15.4.15

«Ολα εδω (ΔΕΝ) πληρώνονται». Eπιβραβεύονται!




ʺI can't imagine why nobody would want to hire a rapist as a teacherʺ ηταν η γνωμη μιας αναγνωστριας σ ενα αρθρο της Ιndependent που διαβαζα και μιλουσε για τη περιπτωση της δασκαλας Mary Kay Letourneau,  που καταδικάστηκε για τον βιασμό ενος...12χρονου  παιδιού το 1997, ενω μετα στα 2005 μαθαινουμε οτι...παντρευτηκε το θύμα της (!!)

Προσφατα μαλιστα το ζευγάρι έδωσε και συνέντευξη στο ABC News συζητωντας ανοικτά τη...σχέση τους για πρώτη φορά, ενω παραλληλα η Mary Kay συζήτησε την επιθυμία της να εργαστει ξανα ως εκπαιδευτικος αφου πρωτα, οπως ειπε, θα ηθελε να αφαιρεθει το ονομα της από το αρχειο παραβατων που αφορουν σεξουαλικα αδικηματα! 

Mαλιστα!

Στο μεταξυ, η συνεντευξη αυτη, οπως φανταζεται κανεις, ξεσηκωσε πολλες αντιδρασεις. «Ειναι αρρωστη» ειπαν αρκετοι, «Που ακουστηκε κατι τετοιο!» εγραψαν άλλοι θυμωμενοι αναγνωστες, που σε καμμια περιπτωση, δεν θα εστελναν τα παιδια τους σε μια ταξη οπου ο εκπαιδευτικος εχει ηδη καταδικαστει για ..σεξουαλικο αδικημα!

Εχουν δικιο, κατα τη γνωμη μου, οσοι αγανακτουν και δεν καταλαβαινω γιατι η εφημεριδα και τα καναλια δινουν ξανα δημοσιοτητα σε μια τετοια περιπτωση, προσπαθωντας να ʺξεπλυνουνʺ, κατα καπoιο τροπο, στη περιπτωση αυτη το αδικημα του βιασμου, ισως και λογω του οτι υπαρχει ενας...''γαμος'' στη συνεχεια;  Πραγματικα δεν μπορει να ξερει κανεις σημερα πως σκεφτονται οι δημοσιογραφοι και ʺδημοσιογραφοιʺ.

Αυτο ομως που καταλαβαινει κανεις μερα με τη μερα ειναι οτι ζουμε πια σε μια ʺνεα κοινωνια ηθωνʺ οπου το αδικο, το απανθρωπο, το κατακριτεο,  ακομη και το εγκληματικα καταδικασμενο γεγονος, μας παρουσιαζεται συχνα ακομη και ως ...ʺαποδεκτοʺ -κατω απο καποιες ''ειδικες περιπτωσεις''-καθε φορα, βεβαια, ωστε να μη γινεται αμεσως αντιληπτο και ταραξει τον...υπνο του δικαιου, που υποτιθεται οτι ζουμε. 
Ενα χειροπιαστο παραδειγμα ειναι η υπαρξη φιλοναζιστικων κομματων σε πολλα απο τα σημερινα κοινοβουλια της ΕΕ και αλλων χωρων, με τη δικαιολογια οτι ταχα αυτα ειναι ...πατριωτικα κομματα, που τους επιασε ο πονος για τη μητερα-πατριδα!! 

Αραγε οι  αναγνωστες που δικαια αγανακτoυν και αγανακτησαν με την ειδηση της εκπαιδευτικου που αναφεραμε πιο πανω, αγανακτουν επισης και οταν τους αναφερει κανεις μερικες τρανταχτες περιπτωσεις οπως:


  • Οι απαραδεκτες μεθοδεύσεις της αντιδραστικής Oυκρανικής κυβέρνησης, η οποία με νόμο που ψήφισε επιχειρεί την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, ενώ την ίδια στιγμή συνεργάζεται ανοιχτά με φασιστικά κόμματα και τις ένοπλες συμμορίες τους; Ο νόμος αυτος στοχεύει αποκλειστικά στη δράση των κομμουνιστών και αγωνιστων που αντιτάχθηκαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ -ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Τωρα διωκεται ο προέδρος του ΚΚ Ουκρανιας Σιμονιένκο, ενω... ηρωοποιουνται οι φασίστες του ’’Ουκρανικού Απελευθερωτικού Στρατού’’, που έδρασαν στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο!!

