29.11.10

Unemployed [ & about to be homeless ] confesses...


[Ακολουθεί μετάφραση]

"Next week I lose my car and will be evicted from my home. After a year of scrambling to find work and after losing everything in this recession...I will be on the streets. I will never take a bed in a shelter because of the countless children and families that need them. So, after 20yrs of being a business owner and tax paying patriotic American, this is what has become of me because of greed, hubris and financial criminality. Thanks U.S.S. Corporate America. Now because of you my life expectancy just dropped by 25yrs. Now I'm scared out of my mind. I even started my website to spotlight the plight of jobless Americans months ago hoping beyond hope that it might somehow save my life in the process of helping others, but there have been no donations or opportunities in the effort. Now I will lose the site, too.

http://theincomepoop.wordpress.com

I have no family as I am the last. I belong to no religion after being excommunicated from the Catholic church for divorce. I belong to no social groups and am literally alone. On a weird note, as the last remaining male member of my family...the family name actually will die with me. So not only has my country betrayed me personally...it has ended my family tree".


Μεταφραση:

"Την επόμενη εβδομάδα χάνω το αυτοκίνητό μου και θα μου γίνει έξωση από το σπίτι μου. Μετά από ένα χρόνο προσπαθειων για να βρω δουλεια και, αφού έχω χάσει τα πάντα σε αυτή την ύφεση...θα είμαι στους δρόμους. Ποτέ δεν θα μου δωσουν ένα κρεβάτι σε καταφύγιο αστεγων, λόγω των αμέτρητων παιδιών και των οικογενειών που τα χρειάζονται. Έτσι, μετά από 20 χρονια ως ιδιοκτήτης επιχείρησης και φορολογουμενος Αμερικανος πατριωτης, εκει εφτασα, λόγω της απληστίας, ύβρεως και της οικονομικής εγκληματικότητας. Σ ευχαριστω, Αμερική των εταιρειων. Τώρα, εξαιτίας σου το προσδόκιμο ζωής μου έπεσε κατα 25 χρονια. Τώρα φοβαμαι τοσο πολυ που το μυαλό μου δεν το χωρα.
Εφτιαξα και μια ιστοσελίδα για να δειξω τις συμφορες των ανεργων Αμερικανών, μήνες πριν, ελπιζοντας, παρ ελπιδα, ότι θα μπορούσε να σώσει κάπως τη ζωή μου, ενω θα προσπαθουσα να βοηθησω και άλλους, αλλά δεν υπήρξαν δωρεές, ή ευκαιρίες σ αυτη τη προσπάθεια. Τώρα, θα χάσω και τον ιστοτοπο.

http://theincomepoop.wordpress.com

Δεν έχω οικογένεια και είμαι ο τελευταίος της οικογενειας. Δεν ανήκω σε καμία θρησκεία αφου αφού με αφόρισε η καθολική εκκλησία για το διαζύγιο που πηρα. Δεν ανήκω σε καμμια κοινωνικη ομάδα και είμαι κυριολεκτικά μόνος. Και μια παράξενη διαπίστωση, σαν το τελευταίο αρσενικό μέλος της οικογένειας μου, το όνομα της οικογένειας πράγματι θα πεθάνει μαζί μου. Έτσι, δεν με πρόδωσε μόνο προσωπικά η χώρα μου, αλλα αποτελειωσε και το οικογενειακό μου δέντρο".


Σημειωση:
Το πιο πανω e-mail, το βρηκα τυχαια, διαβαζοντας στο  huffingtonpost τα σχολια για το βιβλιο των συγγραφεων Erich Origen & Gan Golan, (πρωην ανεργοι και οι δυο) οι οποιοι εγραψαν το bestseller Goodnight Bush, οπως και ενα δευτερο βιβλιο The Adventures of Unemployed Man, ενα καλοφτιαγμενο σατιρικο καρτουν, με ..ηρωες ανεργους, στην Αμερικη, που σκοπο εχει να προκαλεσει και να προβληματισει... 

