7.4.10

Konflikt: To τέλος κάποιων σχέσεων

Τελικα, μετα απο ολες αυτες τις Π.Π (προ Πασχα) οικονομικες αναλυσεις και συζητησεις, πειστηκε καποιος οτι εκανε...[ας το πω με ευγενικο τροπο!...] "λαθος" που ψηφιζε χρονια, τους εξης ...δυο; Μαλλον οχι!
 Ειτε καποιοι Ελληνες ψηφοφοροι δεν καταλαβαινουν, ειτε το πιο πιθανο, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να καταλαβουν κανενα αρθρο και καμμια αναλυση! Ας αναλωνεται σε στατιστικες και αναλυσεις ο κυριος Κruger, ο κυριος ταδε και ο κυριος δεινα, απο την Αμερικη, την Αγγλια, την Αυστραλια,..καποιοι στην Ελλαδα εχουν αποφασισει να ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μεχρι να πεθανουν, επειδη "ετσι τους αρεσει", σκεπτικο που παραπεμπει σε ....διαφημισεις μπυρας κλπ. καταναλωτικων προïοντων! Η πολιτικη για καποιους δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα καταναλωτικο προιον, που ασχετα απο την αποτελεσματικοτητα του αποφερει σε καποιους , στους ιδιους καθε φορα, κερδη!

Αυτο το καταλαβαινα  οσες φορες συναντουσα γνωστους, που τελευταια μπηκαν επιτελους στη κατηγορια ..."γνωστοι-αγνωστοι", oχι της ...Αστυνομιας, αλλα δικοι μου, αφου οι μειωμενης αντιληψης αποψεις, που μπορει καποιος να ανεχτει, μεσα σε μια συζητηση, εχουν και αυτες τα ...ορια τους!
Ετσι, εφ οσον ηδη εχω αναλωσει ωρες επι ωρων και συζητησεις επι συζητησεων χρονια τωρα, που ενω ξεκινανε ...ωραια και καλα, καταληγουν μετα στο "Ολοι ιδιοι ειναι!", ή "Ελα μωρε εσυ μενεις μακρια και δεν τα ξερεις καλα", (!) "Tι περιμενεις τωρα απο Ελλαδα!" και αλλα τετοια εξυπνακιστικα σχολια, που αν μη τι αλλο δυναμιτιζουν οποια συζητηση, αποφασισα- μετα χαρας- να τους....κοψω! Τελος, finito, kaputt, κυριοι και κυριες μου, δεν σας αντεχω. Ειστε ανεπιδεκτοι μαθησεως και ξερω τι λεω!
Θυμηθηκα οτι σ ενα σεμιναριο, χρονια πριν, στο πανεπιστημιο ενας Σουηδος καθηγητης μας μιλαγε για το Konsensus &Κonflikt (συναινεση και ρηξη). Και εμεις, μια ομαδα αποτελουμενη απο ξενους φοιτητες, για να ταραξουμε λιγο τα νερα, τοτε, φωναξαμε οσο πιο δυνατα μπορουσαμε ..."KONFLIKT", με αποτελεσμα να κανουμε ολο το αμφιθεατρο να γυρισει προς το μερος μας!!

Μας αρεσαν, τοτε στα 20, 25 μας, αυτου του ειδους οι προκλησεις που γινοταν σαματας μονο και μονο για να ξεκινησουν μετα συζητησεις σε παρεες....Η αληθεια, ομως, ειναι οτι τωρα, πια, δεν μπορω και δεν θελω να κανω παρεες για να λεω οτι ...ξερω κοσμο, oπως εκανα σαν φοιτητρια!
Τερμα λοιπον στους φασιστες, "ψευδο-φασιστες", "φιλελευθερους" και..Θατσεριζοντες που ενω ξερουν π.χ οτι ειμαι  ξενη, ειτε  ειμαι στην Ελλαδα, ειτε ειμαι στην Σουηδια, πετανε π.χ υπονοουμενα για τους ....μεταναστες, ή αλλοι που ενω συχναζουν στο πιο ακριβο εστιατοριο της περιοχης, "κλαιγονται" σε καποια στιγμη για το οτι δεν βγαινουν οικονομικα, αφου εχουν παει και τρια ταξιδια το χρονο, με την οικογενεια τους, σε Βραζιλια, Ταϋλανδη και στις Αλπεις για σκι!
Τερμα και στην υποκρισια του οτι "ολοι μας αγαπανε" και "ρωτανε για εμας", αλλα οταν δεν εισαι μαζι τους βγαινουν τα ...."φτυαρια" και σε φιλικο, αλλα και σε εργασιακο περιβαλλον! 

