10.10.15

ΣΟΥΗΔΙΑ: Στους γονείς της πολης Vellinge: «Ντροπή σας!»

Malin Wigen 

(Mτφ αρθρου της δημοσιογραφου Malin Wigen)

Δεν καταλαβαίνω πώς καποιοι γονείς έχουν το θράσος να απεικονίζουν τα παιδιά τους ως θύματα, επειδή ετυχε να κατοικούν στην ίδια περιοχή, όπως τα ασυνόδευτα προσφυγοπουλα.

Αυτή την εβδομάδα έγραψε η εφημεριδα Sydsvenskan για τις θυμωμένες φωνές πολλων γονιων στο δημο της (νοτιας Σουδικης) πολης Vellinge. Αυτo γιατι 30 ασυνόδευτα παιδιά θα μεινουν σε ένα παλιό γυμναστήριο, κοντα σ ενα σχολείο μέχρι την Κυριακή. Οι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους και σε μια ενημερωτική συνάντηση, όπου οι «διαθεσεις ηταν ανησυχητικες», αναρωτήθηκαν εάν τα ασυνόδευτα παιδιά θα παραμεινουν διαχωρισμενα και εάν έχουν εμβολιαστεί. Θελουν ακόμη και να μετακινηθούν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία.

Εκτός από ότι εγώ αυθόρμητα αισθάνομαι ότι πρέπει εσεις να εμβολιασετε τα δικα σας παιδιά σας, αντ 'αυτού, εάν είστε τόσο ανήσυχοι, νιώθω επίσης κι εγω μια ανησυχια. Ανησυχω για την δικη σας έλλειψη εμπάθειας και συμπόνιας. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κανείς να είναι τόσο εχθρικος απεναντι σε παιδια, ή ότι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι θα ήταν τόσο κακό αν τα παιδιά του θα συναναστρέφονταν με άλλα παιδιά από διαφορετικες κουλτουρες και εμπειρίες ζωής.

Και αναρωτιέμαι επισης πώς έχετε το θράσος να απεικονίζετε τα παιδιά σας ως θύματα σε αυτήν την κατάσταση;

Τα παιδιά σας είναι μακραν του να ειναι τα θύματα. Δεν είναι τα δικα σας παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Και τα δικα σας παιδιά δεν είναι αυτα, που βρισκονται σε μια άγνωστη χώρα χωρίς πατέρα, μητέρα, ή οποιονδήποτε άλλο συγγενη. Επιπλέον, δεν είναι τα δικα σας παιδιά που δεν έχουν μια αγκαλιά για να κοιμηθουν, ή που αναγκάζονται να κοιμούνται σε μια παλια αιθουσα γυμναστηριου.

Τα παιδιά σας δεν προκειται να «τραυματιστουν» από αναμνήσεις που κανένα παιδί δεν πρέπει να έχει. Και τα παιδιά σας δεν πρόκειται ποτέ να θεωρηθουν ως ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

Έτσι, δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ανήσυχοι για τα παιδιά σας, η ζωή τους είναι ίδια, είτε τα ασυνόδευτα προσφυγοπουλα θα είναι στο σχολείο, ή όχι.

Τα παιδιά αυτα ειναι εκεινα που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη ζωή τους και να παραμείνουν στην  παλιά αιθουσα του γυμναστήριου, για των οποιων την ασφάλεια θα επρεπε να ανησυχειτε. Οτι εχει γινει ο κόσμος ετσι αυτή τη στιγμή είναι αυτο που θα επρεπε να σας κάνει να θυμώσετε - και τίποτα άλλο.


(Μτφ-προσαρμογη απο το blog)


1 σχόλιο:

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)