22 σχόλια:

  1. marco

    Kαι λιγα λες..Για ακου τι λενε και οι ιδιοι για το...Αmerican Dream! ;/


    http://www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva, καλημέρα.
    Οι άνθρωποι υποφέρουν. Παντού τελικα... Και δεν είναι απλά οτι περνάνε "δύσκολα" - οτι όλο και περισσότεροι βρίσκονται στη φτώχεια ή την ανέχεια. Το πιό δραματικό είναι οτι διαδίδεται ο φόβος, η απελπισία, η αίσθηση του αδιεξιόδου. Αυτό είναι, ίσως, το πιο οδυνηρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω δει αρκετές εκπομπές με ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις από τους ανέργους των ΗΠΑ. Είναι τρομερό..η κρίση άλλωστε από εκεί ξεκίνησε.. και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη.
    Την προηγούμενη εβδομάδα είχανε οι "Φακελοι" του Σκαι, μια εκπομπή παρόμοια για τους άνεργους της Αθήνας.. Ανθρωποι που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στον δρόμο, γιατί δε μπορούσαν να πληρώσουν ενοίκιο. Τραγικές καταστάσεις, και δυστυχώς γύρω μας ελάχιστοι οι ευαίσθητοι άνθρωποι που θα τους νοιαστούν. Δυστυχώς.. Μπράβο Έλβα για την ευαισθησία σου.. Καλή εβδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ο μέγας μαθηματικός Κάντορ αντιστοίχισε το σύνολο των σημείων ενός ευθυγράμμου τμήματος με το σύνολο των σημείων ενός τετραγώνου αποδεικνύοντας ότι τα απειροσύνολα έχουν ίσο αριθμό στοιχείων,έγραψε:"Το απέδειξα,το βλέπω ότι είναι σωστό αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω!"
    Σ' αυτή την κατάσταση βρισκόμαστε κι εμείς όσον αφορά το κοινωνικό γίγνεσθαι.Βέβαια αυτή η αδυναμία κατανόησης αφήνει το πρόβλημα να εξελίσσεται και να μεγεθύνεται και,όταν καταφέρουμε να το πιστέψουμε,θά 'χει γίνει τόσο μεγάλο που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eμείς στην Ελλάδα δεν ανησυχούμε για τέτοια προβλήματα (τα σπρώχουμε κάτω από το χαλί). Πανηγυρίζουμε για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Σαν κανονικοί πανηγυριτζήδες που είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Swell...
    Kαι το αλλο...που το πας το αλλο...
    Βριζουν οι τραπεζικοι τους εκπαιδευτικους...Αυτοι βριζουν τους μαθητες των μειωνοτητων...Αυτοι βριζουν τους Δημ υπαλληλους και ολοι μαζι βριζουμε τους Πακιστανους και τους Εβραιους...
    Τους φταιχτες...Τους κυβερνητες που εβαλαν τις υπογραφες...
    Αυτους που πηραν τις μιζες και το παραδεχτηκαν ενωπιον της βουλης...
    δεν τους βλεπει κανεις...
    Ηπιαν ΑΖΑΞ...Και εγιναν αορατοι...
    Μαλιστα μερικοι εξ αυτων...Ψηφιστηκαν στις Δημοτικες..
    [Ικαρια]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω, αλλά αυτός ο εφιάλτης δε φαίνεται να έχει τελειωμό. Το πιο άσχημο απ' όλα νομίζω πως είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν ονόματα, αλλά μόνο αριθμοί. Τόσοι δυστυχούν, τόσοι αυτοκτονούν, τόσοι έχασαν τα πάντα. Οι αριθμοί κάνουν απρόσωπη την τραγωδία μας κι έτσι την κάνουν πιο "εύπεπτη". Την καταπίνουμε αμάσητη και πάμε γι' άλλα. Για τους επόμενους αριθμούς και ποσοστά, δίχως να νιώθουμε ότι κι εμείς οι ίδιοι ανήκουμε σε κάποια από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29.11.10