Αυτο που εννοω ειναι οτι φτανει πια με την υποτιμηση της νοημοσυνης και καλο ειναι να αρχισουμε περα απο ''παλιες φιλιες'', συγγενικα κλπ να καταλαβαινουμε πού πραγματικα ανηκουμε και με ποιους θα παραμεινουμε φιλοι, επειδη εχουμε τις ιδιες αποψεις περι ζωης και αξιων και οχι επειδη μας συνεδεε στο παρελθον μια φιλια, ή ....καθομασταν στο ιδιο θρανιο!!....
"Τo know your enemy" ειναι μια τακτικη που αν και βρωμαει...στρατο αρχισα, ηδη, να την υιοθετω για να μπορεσω να αντεξω ολα αυτα που διαφορετικα δεν αντεχονται! ΚONFLIKT και παλι ΚONFLIKT, μηπως και αρχισει να ξεκαθαριζει το τοπιο και επιτελους μυρισει ...ανοιξη!

37 σχόλια:

  1. Το ξεκαθάρισμα χρειάζεται. Προσωπικά το έχω ξεκινήσει ήδη.
    Νομίζω πως κάποια στιγμή, οδηγήσε και από την ζωή εκεί, γιατί έρχεται μια φάση και λες "ως εδώ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα. Ξεκαθάρισμα εννοείς σε προσωπικό επίπεδο ; Δηλαδή να σταματήσεις να μιλάς εντελώς με όλους όσους διαφωνείς;

    Ή απλά κάποια αλλαγή στάσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7.4.10

    Tα "ξεκαθαρίσματα" αυτά γενικώς, μόνο ως θετικά μπορούν να αποδειχθούν.

    Αλλά αυτό είναι κάτι που διαφέρει αρκετά, πιστεύω, από το να αποφασίζουμε σε ποιόν θα λέμε καλημέρα ανάλογα με το τι ψηφίζει.
    Λιγουλάκι ρατσιστικό και κάμποσο αφοριστικό μου μοιάζει το.... όποιος πιστεύει στα ίδιο με εμάς κόμμα είναι ο καλός και έξυπνος και όλοι οι άλλοι οι κακοί και "μειωμένης αντίληψης".
    Ο καθένας έχει τους δικούς του φαντάζομαι λόγους να ψηφίσει αυτό που ψηφίζει, να προσδοκά αυτό που προσδοκά, να πιστεύει και να ελπίζει σύμφωνα με τη δική του λογική και διαδρομή σε οτιδήποτε, είτε το ίδιο είτε κάτι διαφορετικό από εμάς.
    Κανένας δεν θεωρώ πως ψηφίζει χωρίς σκεπτικό επειδή "έτσι του αρέσει", αλλά ακόμα κι έτσι να ήταν, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει σε όλους να ...αρέσουν όσα και σε εμάς.

    Και μακάρι για τις αληθινές φιλίες και τις σχέσεις ζωής, να αρκούσε η κοινή κομματική ταυτότητα.
    Θα είχαν όλοι λύσει βασικά τους προβλήματα, με μια βολτίτσα από όποιο κομματικό μαγαζί τους ...αρέσει. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλβα

    Μια φιλική συμβουλή. Η ρηξικέλευθρη λύση στο αδιέξοδο.

    Κάνε KONFLIKT και στο blog σου!

    Διώξτους όλους και άσε μόνον εμένα και τον Λάκωνα για συζήτηση!!!

    Υ. Γ. Σου βάζω και την απάντηση να μην κουράζεσαι!

    Elva είπε ...
    ... ... ... ...
    (που σημαίνει: άμα σου ξαναμιλήσω εγώ να με φτύσεις!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. XAXAXAXAXAXAXAXA @ΙοnnKorr δεν παίζεσαιιιιι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή τι εννοείς τους "έκοψες"; Απολάμβανες την παρέα τους, είχες αισθήματα γι' αυτούς κι αυτοί για σένα, αλλά διέφερε η πολιτική σας άποψη και εσύ δεν το αντέχεις; Εκείνοι πώς νιώθουν γι' αυτό;
    Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω, οπότε διόρθωσέ με σε παρακαλώ.

    Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχεις να κάνεις μαζί μου, που δεν έχω ψηφίσει ποτέ ούτε πασοκ ούτε νδ (και ούτε πρόκειται). Ωστόσο, συζητάς μαζί μου και ανακαλύπτεις ότι παρότι ψήφισα κκε, απέναντί σου έχεις έναν εγωιστή άνθρωπο χωρίς αγάπη, ενδιαφέρον και κατανόηση. Καταλαβαίνω όμως την πολιτική με το δικό σου τρόπο και θεωρητικά θέλω να φτιάξουμε τον κόσμο έτσι, καλύτερο, να μοιάζει π.χ. σαν εμένα. Κάτι δεν πάει καλά με αυτή την προοπτική, ή μου φαίνεται; Νιώθεις καλά με τη σχέση μας;

    Έλβα πρόσεξε, γιατί το σημαντικότερο στη δράση είναι το κίνητρο και συχνά τα κίνητρα πίσω από τις προβαλλόμενες ιδεολογίες, είναι όλα τα λεφτά και δεν έχουν και πολύ να κάνουν με την ψυχική συγγένεια και επαφή. Εμένα με τρομάζει η σκέψη ότι με κάποιους από τους ομοϊδεάτες μου, ίσως χρειαστεί να συνεργαστώ για έναν καλύτερο κόσμο. Τα σύνολα των ανθρώπων που σχηματίζουν ομάδες, αποτελούνται από μονάδες και οι μονάδες έχουν τεράστια ποικιλία κινήτρων. Οι πολιτικές επιλογές είναι φαινόμενα. Το γιατί πίσω τους έχει το ενδιαφέρον.

    Υ.Γ. Μην παρεξηγήσεις το "πρόσεξε". Εννοώ ότι πας σφαίρα για χοντρή και μεγάλη (μετά συγχωρήσεως) απογοήτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταλαβαινω τι εννοεις,ετσι συνεχως ακροβατουμε αναμεσα στο Konsensus & Κonflikt,και ειναι το χειροτερο.Ξερω οτι το Κonflikt σε φερνει απεναντι και ετοιμασου.Η εισαι ηδη ετοιμη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για τα προσωπικά θα συμφωνήσω - ξεκαθάρισμα και πάλι ξεκαθάρισμα! μερικοί άνθρωποι απλά σου κάνουν κακό όταν τους κάνεις παρέα. και πολύ συχνά σου στερούν την επαφή με αξιόλογο κόσμο.
    όσο για τα 2 κόμματα στην ελλάδα, έχω να πω ότι είναι για γέλια και για κλάματα. αλλά οι "εναλλακτικές" (ΣΥΝ; ΚΚΕ; ΛΑΟΣ) είναι ακόμα χειρότερες. οπότε τι;
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχα γελάω με το σχόλιο του IonnKorr και το συγκεκριμένο απόσπασμα της Riski: "παρότι ψήφισα κκε, απέναντί σου έχεις έναν εγωιστή άνθρωπο χωρίς αγάπη, ενδιαφέρον και κατανόηση".

    Λοιπόν νομίζω πως η Κουμπάρα μου αγρίεψε και γι'αυτό κανονίστε μη σας κάνει όλους ban!!! Δε σας βάζει σε υποψίες ότι δε σας έχει απαντήσει ακόμα; To ban or not ban, σκέφτεται εκεί στα χιόνια!!!

    Elva μου, αν και διακρίνω έναν ελάσσονα εκνευρισμό στο post σου που ίσως τονίζει παραπάνω από όσο επιθυμείς τη χάραξη γραμμών, θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι τα δημοσιοσχετίστικα μετά από λίγο καταρρέουν και μένει η αλήθεια. Τη διαφωνία σου όμως, όσο κάθετη και να΄ναι την εκφράζουμε και στους φίλους μας. Η πολλή συμφωνία βλάπτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαχαχα γελάω με το σχόλιο του IonnKorr και το συγκεκριμένο απόσπασμα της Riski: "παρότι ψήφισα κκε, απέναντί σου έχεις έναν εγωιστή άνθρωπο χωρίς αγάπη, ενδιαφέρον και κατανόηση".

