14.11.15

SKP: Σχετικα με τις τρομοκρατικες ενεργειες στο Παρισι



To Σουηδικo Κομμουνιστικό Κόμμα (SKP) στέλνει τα συλλυπητήριά του προς τον  Γαλλικό λαό με την ευκαιρία της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης,χθες το βράδυ, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπου περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη περισσότεροι τραυματίσθηκαν.

Πολλοί είναι οι αρχηγοί κρατών που τώρα μιλουν. Ο (Σουηδος Πρωθυπουργος) Στέφαν Λεβέν (Stefan Löfven)  λέει ότι πρέπει να αγωνιστούμε για τις ανοιχτές δημοκρατικές κοινωνίες μας, για την ελευθερία μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλοι μιλούν για συνεργασία, αλληλεγγύη και συμπόνοια. Ωστόσο, η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και των καπιταλιστων  ηγετων-μελων της ΕΕ παντα υπηρχε .
Σ αυτη τη συνεργασία, ποτέ δεν αναγνωρίζονταν ελεύθερες και ανοιχτες δημοκρατικες κοινωνίες για τα έθνη της Μέσης Ανατολής. Αντιθέτως, ο συλλογικος ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και της ΕΕ με τις απολυτες μοναρχιες στον Κόλπο, κρατουσε, μεσω του ΝΑΤΟ, στη Τουρκία, το Ισραήλ, τον Καναδά, ανοικτες γραμμες με την τρομοκρατια. Τη τρομοκρατία που τώρα προβαλλει μέσα απο τη δική τους «δημοκρατική» και  ελεύθερη ζώνη


Ο ISIS και η Αλ Κάιντα (Al Quaida) εξαρτώνται για τη συντήρηση τους με τεράστια χρηματικά ποσά, όπλα, άρματα μάχης, πυροβολικό, στρατόπεδα εκπαίδευσης, για να χρησιμεύσουν ως αποτελεσματικοι μισθοφόροι στον συλλογικο ιμπεριαλισμό, για να καταστεί η περιοχή της Μέσης Ανατολής ως περιοχή της εξορυξης του «μαύρου χρυσού».Στη Συρία, για να σταματησουν τον Al Assad, το τελευταίο εμπόδιο πριν ξεκινησουν μια ένοπλη επίθεση εναντίον του Ιράν. Όπως ο καθένας ξέρει, το Ιράκ και η Λιβύη βομβαρδίστηκαν και εμειναν μονο ερειπια και σταχτες.

Αυτο  δεν ενοχλεί τον καπιταλισμό και τους πολιτικους και στρατιωτικους του υπηρετες οπου τα χρηματα του Ιουδα ζυγιζουν  περισσοτερο απο το αιμα. Το  SKP εκφράζει για μια ακόμη φορά τα συλλυπητήριά του προς τον Γαλλικο λαό, αλλά και την αλληλεγγύη του προς τους  ανθρώπους που όλη τους η ζωή και η ύπαρξη εχουν καταστραφεί από τις βόμβες του καπιταλισμου, το κυνήγι για τον πολυπόθητο "μαύρο χρυσο" σε ένα μέρος του κόσμου όπου είτε οι ίδιοι ή οι μισθοφόροι τους δεν έχουν τιποτα να κερδισουν.


Σουηδικο Κομμουνιστικο Κομμα

Sveriges Kommunistiska Parti​
Stockholm den 14/11 2015
 


1 σχόλιο:

  1. για να χρησιμεύσουν ως αποτελεσματικοι μισθοφόροι στον συλλογικο ιμπεριαλισμό, για να καταστεί η περιοχή της Μέσης Ανατολής ως περιοχή της εξορυξης του «μαύρου χρυσού

    ========

    Ακριβώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)