27.1.15

Ενταξει, λοιπον κυριοι της..''Αριστερας'';


Η λαικη ετυμηγορια εκφραστηκε, οπως αναμενοταν στις 25 του μηνα, ετσι στις 26 εφερε- οχι αναπαντεχα και με μεγαλη μαλιστα πλειοψηφια- τον Αλεξη Τσιπρα, ως νεο πρωθυπουργο, στου Μαξιμου, παρα την πολυσυζητημενη απροθυμια του Σαμαρα να παραδωσει τα ηνια. ''Ψιλα γραμματα'', θα πει κανεις, απο ατομα και κυβερνησεις που εκτελουσαν διαταγες. 

Μετα τα πρωτα πανηγυρια των Συριζαιων και των ΑΝΕΛ, φυσικα, ως κομμα συνεργασιας, κατι που, απ ο τι φαινεται, ειχε ηδη συμφωνηθει προεκλογικα, αναρρωτιεται κανεις για το αν ολη αυτη η ..φιλολογια των ημερων με τα περισσοτερα καναλια και τις εφημεριδες να πιεζουν προεκλογικα το ΚΚΕ για δηθεν  ''ανοχη'', ειχε καποιο απωτερο σκοπο, γιατι οι καιροι ειναι πονηροι και οσοι εχουμε εμπειρια και απο πολιτικη αλλων χωρών, φανηκε ως μια αρκετα γνωριμη τακτικη οπορτουνιστικου κομματος.

Το γιατι ψηφισε ο Ελληνικος λαος σε ενα τετοιο ποσοστο τον Συριζα εχει διχως αλλο να κανει με την αγανακτηση μιας μεγαλης μεριδας του λαου απεναντι στη πολιτικη λιτοτητας και τα μνημονια των προηγουμενων κυβερνησεων, τα οποια μνημονια, απ ο τι καταλαβαινουμε, σε ο τι ονομα και να να αλλαξουν, δεν θα παψουν να υπαρχουν, εφ οσον συνεχιζει η χωρα και μεσω της νεας κυβερνησης να διαβεβαιωνει για τη συμμετοχη της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ειναι λυπηρο, παντως, οτι ενα μεγαλο ποσοστο πολιτων παραμενουν εγκλωβισμενοι σε παλιες τακτικες, οταν και παλιοτερα, ως μαλθακοι πολιτες-ψηφοφοροι, πιστεψαν στην..Αλλαγη του Ανδρεα, τοτε, αγνοωντας και παλι τις σειρηνες του ΚΚΕ, που εδω και χρονια ελεγε και συνεχιζει να λεει οτι ο λαος μπορει να τα καταφερει χωρις ''σωτηρες'', με μια αλλη, βεβαια, πολιτικη που θα εχει τον εργαζομενο σε πρωτη μοιρα και οχι το κεφαλαιο, οπως γινεται σημερα, κατι που θα εξακολουθησει να γινεται και επι κυβερνησης Τσιπρα. Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις..μαντης, βεβαια, για να καταλαβει τι σημαιναν ολα εκεινα τα ταξιδια και οι επαφες που ειχε ο τωρινος πρωθυπουργος σε συγκεκριμενα διεθνη κεντρα προωθησης δραστηριοτητων του κεφαλαιου.

Πως πειστηκε, ομως, ενας κοσμος να φερει στην εξουσια ενα πρωην μικρο κομμα της ταξης του 4,6% (εκλογες 2009) χωρις καμμια ιστορια, οπως πχ το ΚΚΕ, που ειναι το μακροβιότερο από τα πολιτικά κόμματα που δρουν στην Ελλάδα. Πως ειχε πειστει και με το Πασοκ, τοτε, στα 1980; 

Ενας γνωστος προσπαθουσε τις αλλες να εξηγησει με τον δικο του τροπο πως εφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ να γινει κυβερνηση. Αρκει να σκεφτουμε, ελεγε οτι αν και ο πολιτικος λογος του ΚΚΕ εχει μεγαλυτερη φερεγγυοτητα, θιγοντας τα μεγαλα συμφεροντα και τα κακως κειμενα στη χωρα, για τον μεσο, ομως, (και αμαθο, σε κινητοποιησεις) πολιτη, αυτο μεταφραζεται σε ''ενεργη συμμετοχη σε αγωνες και κινητοποιησεις'', ενω του Συριζα ο λογος που πλασαρεται (ισως και εσκεμμενα απο τα media) με μια ''επαναστατικη ετικεττα'', συνοπτικα ενσαρκωνεται στο ''Aφηστε την υποθεση στα χερια μας''. Μ αυτη τη λογικη δεν ειναι ''αναμενομενο'', ρωτησε, οτι επωφελουνται κυριως οσοι ...υποσχονται να τακτοποιησουν τα πραγματα και οχι οσοι παρακινουν σε εγρηγορση και προσωπικη συμμετοχη σε αγωνες;
Το ΚΚΕ σιγουρα δεν ''χαιδευει αυτια'', ειπε ο φιλος και ο κοσμος σημερα επειδη περναει ασχημα σε εποχη κρισης νοιωθει συχνοτερα ισως την αναγκη να του..ωραιοποιησουν τη πραγματικοτητα!