    Λοιπόν νομίζω πως η Κουμπάρα μου αγρίεψε και γι'αυτό κανονίστε μη σας κάνει όλους ban!!! Δε σας βάζει σε υποψίες ότι δε σας έχει απαντήσει ακόμα; To ban or not to ban, σκέφτεται εκεί στα χιόνια!!!

    Elva μου, αν και διακρίνω έναν ελάσσονα εκνευρισμό στο post σου που ίσως τονίζει παραπάνω από όσο επιθυμείς τη χάραξη γραμμών, θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι τα δημοσιοσχετίστικα μετά από λίγο καταρρέουν και μένει η αλήθεια. Τη διαφωνία μας όμως, όσο κάθετη και να΄ναι την εκφράζουμε και στους φίλους μας. Η πολλή συμφωνία βλάπτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομιζω οτι το κειμενο σου εχει δυο σκελη, το πολιτικο & το προσωπικο.

    Στα πολιτικα θα συμφωνησω οτι οταν μιλας με τον τοιχο (δλδ σε καποιον οσο και να συζητησεις, δεν εχει κανενα επιχειρημα εκτος απο τις κομματικες κασσετουλες) ειναι τσαμπα ο κοπος και ο χρονος. Σε αυτους αξιζει μονο ο χλευασμος και η επιθεση.
    Εγω προσωπικα πλεον αυτο κανω, ακομα και οταν συζητω πολιτικα με πολυ καλους μου φιλους.

    Οσο για τις προσωπικες σχεσεις, δεν ημουν ποτε δημοσιοσχεσιτης. Ειμαι αυτος που ειμαι και σε οποιον αρεσω.
    Και διαλεγω τις παρεες μου οχι με βαση το οποιοδηποτε συμφερον (μικρο ή μεγαλο δεν εχει καμια σημασια) αλλά με βαση το με ποιον ταιριαζουν τα χνωτα μας.
    Και φυσικα διαλεγω τους συγγενεις που θα κανω παρεα οπως εχω διαλεξει και τους φιλους μου αναμεσα σε αγνωστους.
    (αυτο πχ σημαινει οτι δεν κανω σχεδον καθολου παρεα με τον αδελφο μου γιατι δεν ταιριαζουμε)

    Αλλά η ρηξη στις προσωπικες σχεσεις, προϋποθετει μεγαλο στομαχι και αποφαση απο μερους σου οτι ισως αυτο σε απομονωσει απο κοσμο και μπορει να σε οδηγησει και σε μια μορφη μοναξιας. Αν εισαι ετοιμη, τοτε KONFLIKT!!!

    Καλη σου μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αυτό που λες Ελβα γίεται πολύ εύκολα στους δικτυακούς τόπους, όσους είχες επαφές και βλέπεις ότι ανήκουν τελικά σε ριζικά άλλο στρατόπεδο (η ορολογία του στρατού δυστυχώς ή ευτυχώς είναι μια αναγκαία μεταφορά στον πολεμικό (νάτη πάλι!) λόγο), ένα κλικ μόνο και η σκούπα λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

    Αλλά στην πραγματική ζωή είναι πιο δύσκολα, μια και αν οι επαφές δεν είναι επιφανειακές, υπάρχουν δεσμοί και υποχρεώσεις τις οποίες δύσκολα τις κόβεις με μιας χωρίς συνέπειες.