    και οι εκεί και οι εδώ και οι απέναντι και οι δίπλα... διαφέρουν Έλβα;
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=329140&ct=32&dt=01/05/2010

    καλο βράδυ :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Elva καλησπέρα!
    Στην πατρίδα μας είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιες τρικλοποδιές...όσοι βέβαια δουλεύουμε στον ιδιωτικό καθαρά τομέα.Μάλιστα όταν κάποιος "τρώει χώμα",υπάρχουν κι οι αντίστοιχες παροιμιώδεις εκφράσεις;"δεν ήξερες,δεν ρώταγες?","τα στερνά νικούν τα πρώτα"και άλλα συναφή...πονεμένος λαός,όταν ο Καραγκιόζης έκραζε τον Χατζηαβάτη και κορόιδευε τον Πασά,ο λαουτζίκος έπαιρνε τα πρώτα αληθινά μαθήματα του πραγματικού management! Εkτός απ'τους αρχαίους τα ξέρουν όλα και οι νεοέλληνες,σοφός λαός τόχει στο γονίδιό του να πάιζει με τις εξουσίες,όσες κολοτούμπες κι αν του κάνουν οι κυβερνήτες του!
    Τόστρωσε και στις Βρυξέλλες,χειμών ανά την "πολιτισμένη Ευρώπη",τους πήρε καιρό για να καταλάβουν ότι "τα μισά της χιλιάδας είναι πεντακόσια" κι άλλο τόσο μέχρι να το παραδεχθούν,αλλά θα το παραδεχθούν γιατί "η αλήθεια βγάζει μάτι",
    φιλιά πολλά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Elva καλημερα, εχει αρχισει το σκοινι και τριζει ''περιεργα'' απο το τραβα-τραβα, θα σπασει, οπως σπανε τα τεντωμενα σκοινια, ξαφνικα και με κροτο και οτι ειναι κοντα του θα το παρει και θα το σηκωσει, ολος αυτος ο φοβος για το αυριο, ολη αυτη η ανασφαλεια για το τι θα κανουν τα παιδια, ολο αυτο το αγχος για μια δουλεια αξιοπρεπη των νεων, ολες αυτες οι βουλιαγμενες ελπιδες, ολα αυτα τα κατεστραμενα ονειρα, θα γινουν, γινονται, μια μολοτωφ μισους και εκδικησης, ενα κοκτειλ παραξενο που βραζει, που φουσκωνει και εκει, ετσι στο πουθενα, θα πεταχτει η σπιθα και μετα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30.11.10

    Η σημερινή κρίση, ξεκίνησε από τις ΕΠΑ και εκεί θα ... καταλήξει !

    Με την διάλυσή τους ...
    Που θα πάει θα ξυπνήσουν κάποια μέρα και τα ... "αμερικανάκια" !
    Που νομίζουν ότι με έναν ιστότοπο θα ... σωθούν !!!

    Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα φιλε Prths

    Ολα καλα, ευχομαι, παρ ολο το κλιμα της απελπισιας και της...αίσθησης του αδιεξιόδου που μας περιβαλλει , οπως λες...Κι εγω αυτο πιστευω, αν χασει κανεις την ελπιδα ειναι ολα πιο δυσκολα..Κουραγιο σε ολους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλη μου Roadartist

    Ας ελπισουμε οτι η κρίση θα κανει φανερο (βεβαια εχει ηδη φανει σε μεγαλο βαθμο) και το ποσο λαθος ειναι να στηριζει κανεις και να στηριζεται σ ενα τετοιο συστημα που τη μια ανθρωποι εχουν δουλεια και την αλλη βρισκονται στον δρόμο, εξ αιτιας του αναλγητου αυτου συστηματος που καποιοι εμπιστευτηκαν με κλειστα ματια στη κυριολεξια!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα φιλε Σελιτσάνε

