10.10.11

Κουρέψτε τους εσείς [πριν μας...κουρέψουν αυτοί!]



Οποιος λεει οτι οτι ειναι αδυνατον να κάνει κανείς μια…"λαμπρη σταδιοδρομια" σημερα ανεβαινοντας...τέσσερις- τεσσερις τις μισθολογικές κλίμακες, μεσα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα και κατορθωνοντας μαλιστα να αμείβεται με περισσότερα από 2.600 ευρώ το μήνα, ενω διαθετει απολυτηριο του Λυκειου, εκτος του οτι δεν εχει ιδεα τι θα πει..."Ελληνικο κρατος", "αναξιοκρατια" και "καθεστως ημετερων", ειναι και μεγαλος ....αιθεροβαμων, για να το θεσουμε ευγενικα!

Οι οροι "λαμπρη σταδιοδρομια" και "υψηλος μισθος" εφτασαν να ισχυουν μονο γι αυτους και για τους δικους τους ανθρωπους, επειδη βεβαια κανεις δεν φανταζεται οτι αμοιβουν με...500 ψωροευρωπουλα τους ''ημετερους''!
Η εμπιστοσυνη σημερα κοστιζει πολυ ...παραπανω απο 500 ευρω, που μ αυτα, φυσικα, δε βγαζει κανεις το μηνα, αν θελει να τρωει και τις....30 ημερες, (!) να εχει...οικογενεια και μαλιστα να καταφερνει να πληρωνει και....λογαριασμους με καποιο...μαγικο τροπο, που ουτε η κυβερνηση ξερει, ουτε ομως ενδιαφερεται να μας πληροφορησει, γιατι απλα δεν δινει δεκαρα για την αβιωτη-πια-ζωη του μεσου πολιτη στην Ελλαδα και δεν ειναι και μυστικο!

Ετσι ενω υπαρχουν πολλοι στη χωρα που δεν εχουν ''που τη κεφαλη κλιναι'', εμεις διαβαζουμε για προκλησεις σ ενα ακομη αρθρο  που αναφερει οτι "με προσόντα το απολυτήριο Λυκείου και την καλή σχέση της με τον υπουργό Οικονομικών, το δεξί χέρι του κ. Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο, (επ ονοματι) Άντα Κιούρκα, κατάφερε να αμείβεται με περισσότερα από 2.600 ευρώ το μήνα και να ανεβαίνει 4 κλίμακες στο μισθολόγιο της μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα''!....


Στην Ελλαδα του Πασοκ και της ΝΔ, παντως, και η αναξιοκρατια καλα κρατει και φυσικα γιατι να μη συνεχιστουν ολα αυτα που μας βγαζουν ...εκτος εαυτου, ως πολιτες καθημερινα, εφοσον η πλειοψηφια του λαου δειχνει να υπομενει τη ντοπια και τη ξενοφερτη Τροικα και μαλιστα τους ακουμε καιρο τωρα να μιλουν οι ιδιοι, ή και μεσω των φερεφωνων τους περι καταργησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με σκοπο τη διαμορφωση των μισθων στο επίπεδο της Πορτογαλίας, δηλαδή στα ...500 περιπου ευρώ το μηνα και την εκχώρηση της "δημοσιονομικής κυριαρχίας " μας στο Γερμανογαλλικό διευθυντήριο!

Πολυ....νοικοκυρεμενα πραγματα δηλαδη....

Η Μέρκελ, αλλωστε, το δηλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας να διασφαλίσουμε μια ικανοποιητική παροχή πιστώσεων, καθώς αυτή είναι η βάση της καλής οικονομικής ανάπτυξης», οπως ειπε μετά τη συνάντηση με τον Σαρκοζι και τωρα αναμένει την έκθεση της Τρόικα, για μια "μόνιμη λύση για την Ελλάδα, ως μέλος της ευρωζώνης". 

Ομως αν πραγματι ηξερε η ξενοφερτη Τροικα, που ...τρεμει να βγει στο δρομο, τι συμβαινει στο δημοσιο τομεα οπου επιβραβευεται εκτος των αλλων..."αρετων" του νεοελληνισμου και η αναξιοκρατια, σε ημετερους, με αυξησεις, που αυγαταινουν σε ενα διαστημα 10 ημερων, ενω ενδεχομενα υπαλληλοι με περισσοτερα προσοντα ετοιμάζονται να βγουν σε εφεδρεία, τοτε ισως καταλαβαιναν οτι οσα μετρα και να επιβαλλουν στο ονομα της ..."σωτηριας της οικονομιας της χωρας" (!), δε προκειται να δωσουν αποτελεσμα, γιατι πολλα απο τα μετρα δυναμιτιζονται, ηδη, απο την ιδια τη κυβερνηση που για να παραμεινει στην εξουσια διαβρωνει ακομα περισσοτερο το ηδη …διαβρωμενο συστημα, σε πρωτοφανη και για ...καπιταλιστικη χωρα, επιπεδα!

Διοτι ο τι και να πει κανεις, τετοια σκανδαλα δεν στεκονται ευκολα σε αλλες Δυτικες χωρες, οπου ναι μεν ισχυουν οι κανονες του συστηματος, υπαρχει ομως περισσοτερος ελεγχος και μαλιστα "πεφτουν κεφαλια" για αναλογες υποθεσεις. 
Στην Ελλαδα, oμως, απλα γραφονται στις εφημεριδες μεχρι να ...ξεχαστουν και να σκεπαστουν, οπως ολα τ αλλα και ο κοσμος τελικα να νομιζει οτι "τιμωρει" το...Πασοκ ψηφιζοντας τη ...ΝΔ (!) στις επομενες εκλογες, ενα χιλιοπαιγμενο γκραν γκινιολ που καποιοι απο εμας βαρεθηκαν σε σημειο που...μεταναστευσαμε για να μη βλεπουμε το ιδιο μακαβριο σκηνικο!

Ετσι η προσφατη δηλωση της Παπαρηγα «Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να  τους ....κουρέψει ο λαός το πολιτικό μπόι, να τους αφαιρέσει την πολιτική δύναμη», οχι μονο με βρισκει 1000% συμφωνη, αλλα να προσθεσω οτι για στυλ κουρεματος εγω θα προτεινα το....«γουλί», οπως ελεγαν παλια, οχι βεβαια γιατι ειναι....«trendy», αλλα επειδη πραγματικα αυτο ειναι το μονο που τους αξιζει!





4 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα Έλβα είναι ότι οι "δικοί τους" βρίσκονται παντού, σαν τις κατσαρίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Swell

    Toσοι πολλοι ομως δεν μπορει να ειναι, αν και θα πεις ισως οτι οι..κατσαριδες γεννουν χιλιαδες αυγα στη ζωη τους, αλλα και παλι τοσοι πολλοι δεν ειναι...αρα κατι δεν παει καλα με τους υπολοιπους τους μη ανηκοντες στη κατηγορια...''κατσαριδας''! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί από τους υπόλοιπους θέλουν να γίνουν κατσαρίδες! Και, δυστυχώς, αυτοί μπορεί να ψηφίζουν και αριστερά κόμματα, όπως ένας γείτονας στην πολυκατοικία μου.
    Άσε, μην τα σκαλίζεις, γιατί βρομάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε Λωτοφαγε

    Τοτε δεν ειναι σωστοι ...αριστεροι,οσοι ονειρευονται μ αυτο το τροπο να γινουν σαν τους..αλλους!
    Ειναι οντως ενα δυσκολο θεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)