26.6.15

''Bit I Kudden, Skattebetalare'' (''Kανε κουραγιο, φορολογουμενε'')



Bit I Kudden, Skattebetalare  ( ''Kανε κουραγιο, φορολογουμενε'' )

''Στο (σουπερμαρκετ) Coop Forum ενα απόγευμα, μια κλαψιάρικη, ταραγμένη φωνή: «Έρχονται εδώ (σ αυτη τη χωρα) και παιρνουν τ απανω τους!" 2010. Φθινόπωρο. Και κανεις δεν εχει ορεξη να τους απαντήσει. Οι δυναμεις μας ανεπαρκεις. Αρκετά με τη δικη μας σκατοζωη, τη δεξια ουτοπια. "Κανείς δεν με ελεγχει!" Αλλά δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου ολα. "Κανείς δεν με ελεγχει!" Είμαστε ελευθεροι, αλλα τόσο μονοι οσο ποτε αλλοτε. 


Η προεκλογική εκστρατεία έχει τελειώσει. Αλλά τίποτα δεν είναι όπως πριν. Ποτέ δεν ηταν. Ολα είναι καινουργια πάντα. «Έχουμε προβλήματα," λεει μια απαλή φωνή που δεν σημαίνει τίποτα. Δύο όμορφα θλιμμένα μάτια . Καμουφλαρισμένη ψυχοπάθεια. "Κανείς δεν με ελεγχει!" Αλλά δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου ολα. "Κανείς δεν με ελεγχει!" "Κανείς δεν με ελεγχει!" Είμαστε ελευθεροι, αλλα τόσο μονοι οσο ποτε αλλοτε.''

----------------------------------------------------------------------------------- 


Σημ. Για ν ακουσετε το τραγουδι, πατηστε εδω (ειναι το πρωτο απο τα τραγουδια)..

Δυστυχως στο youtube υπαρχει μονο ενα video του με πολυ κακο ηχο.

Ο Μattias ως διαφορετικος και αντι-εμπορικος καλλιτεχνης, oπως καταλαβαινει κανεις, δεν προβαλλεται καθολου απο τα media..


3 σχόλια:

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)