  • Ξεχασαμε μηπως οτι στα 1973, βραβευτηκε και ο ..Κissinger (από κοινού με τον Le Duc Tho) με Νόμπελ Ειρήνης, για το εργο του(ς) «που οδήγησε στην απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τον πόλεμο του Βιετνάμ», οταν ολοι ξερουν το ρολο του Kissinger ως υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην εδραίωση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και στο αιματοκύλισμα λαών (Κύπρος, Χιλή,  Ελλάδα, Ινδοκίνα).

  • Στα 2009, ο Αμερικανός πρόεδρος, Βarack Obama, επισης βραβευτηκε με Νοbel Ειρηνης, «για την εξαιρετική προσπάθεια του να ενισχύσει τη διεθνή διπλωματία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών και την εργασία του για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα», οταν ο Οbama δηλωνει οπου βρει και οπου σταθει ότι η λύση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης στη Μέση Ανατολής πρέπει να περιλαμβάνει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ (!) αδιαφορωντας με λιγα λογια για το αιματοκυλισμα χιλιαδων Παλαιστινιων, με πιο προσφατη την επιθεση τον Ιουλιο του 2014, οταν πραγματικα σφυροκοπηθηκε η Γαζα και δολοφονηθηκαν  εκατονταδες πολιτες μεταξυ των οποιων βρεφη και παιδια!!

  • Στα 2012 oμως ας μη ξεχναμε οτι βραβευτηκε η..ΕΕ με..Νοbel Eιρηνης για το οτι «πάνω από έξι δεκαετίες συνέβαλε στην προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη» (!!) οταν ολοι γνωριζουν οτι καθε αλλο παρα..ʺυπέρμαχοςʺ της ειρήνης είναι μια τετοια ενωση επιχειρηματικων συμφεροντων!


Πολλα θα μπορουσαμε να αναφερουμε ως παραδειγματα ...πολιτικης αλητειας, εδω, αλλα ας σταματησουμε αναφεροντας ως τελευταιο ενα προσφατο περιστατικο, τις υποψηφιότητες, για την Αμερικανικη Προεδρια, του Jeb Bush, (αδελφου του George W. Bush, της γνωστης οικογενειας ...Προεδρων!) και  της Hillary Clinton, (συζυγου του πρωην Προεδρου Bill Clinton), πολιτικων που ενσαρκώνουν το νοημα λεξεων: οικογενειοκρατια, συμβιβασμοι, σκανδαλα και υπερασπιση ιμπεριαλιστικων συμφεροντων, σε μια χωρα με 93 εκατομμύρια ανεργους,  οπου η κατασταση χειροτερευει αν αναλογιστει κανεις μονο οτι τετραπλασιάστηκε η συμμετοχή των οικογενειών Αμερικανών στρατιωτών στο κρατικό πρόγραμμα κουπονιών σίτισης (SNAP) από το οποίο εξαρτάται η στοιχειώδης διατροφική επάρκεια περίπου 47.000.000 Αμερικανών (εκ των οποίων το 50% είναι παιδιά!)

Στο μεταξυ καθημερινα οι φυλλαδες και τα καναλια διεξαγουν ενα ατιμο....«αγωνα» προσπαθωντας να μας πεισουν οτι ζουμε σε ενα...δικαιο και...δημοκρατικα πλασμενο κοσμο, οπου οι εγκληματιες πανε φυλακη (και μενουν εκει για πολλα χρονια, λογω του ...σοβαρου εργου της Δικαιοσυνης παντου, φυσικα), οι ...εργατικοι ανθρωποι ανταμοιβονται, (ισως γινουν και....εφοπλιστες καποια μερα!) και οι εγνοιες που θα πρεπει να μας απασχολουν ως πολιτες ειναι-τι αλλο- απο τις εκλογες ....προεδρων στις ΗΠΑ, αλλα και σε αλλες χωρες!!

Dream on! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)