22.9.15

Προσοχη, (ο καπιταλισμος) ..σκοτωνει! BPETANIA: 3 ζωες που ''εφυγαν'' αδικα!

Ενας ιατροδικαστής επεκρινε την αξιολόγηση των ικανοτήτων εργασίας του Bρετανικου Υπ. Εργασίας και Συντάξεων (DWP's Work Capability Assessment)

Οι ιστορίες τριών ανθρώπων που αυτοκτονησαν, αφού κριθηκαν «ικανοι προς εργασια».

Μια ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας άνθρωπος που πάσχει από σοβαρές ψυχικές ασθένειες αυτοκτόνησε ως άμεσο αποτέλεσμα του οτι κριθηκε  "ικανός προς εργασία» απο τα τεστς του Βρετανικου Υπ. Εργασίας και Συντάξεων.

Τρεις ανθρώπινες τραγωδίες, όπου ευθυνεται το σύστημα παροχών.


Μalcom Burge, 66 ετων


Ο πρώην κηπουρός αυτοκτόνησε πέρυσι μετά από μια 50% μειωση του στεγαστικού του επιδόματος, που τον επιβαρυνε με £800, ενα χρέος που δεν μπορούσε να πληρώσει.

Είχε κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσει με το δημοτικο συμβουλιο της κοινοτητας Newham, (κοντα στο Λονδινο), και την επόμενη ημέρα μετά το θάνατό του ένα γράμμα έφτασε στο σπίτι του, πληροφορώντας τον ότι ειχε ξεκινησει νομική διαδικασια για να ανακτήσει τα χρήματα.

Αφοτου ειπε σ ένα φίλο οτι επρόκειτο να περάσει λίγες ημέρες καπου Δυτικα, αυτοκτόνησε στο φαράγγι Cheddar. Το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων υπογράμμισε ότι η μείωση των παροχών του κ. Burge δεν συνδεόταν με μεταρρύθμισεις πρόνοιας.


David Clapson, 59 ετων

Ο διαβητικος πρωην στρατιώτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Hertfordshire, τον Ιούλιο του περασμένου έτους, αφοτου τα επιδοματα του κόπηκαν και ο ιδιος δεν εκανε αιτηση για δυσκολία αποπληρωμης.

Είχε γίνει το θέμα των «κυρώσεων», από το Υπ. Εργασίας και Συντάξεων, κατά τη διάρκεια των οποιων τα επιδοματα σταματουν για ένα χρονικό διάστημα μετά την αποτυχία να συμμορφωθεί κανεις με τους κανόνες - σε αυτή την περίπτωση παραλείποντας να παραβρεθει σε ένα ραντεβού του κεντρου εργασιας (Job Centre).

Ο κ Clapson δεν ειχε ιχνος τροφής στο στομάχι του και καμία πίστωση για την κάρτα ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για να κρατήσει το ψυγείο που φυλασσε την ινσουλίνη του. Το τραπεζικό υπόλοιπο του ήταν μολις £3.44.

Tim Salter, 53 ετων

Ο πρώην διευθυντής καταστήματος, από το Staffordshire, αφαιρεσε τη ζωή του το Σεπτέμβριο του 2013, μετά από αξιολόγηση των ικανοτήτων εργασίας (WCA) απο τον ανάδοχο της Atos που έκρινε ότι ήταν σε θέση να εργαστει παρά το γεγονός ότι ηταν μερικώς τυφλός και αγοραφοβικος.

Ο ίδιος κρεμάστηκε αφού του ειχαν πει ότι ετοιμαζοταν έξωση από το σπίτι του, που ανηκε σε στεγαστικο οργανισμο.


Ενας ιατροδικαστής απεφάνθη ότι η απόφαση του DWP να κόψει το επίδομα ανικανότητας του κ Salter ήταν από τους πιο "σημαντικους παράγοντες" που οδηγησαν στον θάνατό του

1 σχόλιο:

  1. 'Ενα απάνθρωπο σ'ύστημα που όσο εξακολουθεί να επιβιώνει το ίδιο, τόσο σκοτώνει την ανθρώπινη ύπαρξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)