινητρα  ο Janne Josefsson . Ο Janne Josefsson αισθάνεται συχνά συγκλονισμενος, αντι να ειναι αφηγηματικος. Ως δημοσιογράφος και εγω μιλωντας, νομιζω οτι σε αυτή την περίπτωση δεν έκανε μια καλή δημοσιογραφική δουλειά . Κάποιος πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη προσωπική ευθύνη σήμερα στη Σουηδία , όταν αφήνει τους Ναζί να μιλήσουν και να κλαινε σε μια συνέντευξη. Όταν αφήσεις τον Ναζί να αναλάβει το ρόλο του θύματος σε μια τετοια περιπτωση έχεις τεράστια ευθύνη . Δεν τα καταφερε σ αυτο το σημειο, κατά τη γνώμη μου. Επρεπε να βαδιζει συμφωνα με τα γεγονότα. Οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο για τη Σουηδία .

- Ο Janne Josefsson κάνει συχνά ρεπορταζ που θέλει να δημιουργει αλυσιδωτες αντιδρασεις και όχι προβληματισμούς
Αυτό το είδος της δημοσιογραφίας είναι το χειρότερο που ξέρω , ασχετα αν εχει να κανει με τη τη μουσική / τους καλλιτέχνες, ή την πολιτική.

Είμαι αρκετά γνωστη για το χαρισμα του λογου και των λέξεων. Γράφω χρονογραφηματα και κείμενα για τη μουσική και τους καλλιτέχνες , καλα κειμενα πιστευω.  
Χθες ήμουν, όμως , ένας άνθρωπος που έγραψε μια πρόταση πανω σε εκνευρισμο . Ή μάλλον, μόνο μια μετανάστρια σε μια χώρα με ένα νέο πολύ δυσάρεστο κλίμα. Ναι, ειμαστε πολύ ευάλωτοι στη Σουηδία, σήμερα . Δεν εχει πλακα , είμαι στεναχωρημενη να το πω, αλλά : σταμάτησα να αισθάνονομαι ασφαλης εδω και πολυ καιρο. 
Εχω βαρεθει να λαμβανω ρατσιστικα e-mails και ρατσιστικες απειλες. Είμαι εξαντλημένη τώρα και απελπισμένη ετσι ωστε το χιουμορ εγινε λιγο εκκεντρικο Λυπαμαι . Κανείς δεν φαίνεται να ακούει και να βλεπει την ευπάθεια μας πραγματικα . Ούτε καν οι πολιτικοί μας που αποστασιοποιουνται σαφώς από τον ρατσισμό . Δεν μιλουν γι αυτο, αρα επηρεάζουν.  Μου λείπει ένα είδος πατέρα /μητέρας του έθνους που να μπορεί να μιλήσει με τους Σουηδούς για τις ανθρωπιστικές αξίες .

Δειτε το δικο μου πειραγμα ως ένα σύμπτωμα της απελπισίας . Ξερω ότι είναι ετσι... Δεν μου αρέσει αλλά εγώ ετσι το καταλαβαίνω. Βλεπετε αλλωστε ποσο ασχημα έχουν γινεί τα πράγματα , ποσο λιγο χρειάζεται ; Ήταν αρκετο μετά από ένα μόνο πειραγμα εναντίον ενος συναδέλφου δημοσιογράφου να λαβω όλες αυτες τις ρατσιστικές απειλές βίας. 

Αυτη ειναι η Σουηδία του σήμερα. Γαμώτο, ποσο ασχημα κοινωνικοψυχολογικα αισθάνεται η Σουηδία, ακόμη και εγω ήμουν ένα σύμπτωμα χθες. Είμαστε γαμωτο μια χώρα όπου οι περισσοτεροι είναι μεσα στην απάθεια και οι υπόλοιποι είναι μεσα στον αγώνα. Είναι φρικτό. Κάποια γαμημένη αρμονία και υγεία δεν υπάρχει πια''.


Links: Εxpressen

6 σχόλια:

  1. Δεν γνωρίζω τον Janne Josefsson πολλώ δε μάλλον τις "πολιτικές" απόψεις του. Απ' αυτά όμως που διαβάζω εδώ, συμπεραίνω ότι ο ως άνω "κύριος" πάσχει από σεξουαλική μειονεξία, ενδεχομένως και σε συνδυασμό με μικροφαλία κάτι κοινό στους σύγχρονους νεοναζιστές.
    Έχετε καλές ψυχιατρικές κλινικές εκεί πάνω. ;-)
    (δεν τον λες και το πιο ωραίο παιδί, εν αντιθέσει με αυτό το κουκλί ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως τον φιλο μας τον spiral architect :)

      Xαχα Δεν ξερω απο τι πασχει ο συγκεκριμενος...αλλα παιζει το παιχνιδι πολλων αλλων..Θελει να φαινεται politically correct και σημερα αυτοι ειναι συνηθως οσοι επικροτουν τις πολιτικες της ΕΕ και αλλων διεθνων επιτελειων...

      Απο ψυχιατρικες κλινικες αλλο τιποτα! :-))

      Διαγραφή
  2. Όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πάσχουν από σεξουαλική μειονεξία και μικροφαλία...
    (αλλιώς δεν θάταν πολιτικοί μας αντίπαλοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙοnnKorr

      Aρα και εσεις απο το ιδιο...πασχετε!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  3. χα..χα..
    εγώ ...
    ούτε πολιτικά προσκείμενος σε κάποιους είμαι
    ούτε πολιτικός αντίπαλος κανενός
    τους έχω χεσμένους όλους
    Κόμματα, Ιδεολογίες, Πατρίδες, Ποδοσφαιρικές Ομάδες,
    Ταξικές Ομάδες, Συνδικαλιστές, Μειονότητες και Πλειονότητες,
    Θρησκείες, Θεούς και Διαβόλους κλπ
    ....και έχω την ησυχία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)