6.4.15

ΒPETANIA: Ηγέτες, γονείς, κλπ ιστορίες...Υγείας!


Διαβαζα τις αλλες ενα αρθρο για τη Σαμανθα Καμερον, τη συζυγο του πρωθυπουργου της Βρετανιας. Το αρθρο αναφερεται στην απώλεια του πρωτοτοκου παιδιού τους, του μικρου Ιvan, που υπεφερε απο βαθιά αναπηρία και τον οποιο εχασαν περιπου 6 χρονια πριν. Μετα τη γεννηση του Ιvan απεκτησαν δυο ακομη παιδια.
Ηταν μια συνεντευξη οπου η συζυγος του πρωθυπουργου μιλουσε για πρωτη φορα για το τραγικο γεγονος, οπως λεει η εφημεριδα, οπως και γι αλλα σχετικα με τη περιπτωση γεγονοτα.

Διαβαζοντας το αναμφισβητητα σοβαρο οικογενειακο γεγονος της οικογενειας αναλογιζεται κανεις τη τραγικοτητα της περιστασης και τις  δυσκολιες ολων των γονιων που εχουν παιδια με αναπηριες, ποσο μαλλον οσων δεν εχουν ουτε καν τα απαραιτητα μεσα, (οπως ο ..πρωθυπουργος της Βρετανιας), για να παρεχουν την τοσο απαιτητικη φροντιδα, για να μη μιλησουμε καν για τη ...ψυχικη δυναμη που χρειαζονται οι γονεις  παιδιων με ειδικες αναγκες-αναπηριες, οπως η περιπτωση των Καμερον, που οπως καταλαβαινουμε ειχαν τη καλυτερη μεριμνα για το παιδι τους, κατι που δυστυχως δεν ισχυει για ολους τους γονεις παιδιων με ειδικες αναγκες. Αρκει κανεις να διαβασει τι εκαναν στη περιπτωση αυτη οι Καμερον για τον μικρο Ιvan:

«Mr and Mrs Cameron when they bought their Notting Hill home built the basement where Ivan could be given round the clock medical care and attention. A lift was installed on the ground floor down to the basement where there was room for a carer to sleep alongside their son. A family home it was also a whirl of social services, respite care, multiple assessments and regular trips to the hospital.
As Ivan required his medication – 26 different doses each day – and food to be absorbed through his stomach a battery of tubes and equipment was put in so he could be looked after at home. A play room was built in the basement next to Ivan so that he would not be cut off from his little sister and brother».

Θα περιμενε κανεις μια εμβαθυνση στο ζητημα της Υγειας και μια αναφορα απο τη πλευρα της εφημεριδας πανω στο τι ισχυει τωρα στο τομεα της Υγειας στη Βρετανια, επι Καμερον και αν η κυβερνηση του δειχνει ευαισθησια και για τις περιπτωσεις γονιων που εχουν αναλογα προβληματα παιδιων με αναπηριες και αναγκη για φροντιδα.
Ομως, οχι, η εφημεριδα δεν ασχολειται με τους...πληβειους της Βρετανιας. Περιοριστηκε μονο στην αναφορα του τι εκανε η οικογενεια Καμερον, χωρις να αναφερθει στις γνωστες τακτικες εκπροσωπων της αστικης ταξης που για καθε προβλημα που υπαρχει (και που η λυση του κοστιζει χρηματα) σπεύδουν αμεσως να ρίξουν το φταίξιμο στους ...εργαζομένους! Αυτο βεβαια δεν συμβαινει στη Βρετανια και μονο! Ειναι παγεια τακτικη του απανθρωπου καπιταλιστικου συστηματος και το βλεπουμε ηδη στις χωρες-μελη της ΕΕ.

Η Βρετανία, οπως ξερουμε, δεν έχει ευρώ και «εμφανίζεται με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ΕΕ (πάνω από 2%), ενω οι πραγματικοί μισθοί πέφτουν εδώ κι 6 συναπτά χρόνια. Η πραγματική αξία του μέσου μισθού πλήρους απασχόλησης μειώθηκε κατά 487 λίρες το 2014 κι ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης έχει μειωθεί σε πραγματικούς όρους κατά 2.509 λίρες από το 2010 - δηλαδή περίπου 50 λίρες τη βδομάδα. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 68 αυξήθηκαν στα 70, ενώ ενισχύεται δραματικά το ποσοστό των συνταξιούχων που αναγκάζονται να ξαναδουλέψουν. Η μείωση της ανεργίας που εμφανίζει η Βρετανία συνοδεύεται από το ανατριχιαστικό στοιχείο ότι μόλις ο ένας από τους 40 νεοπροσλαμβανόμενους είναι με πλήρη απασχόληση, οι υπόλοιποι λιώνουν στην ελαστική δουλειά, στη μαθητεία και τις «συμβάσεις μηδενικών ωρών», που τριπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο».


Η Σαμανθα Καμερον είπε επισης στη συνέντευξη, ότι «δουλειά της ως συζυγος πρωθυπουργου ειναι η διατήρηση της οικογένειας της, ενώ του συζυγου  της, η διακυβερνηση της χωρας». Ειπε ακομη οτι μερικές φορές «παρεμενε ξυπνια το βραδυ με επείγουσες ειδησεις, όπως το βραδυ που εμαθαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι ο επικεφαλής της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, είχε σκοτωθεί, αλλά η Σαμανθα Καμερον είπε ότι προσπαθει να ξανακοιμαται για να ειναι φρεσκια για τη φροντίδα των παιδιων της το πρωί».


Μαλιστα, ετσι ακριβως...«ροδινη» ειναι κι η ζωη της μεσης εργαζομενης εκει..Μιλαμε για μητερες οι οποιες χωρις ντανταδες, χωρις ολα εκεινα τα μεσα για τη φροντιδα των παιδιων τους, στη Βρετανια, αλλα και στις περισσοτερες χωρες μελη της ΕΕ, πρεπει να ειναι....«φρεσκιες» το πρωι, ετοιμες να πανε στη δουλεια, οπου ενας εργοδοτης τις εκμεταλλευεται δινοντας τους, (στη καλυτερη περιπτωση) ενα μισθο....πεινας στο τελος του μηνα που δεν καλυπτει πια ουτε τις στοιχειωδεις αναγκες της μεσης εργατικης οικογενειας, εφ οσον  δεν ζουμε στον...Μεσαιωνα, πια, ξεπατωνοντας τους γονεις στη δουλεια ετσι ωστε οταν επιστρεψουν να μην εχουν ουτε καν το κουραγιο να μαγειρεψουν, ή και ν ασχοληθουν με τα παιδια τους, ποσο  μαλλον οταν αυτα θελουν και ειδικη φροντιδα, οπως στη περιπτωση που αναφερεται στο αρθρο. 

Κι ενω το αρθρο τελειωνει αφηνοντας τους ανυποψιαστους ισως αναγνωστες της εφημεριδας να πιστευουν οτι η διακυβερνηση της χωρας βρισκεται σε...«ικανα χερια», (!) ερχεται η συζυγος του πρωθυπουργου και μας θυμιζει το....χαριτωμενο περιστατικο οπου οι Καμερον...ξεχασαν τη κορη τους σ ενα παμπ, οταν ειχαν παει εκει για ενα Κυριακατικο ποτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)