    Προτιμότερο είναι να κρατάς μια απόσταση και να αναζητάς τρόπους να υπονομεύεις τις λάθος απόψεις τους. Εχει πολύ ενδιαφέρον να παρατηρείς έτσι συμπεριφορές, ανασφάλειες, άμυνες των άλλων στο να δουν τα πράγματα ως έχουν και να αναλάβουν ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. So, today's subject is "to know us better." And the conclusion: Fuck them all!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H ομορφιά της ζωής είναι η διαφορετικότητα,η ποικιλομορφία θέσεων, απόψεων, καταστάσεων.
    Ότι γίνεται πάνω σε αυτό το πλανήτη όλοι εμείς έχουμε ευθύνη όχι κάποιοι άλλοι που μερικές φορές τους εφευρίσκουμε για να δικαιολογήσουμε τη δράση μας ή την αδράνεια μας.
    Εμείς έχουμε ευθύνη να πείσουμε για το δίκαιο το σωστό των απόψεων μας των πράξεων μας .Είναι δύσκολο να πείσουμε μερικές φορές φαίνεται ακατόρθωτο.
    Για να πείσουν οι Δημοκράτες ,για να πείσουν οι σοσιαλιστές για τις αρχές τους ώστε μερικές από αυτές να γίνουν αποδεκτές σε όλο τον κόσμο έγιναν συγκρούσεις ,αγώνες.
    Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή……
    Σύγκρουση και σύνθεση και συμφωνία όλα μαζί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου και πάλι Elva, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά:)
    Ο δικομματισμός στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες είναι μια μάστιγα που δύσκολα καταπολεμείται. Πρέπει επιτέλους έστω να δώσουμε την ευκαιρία και στα μικρότερα κόμματα να αποδείξουν τι αξίζουν. Έτσι κι αλλιώς έχουμε πιάσει πάτο, πόσο χειρότερα μπορεί να τα κάνουν;;
    Υπάρχουν επίσης πολλοί χαρισματικοί άνθρωποι εκεί έξω με ιδέες και προτάσεις, πρέπει να τους πείσουμε να πάψουν να αναλώνονται σε σχολιασμούς και αναλύσεις και να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω.
    Όσο για τα προσωπικά ξεκαθαρίσματα όσο μεγαλώνουμε τείνουμε είτε προς το ένα είτε προς το άλλο άκρο. Συμφωνούμε ως προς την κατεύθυνσή:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από ότι καταλάβατε φίλοι μου η Elva σας έκανε KONFLIKT όλους!

    Σταματήστε να γράφετε άσκοπα λοιπόν!!!!!!

    Το Σαββατοκύριακο ανεβαίνω Στοκχόλμη να πάρω τους κωδικούς να αναλάβω το μαγαζί. Το αγοράζω, βέβαια, με ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου (αλλά, με εγγύηση Merkel).

    Από Δευτέρα το ανακαινίζω. Το μαγαζί άλλαξε διεύθυνση

    Η ταμπέλα επίσης αλλάζει:

    "IonnKorr. Σχολια, ειδησεις, μουσικη & αποψεις απο το Νότο, χωρις να ξεχναμε και το Βορρά..."

    Επίσης αλλάζει "ρότα".

    Τέρμα οι επαναστάσεις και το μεταναστευτικό. Στο εξής Τζούλια, Μενεγάκη, αστρολογία και γνήσιο κουτσομπολιό από το STAR TV και την ESPRESSO.

    Ελπίζω, φίλοι μου bloggers-"πελάτες" να εκτιμήσετε την ανακαίνιση και να συνεχίσετε να μας τιμάτε.

    Υ.Γ. Λάκωνα, αναγγελίες για events και happenings από την Ουάσιγκτον δεκτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Den nomizo pos ine mono thema sinithias i psifos - ine k zitima pelatiakis sxesis poli sixna. O mesos ellinas theli na kseri (i esto na nomizi ) pos gia ta mikra k mesea rousfetia tou o bouleytis tha ine eki na metakinisi se kaliteri monada ton fantaro gio,na kinisi to xeri gia tin epixorigisi , na boithisi stin proslipsi,stis adies ,sto otidipote.

    Tora pos antimetopizisi tous anthropous pou blepis na exoun ayti tin adinamia?Aytous pou kseris pos tha psifisoun ef'orou zois ton kirio Tade pou tous diorise etc?

    Opos antexis. Se merikous anthropous ego dexome tin adinamia ,den ime telios o idios. Se allous,k kirious aytous pou probaloun ideologiko alothi piso apo psifo ,ime mallon ligotero epiikis. Eksalou k i filies theloun ksexortariasma pou k pou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα,
    σε ολη τη παρεα που εκανε το κοπο να αφησει ενα σχολιο,(μερικοι μαλιστα αφησαν παραπανω απο ενα)! ;)
    Σας καθυστερησα λιγο με τις απαντησεις, αλλα χρειαστηκε να λειψω...
    Για οσους ανησυχησαν (Ιοnn, για σενα, κυριως,χτυπαει η ..καμπανα!),δηλωνω μια χαρα! :)