    Για τον μεγα ...Κάντορ, δεν γνωριζα, αλλα για να το λετε εσεις κατι θα ξερετε! Θα συμφωνησω ομως οτι μεχρι να καταλαβουμε ολες τις παραμετρους του προβληματος..θα μας εχει ηδη.. πάρει και σηκώσει!
    Λυσεις υπαρχουν, αλλα ποιος τις ακουει μεσα στη...βουη που κανει το οικοδομημα που...πεεφτει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε Swell

    Αυτο το ...χαλί τι θα εχει μαζεψει απο κατω!! ;(
    Ουτε που καταλαβαινουν, μερικοι, τι σχοινι γυρω απο το λαιμο ειναι αυτη η ..επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου!
    Μονο ...χαιρονται! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα μαχαιρη

    Μα καλυτερα να ριχνει κανεις ενοχες σε αλλους αδυνατους!
    Αυτους που τα πηραν τους αφηνουμε ατιμωρητους οπως παντα, στην Ελλαδα, μαλιστα τους δινουμε τη δυνατοτητα και να ...πλουτισουν αλλα και να παρουν και ...πτυχια απο πανω! ;/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλε Καρτέσιε

    Ναι, καπου συνηθισαμε στα νουμερα ωστε να μη βλεπουμε τους ανθρωπους πισω απο αυτα και οπως πολυ σωστα λες δίχως να νιώθουμε ότι κι εμείς οι ίδιοι ανήκουμε σε κάποια από αυτά, μεχρι τη στιγμη που θα γινουμε κι εμεις ενα ακομα ...στατιστικο (και οχι μονο!) νουμερο και πως να ελπισουμε τοτε σε καποια συμπαρασταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. me:)

    Καλημερα, Λενα, διαβασα το αρθρο και σ ευχαριστω, αλλα πιστευω οτι το συγκεκριμενο δε θιγει το τι και πως θα πρεπει κανεις να αγωνιστει για να μην αισθανεται ετσι....Η εφημεριδα δεν θελει να στεναχωρεθουμε παραπανω απ ο τι χρειαζεται, φαινεται... ;))

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε Triton

    Καλημέρα!
    Παρ ολες τις..προετοιμασιες για.. τρικλοποδιές, οπως λες, εγω πιστευω οτι οι καιροι ειναι πιο πονηροι απ ο τι παλαιοτερα, αφου ζουμε σ ενα παγκοσμιοποιημενο κοσμο, ειτε μας αρεσει ειτε οχι.. Γι αυτο δε χρειαζεται οι εξουσιες να εμμενουν σε ο τι αποφασεις παιρνονται για αλλους που και ισχυροτεροι ειναι και εχουν διαφορετικου τυπου και ταχυτητων οικονομιες....Παρ ολα αυτα εκει μας εφτασαν να χαιρομαστε για τις..επιμηκυνσεις των..βασανων μας! :(

    Καλο μας κουραγιο, τι να πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα φιλε Δημητρη

    Μου θυμιζει σκηνη απο τον ...Τιτανικο, (λιγα λεπτα πριν να βουλιαξει το πλοιο), η περιγραφη σου και εχεις απολυτο δικιο σ αυτα που λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλε μας faro

    Ειναι σιγουρο οτι εκει θα καταλήξει, αλλα το κακο ειναι οτι θα μας παρει μαζι αν δεν καταφερουμε να ξεφυγουμε απο τα ....γραναζια του συστηματος αυτου!
    Χαιρομαι που εισαι απο αυτους που προσεξαν οτι ο συγκεκριμενος ανεργος πιστευε οτι με έναν... ιστότοπο θα ...σωζοταν !! Επισης ειπε οτι δεν ανηκει πουθενα, ετσι ομως ξεκομμενος απο τον κοινωνικο ιστο, δε μπορει αν περιμενει σε καποια συμπαρασταση στο προβλημα του, που δεν ειναι φυσικα μονο δικο του, αλλα απασχολει ...εκατομμυρια κοσμο καις τις ΗΠΑ και αλλου!

    Καλημέρα στο Νοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)