Μα συνεχιζει να θελει να του λενε ψεμματα, ρωτησαμε εκπληκτοι; 
Θελει να μην του θυμιζουν τη κατασταση, να μην τον αρπαζουν απ τα μουτρα, θελει να τον αφησουν να ζει οπως ζουσε, με τις ψευδαισθησεις του και τοτε, ως πολιτης, γιατι ποιος αντεχει μια ασχημη πραγματικοτητα, ποιος θελει να καταθλιβεται συνειδητα και υποσυνειδητα, διαβαζοντας για ανεργια σε Ευρωπη και Αμερικη, για απολυσεις, για καθημερινες μαχες και σφαγες στον κοσμο, για μωρα που πεθαινουν απο το κρυο στη Παλαιστινη, στη Συρια, για πεινα και αρρωστειες στην Αφρικη που στα 2015 μας διαλυει και μονο η σκεψη ανθρωπων που πεθαινουν απο πεινα σημερα οταν τα ...ταξιδια στο διαστημα γινονται το χομπυ πολλων εκατομμυριουχων! 

Ναι, αλλα υπαρχουν βασικες διαφορες στα δυο κομματα, ειπαμε, δεν ειναι το ιδιο Συριζα με ΚΚΕ! Δεν το βλεπει αυτο ο μεσος πολιτης;

Δεν το καταλαβαινει; Οχι, μας απαντησε, νομιζετε οτι ο μεσος πολιτης, ο εργαζομενος, ο συνταξιουχος εχει τη διαθεση να διαβασει, να συγκρινει; Πως ενημερωνεται; Η πλειοψηφια του κοσμου ειπε και μιλαμε για μεγαλυτερες ηλικιες, δυστυχως ακουει και βλεπει ειδησεις απο τα καναλια ακομη, τα οποια παιζουν το γνωστο τροπαρι: ''Οπου φυσαει ο ανεμος'' και ο ανεμος φυσαει εκει που τα περισσοτερα συμφεροντα συμπιπτουν, σημερα, οποτε ετσι εξηγειται η ...μαζικη προτιμηση  υπερ του Συριζα, ειπε. Υπαρχουν φυσικα και οσοι λενε, ας περιμενουμε να δουμε και τι θα κανει..Τι μπορει ομως να κανει ενα κομμα εφ οσον ηδη εχει δεσμευτει να ακολουθησει πιστα τον ιδιο δρομο με τις κυβερνησεις του κεφαλαιου, ισως οχι τοσο ξεκαθαρα στην αρχη, για να μη ξενισει, αλλα ειναι σιγουρη η πολιτικη πορεια του με γνωμονα το κεφαλαιο.

Kατα τα αλλα, μας ειπε, οι εφημεριδες και τα καναλια θα συνεχισουν να γραφουν οτι ''Οι Έλληνες κατόρθωσαν να στείλουν την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση στην Ευρωζώνη'', οτι ο ''Τσιπρας τιμησε την Αριστερα πηγαινοντας στη Καισαριανη, οπου εκεί είχαν εκτελεστεί 200 «αριστεροί»'' , ενω η αληθεια ειναι οτι  οπως λεει και στο αρθρο του o Μπογιοπουλος «Εκεί, κύριοι της ΝΕΡΙΤ είχαν εκτελεστεί 200 κομμουνιστές. Που το μεταξικό καθεστώς τους παρέδωσε στην Γκεστάπo και οι χιτλερικοί τους πήραν από την Ακροναυπλία και την Ανάφη, τους πήγαν στο Χαϊδάρι και από εκεί στην Καισαριανή. Και τους εκτέλεσαν. Τους εκτέλεσαν γι΄αυτό που ήταν. Τους εκτέλεσαν γιατί ήταν κομμουνιστές. Εντάξει κύριοι της ΝΕΡΙΤ;»

Πειτε τουλαχιστον τα ιστορικα γεγονοτα, οπως ειναι. Ενταξει, λοιπον κυριοι της....''Αριστερας'';   

2 σχόλια:

  1. Τό ΚΚΕ άραγε τί θά έκανε άν έπαιρνε τό ποσοστό τού ΣΥΡΙΖΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. santa maura

    Οταν ερθει εκεινη η στιγμη να εισαι σιγουρος οτι θα ξερει τι θα κανει ο λαος, που μεσω του ΚΚΕ, θα εχει αναδειχθει σε κυριαρχη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)