    Roadartist

    Aκριβως, οταν ειναι κανεις σε φαση 'ξεσκαρταρισματος' καλο ειναι να απορριπτει ο τι δεν του ταιριαζει πια...Πως με καταλαβαινεις... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. CsLaKoNaS

    Kυριως μιλαω για αλλαγη στασης που σε μερικες περιπτωσεις περιλαμβανει και το ...παγωμα των διπλωματικων σχεσεων με οσους διαφωνω, οχι μονο πολιτικα, αλλα και σαν σταση ζωης! Καιρος για νεες παρεες και ευτυχως υπαρχουν πολλοι αξιολογοι ανθρωποι εκει εξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φοραδα

    Χαιρομαι που κι εσυ βλεπεις τα.. "ξεκαθαρίσματα" ως κατι το θετικο. Παντως να πω με την ευκαιρια οτι συνηθως αυτοι που λεω καλημερα εδω ειναι... παναγνωστοι μου, επειδη ειναι ολοι γειτονες και στη Σουηδια συνηθως δεν εχει ο κοσμος πολλα παρε δωσε με τη γειτονια...
    Οταν ομως γνωριζω οτι ο Α γειτονας ειναι μαυρος και αραχνος και ανηκει στο κομμα SVD (που μισει τους μεταναστες) τοτε να σου πω οτι δεν με νοιαζει καθολου να ειμαι οχι ''λιγουλακι'', oπως ειπες, αλλα ΠΟΛΥ ...ρατσιστρια στους φασιστες! Ειναι καιρος για αφορισμους οταν τα πραγματα ειναι για αφορισμο. Δε χρειαζεται να ειμαστε ευγενικοι σε ατομα που δεν το αξιζουν και θα μου επιτρεψεις να εχω τη γνωμη μου επειδη γνωριζω για ποιες καταστασεις μιλαω σ αυτη τη περιπτωση. Ο καθενας οπως τα βλεπει και μπορει να τα αντεξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ιοnnkorr

    Εγω περιμενω παντως μια (οσο το δυνατον!)..σοβαρη απαντηση! ;)
    Πας να τη γλυτωσεις ετσι ευκολα με πλακες κλπ τεχνασματα; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Riski

    Toυς εκοψα ηδη καλη μου Ρισκι και ησυχασα! Αλλους λιγα χρονια, πριν αλλους ειμαι στη πορεια..Οταν "απολαμβανα" οπως λες, τη παρεα τους, πιστευω ηταν χρονια πριν οταν ημουν νεοτερη και πολυ ευγενικη με ατομα που τελικα οπως καταλαβα αργοτερα δεν το αξιζαν και μαλλον προσπαθουσαν να κοροιδεψουν τον εαυτο τους, κυριως,με το να θρεφουν αυταπατες για το ενα και το αλλο και πιστευοντας οτι ολοι οι αλλοι θα πρεπει να τους ανεχονται επειδη ειναι γνωστοι....

    Εμένα, για να χρησιμοποιησω τα λογια σου,ΔΕΝ με τρομάζει καθολου η σκέψη ότι ίσως χρειαστεί να συνεργαστώ με ομοϊδεάτες μου,για έναν καλύτερο κόσμο επειδη αυτους που ξερω και ειναι πραγματι ομοιδεατες μου, (οχι με τα λογια) τους πιστευω και τους παραδεχομαι!
    Οσους, ομως, με κοροιδευαν χρονια οτι δηθεν ειναι τους απερριψα και ησυχασα...Για τους 'μαυρους και αραχνους' να μη τα λεμε, πληρης διαγραφη! Γενικο ξεσκαρταρισμα, τωρα πια

    Μην 'ανησυχεις' δεν ειμαι τοσο απολυτη οσο ισως νομιζεις, απλα στη φαση, αυτη,ετσι μου βγαινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. AdeGia

    Eτοιμη για ..Κonflikt ειμαι μια ζωη, φιλε, ΑdeGia! Tωρα, θα αλλαξω; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. scatter Brain

    Θα μεινω στο πολυ σημαντικο που ειπες οτι πολύ συχνά καποια ατομα δυστυχως μας στερούν την επαφή με αξιόλογο κόσμο (και φυσικα μας στερουν πολυτιμο χρονο απο τη ζωη, λεω εγω!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κουμπαρε Μανο

    Ενα πραγμα που καταλαβαινω ειναι οτι ειμαστε αρκετα συντηρητικοι και φοβομαστε τελικα την κοινωνικη 'απορριψη', ουτε καν σαν ενδεχομενο σε αναρτηση...

