8.11.11

"Eeny, meeny, miny, moe", πες ποιον θελεις για...πρωθυπουργο;



Αντε ευτυχως που σημερα, επιτελους, οπου να ναι, λύνεται,  ο γρίφος με το όνομα του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης καθώς, ειμαι σιγουρη οτι ολοι δεν ...κρατιομαστε μεχρι να το μαθουμε!

Καποιοι γνωστοι μου, απο Ελλαδα, ελεγαν οτι δεν κοιμηθηκαν καλα τα προηγουμενα βραδια, αλλα όπως όλα δείχνουν και μετα απο τις ανακοινώσεις στη διάρκεια της ημέρας, γνωστοι και φιλοι επιτελους θα μπορεσουμε ολοι, ....ανακουφισμενοι,  αποψε, να κλεισουμε ...ματι!! 

Με τετοια δυνατα ονοματα..."εθνικής σωτηρίας" που ακουστηκαν να πεφτουν στο ...τραπέζι, οπως π.χ Διαμαντούρος, Ρουμελιώτης και Παπαδήμος, τη....σωτηρια την εχουμε στο ...τσεπακι  και ευτυχως που αποκλειστηκαν καποιοι αλλοι που οπως μαθαμε δεν ηθελαν τη ...''σωτηρια'' μας, αλλα τη ....''σκλαβια'' μας! Μα σας ρωτω, ειναι ποτε δυνατον οσοι συνδεονται με την ΕΚΤ και τη διοικηση της Τράπεζας της Ελλάδας να μην προτεινονται για το καλο μας; Bρε κουτα, φτανει πια η ....καχυποψια μερικων μερικων που λενε οτι ολοι ειναι ....ιδιοι! Οχι βεβαια και να οι περιτρανες αποδειξεις, εξ αλλου!

Τι τηλεφωνηματα εγιναν αυτες τις μερες δε λεγεται! Οι τεχνικοι του ΟΤΕ ακομα ....τρεχουν και αλλαζουν τα καλωδια των συνδεσεων που... αναψαν στο διαστημα που μεσολαβησε. 
Μετα δεν ειναι λογικο και ανθρωπινο, μεσα σ αυτη την ....ενταση, ν αρχισουν και καποιες γκρινιες, εφ οσον αλλος προτιμα τη ζηλευτη θεση του υπ Οικονομικων της Ελλαδας, αλλος μπορει να θελει σωνει και καλα το τιτλο του πρωθυπουργου που εταξε στη ...γυναικα του, (ή τη ...μανουλα του, αν ζει βεβαια ακομη!) Κακο ειναι να εχει κανεις φιλοδοξιες στη ζωη; 

Εγω, παντως, .....συγκινηθηκα που ακουσα οτι ΓΑΠ και Σαμαράς έχουν «θετικες προσεγγισεις για το προσωπο του νέου πρωθυπουργου», φραση που αλλιως μεταφραζεται οτι εχουν καταληξει στο όνομα του προεδρου της νέας κυβέρνησης. 

Μια ακομα....''ευχαριστη εκπληξη'' ειναι oτι ο προεδρος της ΝΔ φέρεται να αποδεχεται τη συμμετοχή στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. και της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη νεα κυβέρνηση. Τετοια ....αρμονικη συνεργασια και ταυτιση αποψεων,  μονο σε εποχες κρισης του συστηματος θα μπορουσαμε να δουμε! 


Αποδειχθηκε και εμπρακτα λοιπον οτι «ολοι οι ...καλοι χωρανε» (και ειναι γνωστο οτι συνηθως, δεν βαζω τονους, στα κειμενα μου....)

Update: Tωρα οι ...συνεργατες μου με ενημερωνουν (...ετσι δεν λενε στα εγκυρα καναλια;) οτι στα φαβορι μπηκε τωρα ο … Απ.Κακλαμανης, η δε περίπτωση του Ρουμελιώτη δείχνει ...αδυνατισμένη, ενω αυτός που ακόμη παίζει είναι ο Διαμαντούρος! Ηοw ....exciting!


10 σχόλια:

  1. Το "Eeny, meeny, miny, moe" ειναι, για οσους δεν γνωριζουν, ενα αγγλοσαξονικο παιχνιδι μετρηματος. Το αντιστοιχο Ελληνικο ειναι το .."α μπε μπα μπλομ" και το πνευμα αυτο εκφραζει τα παιχνιδια που παιζονται σημερα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φήμες λένε πως αν δεν τα καταφέρουν τελικά, θα γίνει σε διακαναλική σύνδεση τηλεπαιχνίδι με όνομα NEXT TOP PRIME MINISTER. θα υπάρχει κριτική επιτροπή απο στελέχη των κομμάτων αλλά και του πνευματικού κόσμου όπως ο κ. Κωστόπουλος, ο Τρύφων Σαμαράς κλπ. ενώ καταλυτικό ρόλο θα παίξουν οι ψήφοι των τηλεθεατών με sms . Η διαφωνία που υπάρχει ακόμα για το όνομα του παρουσιαστή αναμένεται να ξεπεραστει...
    Καλημέρα Elva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημερα φιλε Αντιλογε!

    Δεν ειναι κακη η ιδεα, αυτη, αν και τα SMS που θα στελνει ο κοσμος καμμια σχεση δε θα εχουν με..ψηφους! ;) Αυτο ελειπε, δα, να αφησουν το κοσμο να.. ''ψηφισει'' εστω κι ετσι!

    Τσ τσ, τοση ...δημοκρατια, πια, ποιος την αντεχει; ;((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτω τα ξερά σας από τον Σαμαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. spiral

    Σημερα, διαπιστωνω οτι ολοι εχουμε μια....αγωνια για τα ονοματα, ετσι; ;P
    Ειναι φυσιολογικο,αλλωστε αυτο ειναι το πιο ...σημαντικο γεγονος τωρα στη χωρα, μη μου πεις; :((

    Υ.Γ
    Καλα, αυτον τον Σαμαρα, ομολογω οτι δεν τον γνωριζα.Μερσι δια την ενημερωση! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω λεω να γινει μια μεγαλη κυβερνηση, στην οποια να παρουν μερος ΟΛΟΙ οι πολιτικοι, ετσι ωστε να ξαναβγει αληθινο για αλλη μια φορα, το παλιο... "οπου λαλουν πολλοι κοκοροι αργει να ξημερωσει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Ephemeron

    Mα και υποθετικα αυτο που λες δε γινεται, γιατι ουτε ολα τα κομματα θελουν να ειναι στην ιδια κυβερνηση με τους ..συνεργατες της τροικας, αλλα και επειδη τα δυο μεγαλα κομματα δε θα ηθελαν ποτέ να προτεινουν κατι τετοιο στην Αριστερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι τραβάνε και αυτοί οι πολιτικοί που εως τώρα μια χαρά παίζαν το πουλάκι τους.

    Αντε τώρα να κάνεις πολιτική στον ασθενή που είναι βαριά άρρωστος.

    Εχει χαθεί και ο απο μηχανής Θεός,Χέστα και άστα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. habilis

    Tη δουλεια τους αυτοι, τη δικη μας εμεις!
    Οσο για τους απο ..μηχανης θεους,
    μη περιμενεις τιποτα, γιατι κι αυτοι ...αμηχανα κοιταζουν, οπως λεει και ενα τραγουδι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Tη δουλεια τους αυτοι, τη δικη μας εμεις!"

    Αυτό μου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)