26.8.14

SKP: Το κεφάλαιο ρίχνει τους μισθούς και μεγιστοποιει τα κερδη του με τη βοήθεια της ΕΕ!


Οι κατασκευαστικές εταιρείες προσφέρουν εργάτες με περίπου 50 SEK την ώρα! (5,45 ευρω την ωρα!)

To Κομμουνιστικό Koμμα Σουηδίας (SKP) στην εκλογική του πλατφόρμα του γράφει ότι «οι εταιρείες Πρόσληψεις εργατικου δυναμικου γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες στην αγορά εργασίας, σε βάρος της ασφάλειας της εργασίας. Είναι κυρίως οι νέοι που αναγκάζονται να δουλευουν σε αυτές τις εταιρείες, συχνά με την ωρα.

Οι εταιρειες στελέχωσης Γραφείων μετά την αρση της απαγόρευσής τους στις αρχές της δεκαετίας του '90 οδήγησαν τη κατασταση σήμερα ετσι ωστε να έχουμε ένα σύστημα εργασίας με ημερομισθια. 
Αντί να στέκεται έξω  απ το εργοστάσιο, με το καπέλο στο χέρι, "ο εργαζόμενος" κάθεται στο σπίτι και  περιμένει για ένα μήνυμα SMS, με την ίδια ερώτηση όπως πριν στην ιστορία, "θα πάω αραγε στη δουλειά σήμερα; ''Μπορει να πληρωθω σήμερα, ή όχι;". 

Η ανασφάλεια δημιουργεί φόβο στους «εργαζόμενους» και οδηγεί στην αγνοια συνδικαλιστικων δικαιώματων, καθώς και οι απαιτήσεις για την προστασία της απασχόλησης εχουν αφαιρεθεί από τις θέσεις εργασίας που οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης διαμεσολαβουν.

Οι εταιρειες στελέχωσης δεν έχουν καμμια σχεση με τη Σουηδική αγορα εργασιας

Αποδεικνύεται ξανά και ξανά ότι η ΕΕ και η πρόθεση της σουηδικής κυβέρνησης είναι να βοηθήσουν το κεφαλαιο για να συντρίψει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και  να υποβαθμίσει περαιτέρω τις συνθήκες διαβίωσης εργασίας της εργατικής τάξης.

Τα κομματα της "αριστεράς" που δεν απαιτουν απαγόρευση των εταιρειων στελέχωσης προσωπικου βοηθουν  άμεσα ή έμμεσα το ίδιο το κεφάλαιο στην προσπάθειά του. 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σουηδίας (SKP) αγωνιζεται για:
Το δικαίωμα του καθενός στην εργασία και την εκπαίδευση 
Mια ενεργη και με μέλλον βιομηχανική πολιτική 
Επέκταση των κρατικών πρωτογενών κλάδων 
Επενδύσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και της ενεργειακής πολιτικής 
Απαγόρευση των γραφείων ευρεσης εργασίας 
6 ωρες εργασιμη ημερα
Υπερασπιση του δικαίωματος στην απεργία 
Εξοδο της Σουηδίας από την ΕΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)