    Ωστε η...Κουμπάρα 'αγρίεψε'στο ποστ αυτο! Μανο...tough times demand tough solutions! χεχε

    Σιγουρα, παντως, ισχυει το...
    'Η πολλή συμφωνία βλάπτει'! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αντωνη

    Θα συμφωνησω οτι το κειμενο μου εχει δυο σκελη, το πολιτικο & το προσωπικο, που ομως συχνα οπως ειναι φυσικο μπλεκονται...Ετσι εφτασα κι εγω σε πολλες 'φιλικες' συζητησεις να μη μπορω να ανεχoμαι να ακουω διαφορα και στο τελος αναρρωτιεμαι αν αξιζει το κοπο, εφ οσον ειμαστε 'η μερα με τη νυχτα' οσον αφορα τη συμφωνια σε καποια ζητηματα, που για μενα ειναι βασικα και δεν μπορω να τα αγνοησω.

    Σαν κι εσενα ποτε δεν εκανα προσωπικες σχεσεις, με τη λογικη του πρεπει ''να εχω πολλους φιλους''. Ομως οταν καποιες
    παρεες αλλαζουν με τα χρονια τι πρεπει να κανεις; Να τους δεχεσαι ενω καταλαβαινεις οτι προκειται για ...εντελως διαφορετικα ατομα απ αυτο που ηταν παλια , η να λες δωσε τοπο στην οργη λογω του πρωτυτερου εντιμου βιου; Και εγω επιδιωκω να κανω παρεες βαση της λογικης 'με ποιον ταιριαζουν τα χνωτα μας'. Eτσι...ψηφιζω
    KONFLIKT! οσο μπορω και οσο αντεχω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Tyler

    Εχεις δικιο οτι τα πραγματα ειναι ευκολοτερα στους δικτυακους τόπους,αλλα ηδη εχω παραδειγματα απο ανθρωπους που εκαναν το ιδιο και στη προσωπικη τους ζωη και δεν το μετανοιωσαν..Μαλιστα μιλαμε και για ρηξη δεσμων μεσα στην ιδια τους την οικογενεια. Οι υποχρεωσεις και οι συγγενειες ειναι ανεκτες οταν ολα λειτουργουν καλα, οταν ομως καποια ατομα δεν σεβονται τιποτα και προσβαλλουν καποιους αλλους με το να τους υποτιμουν τη νοημοσυνη, τοτε δεν μετραει ουτε δεσμος, ουτε οικογενεια...Ετσι τουλαχιστον εχω καταλαβει απο παραδειγματα σε οικειο περιβαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Swell

    Το θεμα μας δεν ηταν ''to know us better'', αλλα, αν σου κανει το συμπερασμα.... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. α κενταυρου

    Συμφωνω οτι χρειαζεται η διαφορετικότητα, η ποικιλομορφία θέσεων, απόψεων, καταστάσεων, αλλα εγω μιλαω για καποια ατομα που δεν θελουν διαφορετικοτητα,
    πχ καποιοι που γνωριζω ειναι ξεκαθαρα εναντιον των μεταναστων, οποτε δεν μπορω να τους δεχτω κι εγω σε καμμια περιπτωση!

    Εμείς, οπως λες, έχουμε ευθύνη να πείσουμε για το σωστό των απόψεων μας των πράξεων μας, αλλα μεχρι πιο σημειο να προσπαθεις να πεισεις καποιους;Ποσα χρονια να ανεχεσαι να ακους εξυπναδες και για ποιο λογο ολα αυτα; Τελικα πως να το κανουμε, καποιοι δεν θελουν να πειστουν! Γι αυτο λεω...ΚΟNFLIKT, επειδη δεν μπορουμε παντα να ανεχομαστε... ρατσιστες και τετοιου ειδους 'ανοιχτομυαλα' ατομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Man laying down

    Σε ειχαμε χασει φιλε @Man laying down! ;)

