23.8.14

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η έφιππη αστυνομία ποδοπάτησε διαδηλωτές σε αντιναζιστική διαδήλωση!

Σκηνές βιας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η έφιππη αστυνομια επιτεθηκε εναντίον μιας αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Malmö. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας σοβαρά και ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφ οτου ενα θωρακισμένο βαν της αστυνομίας περασε απο πανω του. 

-Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ για την επίθεση της αστυνομίας. Έχω δει φωτογραφίες όπου τα άλογα της αστυνομίας ποδοπατούν ανθρώπους, μακάβριο θεαμα, λέει η Matilda Renkvist, εκπρόσωπος του δίκτυου Skåne κατά του ρατσισμού, στην εφημεριδα DN.

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην οδο Limhamnsvägen έξω από το Malmö για να διαδηλώσουν κατά του ναζιστικού κόμματος των Σουηδων (Svenskarnas parti),που θα διοργανωνε συνάντηση στη πλατεία. Η αστυνομία είχε περιφραγμένη περιοχή με φράχτες και κοντεινερς. 

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και πετάχτηκαν κροτίδες .
 
Κοντα στον φράχτη που έκλεινε το μέρος όπου το ακρδεξιο SVP θα διοργανωνε τη συγκεντρωση, ξεκινησε η επίθεση της αστυνομίας. Η δημοσιογράφος Susanna Nygren γράφει για την Aftonbladet.se: 

"Ίππευαν ευθεία σε πλήρη καλπασμό προς ένα πλήθος 300-400 ατομων. Η αστυνομία επανελαβε το ιδιο πραγμα ξανά και ξανά. Δεν υπηρξε φασαρια απο το πλήθος. Κάποιοι φώναζαν συνθήματα και μια σειρά από αστυνομικούς στάθηκαν μπροστά τους για να τους κρατήσουν μακριά από το φράχτη. 

Δεν υπήρξαν αντεπιθεσεις από τους αντιδιαδηλωτές, αυτό που συνέβη ήταν ότι φώναξαν

Στις εικόνες υπηρχε αίμα στο δρόμο, μετα την επιθεση της αστυνομιας. 

-Έχω δει τις εικόνες και όταν συνεβη φανηκε απίστευτα ασχημο. Οταν εχουμε να κανουμε με βεγγαλικα, κροτίδες και μεγάλα πλήθη, πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά και στη συνέχεια, μπορεί να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί, δήλωσε η αξιωματικός της αστυνομίας Ewa-Gun Westford, στο TT. 

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο πόδι όταν ενα θωρακισμένο βαν της αστυνομίας περασε απο πανω του. Κατά την άποψή δημοσιογράφoυ της Dagbladet  ο οποίος είδε το περιστατικό, φάνηκε εσκεμμένη και απρόκλητη ενεργεια. 

Στις 16.00 δήλωσαν απο την υπηρεσια διάσωσης οτι  6 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο, όμως, 16 άτομα επισκέφθηκαν το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο του Malmö για τραύματα στο κεφάλι. Η αστυνομία φυλασσει τον χωρο περιστατικων έκτακτης ανάγκης και ελέγχει τον καθένα που θέλει να μπει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)