13.6.14

H σβάστικα στη πόρτα του Dror Feiler. "Δεν αλλάζω!''


Όταν το πρωί της 23ης Μαη 2014, ο Dror Feiler, ακτιβιστης, πολιτικος του αριστερου κομματος, και προσφατα υποψ. ευρωβουλευτης, εκπροσωπος της κινησης ''Α Ship to Gaza'', (Sweden), για τον οποιο ειχαμε αναφερθει και σε περασμενες αναρτησεις, άφησε το σπιτι του στο κέντρο της Στοκχόλμης, καποιος είχε ηδη  ζωγραφισει μια σβάστικα, με σπρέι, πάνω στην εξωπόρτα του.

-Θυμωνει κανεις, φυσικα και αναστατωνεται, ειπε. Σκέφτηκα τους γονείς μου που στα 1938 έφυγαν από τις σβάστικες στην Ευρώπη. Τώρα εμφανιζονται και πάλι, όχι μόνο στη πόρτα μου, αλλά και ..καμουφλαρισμένες κατω απο κοστούμια, λέει ο Dror Feiler, (υπονοωντας το κομμα των ακροδεξιων SD, στη Σουηδια).

O Dror Feiler, εχει ολα εκεινα τα χαρακτηριστικα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τις ακροδεξιές δυνάμεις. Εκτός από το ότι γεννήθηκε στο Ισραήλ από εβραίους γονείς, είναι επίσης ενεργός αντιρατσιστης. 
Ήταν ένας από τους ακτιβιστές στη Γάζα, συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό στο πλοίο Estelle στα 2010. Έχει εδώ και αρκετό καιρό γινει στοχος με το όνομα και την φωτογραφια του σε πολλές ιστοσελίδες της ακροδεξιάς. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα κίνητρα αυτων που ζωγραφισαν τη σβάστικα στην πόρτα, αλλά ο Dror Feiler κανει  εικασίες. 

-Είμαι Εβραίος, σοσιαλιστης και έχω δουλέψει για την υποθεση της Γάζας. Είμαι ακτιβιστής και λέω αυτό που σκέφτομαι, πραγμα που με κάνει έναν καλό στόχο για πολλά είδη τύπων. Αλλά αυτό δεν θα με κάνει να αλλάξω, αντιθετα θα συνεχισω, ως συνήθως. 

Το σπρει με τον αγκυλωτο σταυρο έχει ηδη αναφερθει στην αστυνομία και η αστυνομία θεωρει το έγκλημα ως "παρενόχληση", κατι που ο Dror Feiler βρίσκει παράξενο. 

-Θα επρεπε να αναφερεται ως ''εγκλημα μίσους''. Νομίζω ότι ειναι κριμα που δεν αναγραφεται ετσι. 

Tη γνώμη του αυτή συμμερίζεται και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Kjell Lindgren, ο οποίος εξεπλαγη για τον τιτλο. 

-Αμφιβάλλω για τη κατηγορια του αδικηματος. Θα έπρεπε να είναι κατά κύριο λόγο ''βανδαλισμος''. Στη συνέχεια, μπορεi κανεις να διερευνήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη αιτία για να ονομασθει ''έγκλημα μίσους'', είπε. 

O Kjell Lindgren δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ύποπτοι, αλλά οι τεχνικoι της αστυνομίας ήταν εκει για να παρουν στοιχεία.  

Η σβάστικα στην πόρτα, μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικης έρευνας, εχει ήδη καθαριστεί από τη πορτα. 

-Η πόρτα ξαναβαφηκε και ειναι τωρα καθαρη και όμορφη και η σβάστικα είναι πλέον απλά μια ανάμνηση, δήλωσε ο Dror Feiler.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)