17.12.14

12 Ενορκοι, 3 ώρες, καμμία απόδειξη: ΕΝΟΧΟΣ!


Εβδομήντα χρόνια μετά την καταδικη του για φόνο και την εκτελεση του από την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, ένα 14-χρονο αγόρι, απο το Alcolu, ο George Stinney, απαλλάχθηκε από δικαστή χθες, Τετάρτη.

Η Δικαστής Carmen Mullins εκλεισε την υποθεση εναντίον του George Stinney, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό της Mary Emma Thames και της Betty June Binnicker, που οδηγησε στο θάνατο τους, το 1944.

Η απόφαση της δικαστου Mullins ''καθαρίζει αποτελεσματικά το όνομα του Stinney''.

"Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερες περιστασεις της υπόθεσης του Stinney, βρίσκω από την υπεροχή του προτυπου των αποδεικτικών στοιχείων, οτι η παραβίαση των δικονομικών δικαιωμάτων, που οφείλονται στη διαδικασία του εναγομένου, αλλοιωσαν τη δίωξη του", δήλωσε η Mullins για την απόφαση.

Η οικογένεια του Stinney και οι δικηγοροι τους περασαν τα τελευταία χρόνια προσπαθωντας  πεισματικά να κανουν την υπόθεση να ανοιξει εκ νέου επειδή πιστευαν  οτι ο Stinney τοτε εξαναγκάστηκε σε μια ομολογια από την αστυνομία.

Η δίκη του Stinney διήρκεσε περίπου 3 ώρες: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η άμυνα δεν παρουσίασε κανένα μάρτυρα, καμμία φυσική απόδειξη, και δεν ασκησε έφεση. Χρειάστηκε μια επιτροπη ενορκων αποτελούμενη από 12 λευκους ανδρες, οι οποιοι μεσα σε 10 λεπτα εβγαλαν αποφαση για τη ζωη του. Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)