    Eχεις δικιο για τις πελατειακες σχεσεις, που μαζι με ολα τα αλλα, καλα ειναι να καταργηθουν καποτε κι αυτες,επειδη ειναι τουλαχιστον υποτιμητικο να συνεχιζεται το φαινομενο αυτο, στην Ελλαδα, μεχρι τωρα!
    Ετσι λεω και εγω για καποιους που σε 'υποτιμουν' λεγοντας σου για ιδεολογιες κλπ, ενω εσυ π.χ ξερεις οτι ολα γινονται για να ταχτοποιησουν το παιδι τους, μεσω ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, εκει δεν εχω κανενα ενδοιασμο οτι χρειαζεται μεγαλο ξεσκαρταρισμα! Ομως οπως λες και καποιες παλιες φιλιες που δεν λενε τιποτα πια,λογω αλλαγων, καλη και χρησιμη ειναι η ...ρηξη και εκει! Υπαρχουν τοσοι και τοσοι ανθρωποι που αξιζουν τη φιλια μας, γιατι να μενουμε σε παλιες φιλιες που δεν λενε τιποτα πια; .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. zekia

    Γεια σου zekia! Xρόνια πολλά!:

    Akrivws. Υπάρχου χαρισματικοί άνθρωποι με ιδέες και προτάσεις, & πρέπει να πάψουν να αναλώνονται σε σχολιασμούς και αναλύσεις και να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω.
    Όσο για τα προσωπικά ξεκαθαρίσματa sυμφωνw! :)

    Syggnwmi gia ta Greeklish, sou grafw apo allo PC!

    Filia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εμένα πάντως η σύγκρουση μου έβγαινε εξ αρχής από τότε που επέστρεψα Ελλάδα, όπου έκανα και μία πρώτη σκούπα.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν το κάνω απόλυτα. Αν, για παράδειγμα, γνωρίζω άτομο που εκφράζεται ρατσιστικά εναντίον μεταναστών, θα κάνω και μία κουβέντα πρώτα μαζί του. Το άτομο που είναι πιο ανοιχτόμυαλο και δείχνει να είναι διατεθιμένο να αναθεωρήσει σκεπτικό φαίνεται. Το ίδιο όμως και ο στενοκέφαλος "βράχος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου ellinaki

    Και εγω, δεν ειμαι παντα τοσο απολυτη,αλλα οταν γνωριζω καλα περι τινος προκειται και εχω να κανω με...υποκριτικα ατομα, που συχνα δεν στο λενε,βεβαια,.. 'φατσα μπατσα' οτι ειναι ρατσιστες, αλλα στη πορεια καταλαβαινεις οτι εχουν προβλημα με τους μεταναστες,εκει δεν χαριζομαι σε κανενα! Επισης μετα απο καποια χρονια, καλα ειναι και καποια ξεσκαρταρισματα 'φιλων και γνωστων' που εχουν αλλαξει και φερονται/συζητουν με ενα τροπο που δειχνει οτι δεν μπορουμε, εκ των πραγματων να 'συμβαδισουμε',
    ...if you know what I mean :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μπράβο Elva σε χαίρομαι. Εγώ από τότε που άρχισα να το εφαρμόζω στην πραγματική ζωή μου κατέληξα να μιλάω διά ζώσης μόνο με 2-3 άτομα το πολύ!

    Ελευθερία για μένα είναι να μπορείς να μιλάς ΜΟΝΟ σε όποιους θέλεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημερα Greek Rider!

    Kαι πολλους εβαλες! χεχε
    Ετσι γινεται τελικα, φιλε GR,δεν αντεχεις μετα απο χρονια να ακους διαφορους να σου λενε ο τι θελουν και εσυ να πρεπει να τους ανεχεσαι, οταν ξερεις καλα οτι δεν στεκουν αυτα που λενε! Μια, δυο τρεις, ποσο να τους ανεχτεις; Υπαρχει και κατι που λεγεται υπομονη και καποιοι γνωστοι μου την εξαντλησαν, με τις αερολογιες τους και τις στενομυαλες κοσμοθεωριες τους, οποτε there´s no turning back! Για οποιους, (λιγους)αρεσουμε,για τους πολλους δε θα μπορεσουμε, σωστα; ;)

    Και εγω ετσι οριζω τον ορο 'Ελευθερια' !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)