17.2.12

"Ποιός νοιάζεται, μωρέ;"



Ισως η ληστεια που εγινε σημερα το πρωι στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, να ηταν μια ακομη ειδηση που θα μπορουσε περασει στα ...ψιλα, αν δεν ακουγαμε –ταυτοχρονα–οτι παραιτηθηκε και ο Υπ. Πολιτισμου, εφ οσον ειναι η δευτερη φορα που επι της θητειας του γινεται κλοπη σε Μουσειο. 

Ποιος νοιαζεται, πια, για τη φυλαξη των Μουσειων, οταν ο κοσμος υποφερει; Εκτος των αλλων, φαινεται μαλιστα τραγικα ...γελοιος o τροπος που εγινε και η ληστεια αυτη, (οπως και η αλλη στην Πινακοθηκη) και θα προκαλεσει περισσοτερα …γελια ακομη και στο εξωτερικο, απ αυτα που μεχρι τωρα προκαλουνται, οταν αναφερονται  στην...αποτελεσματικοτητα(!) των Ελληνων πολιτικων, σε ηγετικες θεσεις!

Μην εχετε αυταπατες, οι Ελληνες πολιτικοι που διαθετει το...''καταστημα'', (!) εχουν αποδειχθει ..."βασιλικοτεροι του βασιλεως" και ακομη και οι ξενοι που δειχνουν να τους στηριζουν, μιλουν για τη σκληροτητα των μετρων, πολλα απο τα οποια παραδεχονται συχνα στις εφημεριδες, οτι δεν ηταν αναγκαια! Οι ντοπιοι, ομως, οσφυοκαμπτες πολιτικοι του μαυρου μετωπου και τα υπερασπιζονται και τα ψηφιζουν, στο αψε σβησε, χωρις κανενα δισταγμο! 

Αλλα, ετσι ειναι, αφου ΔΕΝ τους αφορουν!

Χρονια, τωρα, αυτοι οι πολιτικοι, απο τα ιδια ''τζακια'' που ταλαιπωρησαν μεσω των μαυρων επιλογων τους εμας, τους γονεις μας και τους παπουδες μας, παιζουν ολοφανερα διπλο παιχνιδι, για να μη πουμε διαφορα βρωμικα παιχνιδια στις πλατες μας. 
Ο τιτλος της ...''παραστασης'' τους, που απο καιρο εχει πιασει...πατο, αλλα για καποιο διεστραμμενο λογο, συνεχιζεται μεχρι και σημερα, φερει επαξια τον τιτλο:

''Γλειφοντας το ξενο κεφαλαιο και τυρρανωντας τον λαο''!  

Μεχρι ποτε, ομως και που θα φτασουμε μεχρι να σταματησει να ρημαζει τον τοπο αυτη η..αλητεια; 
Τι να πει κανεις οταν ακουει οτι δεν υπηρχαν αλλα μετρα προστασιας, σ ενα τετοιο μουσειο, που θεωρειται ενα απο τα σπουδαιοτερα της χωρας;!! 

Αν πιστευει κανεις οτι με μια ...παραιτηση, μια αλλαγη προσωπων, εναν...ανασχηματισμο, και αλλα τετοια τεχνασματα, θα λυθει το προβλημα, ή τα προβληματα που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα, τοτε ειμαστε ακομη πιο μακρια...νυχτωμενοι, ενω τα Μουσεια της χωρας θα θυμιζουν, σε λιγο καιρο, απο την εγκαταλειψη, κατι απο δημοσια...ουρητηρια!! 




and he who forgets...will be destined to remember...
nothingman...
nothingman...
isn't it something?
nothingman
...

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Elva μου
    Μα τι δουλεία είχαν τα εκθέματα στο μουσείο;;; Αν τα είχε σπιτι του ο Πρετεντέρης ή ο Χατζηνικολάου κλπ. θα τα πρόσεχαν τουλάζιστον 3 αστυνομικοι, που αυτή είναι και η δουλειά τους άλλωστε. Ακούς εκεί μουσεία σε καιρό κρίσης. Υπερβολή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Aντιλογε

    Εκει φτασαμε..Να μην δινουμε καν σημασια να προστατεψουμε ακομη και τα Μουσεια και αυτο κατι λεει για το τι πιστευουν οι ηγεσιες αυτες για το ζητημα της κληρονομιας ενος λαου, που ξεκαθαρα πια πανε να τον αφανισουν με ολους τους τροπους, οικονομικα, ηθικα, πολιτιστικα...
    Και το χειροτερο ειναι οτι ΕΜΕΙΣ οι ιδιοι τους αφηνουμε να το κανουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva καλησπερα, απο την Αθηνα του οικονομικου παγκοσμιου πειραματος.

    Στα ψιλα περασε, το κοψιμο στα λειτουργικα εξοδα του στρατου, δηλαδη, συντηρηση, οπλισμου και μεσων, στο φαι των στρατιωτων, στην θερμανση, γενικα στον τροπο διαβιωσης και απο κοντα οι υπολοιπες περικοπες.

    Τι δειχνουν αυτα?

    Ισως στηνουν ενα σκηνικο για να προδιαθεσουν την κοινη γνωμη για οτι ετοιμαζουν.

    Αλλωστε μονο τυχαιο δεν ειναι, οτι σε αυτη την χρονικη περιοδο, μπαινοβγαινει στο νοσοκομειο, ο Ερντογαν, οι γνωστοι κυκλοι της Τουρκιας δεν αναγνωριζουν την υφαλοκριπιδα.

    Ειναι τεραστια τα κοιτασματα, πετρελαιου και φυσικου αεριου, οι Αμερικανοισραηλιτικες πετρελαικες εταιρειες, θελουν να καταβροχθησουν τον φυσικο πλουτο της ευρυτερης περιοχης.

    Στις χωρες της Αφρικης βαζουν τους σαλτιμπαγκους τους για προεδρους, οπως και στην Ευρωπη, με τους πρωην υπαλληλους των γκολτμαν και δντ, μας τους τοποθετουν σαν ''πρωθυπουργους''.

    Ενα ''ασχετο'' εσωτερικο σκηνικο, πχ περικοπες, μισθων και εξοδων, ενταγμενο σε ενα υπερτοπικο σεναριο για την καταληστευση των πορων ολοι της περιοχης.

    Αν αρχισει ο κοσμος να διαβαζει και να συζητα με δυναμεις πολιτικες που δεν μετεχουν σε τετοια ''παιχνιδια'' αλωσης της εθνικης του κυριαρχιας, τοτε μπορουν να ξεδοντιασουν τετοιες πρακτικες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Δημητρη

      Πολλα παιχνιδια παιζονται και πολλες παγιδες γυρω μας. Ας ξυπνησουμε καμμια φορα και ας δουμε το σκηνικο. Στο τελος ουτε το ονομα Ελλαδα δεν θα εχουμε δικαιωμα να χρησιμοποιουμε....

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν, παίδες, δεν ξέρω αν το ... ξέρετε, αλλά ο γνωστός Λοβέρδος (της υγείας, ντε), εξέφρασε την σκέψη, αν θα πρέπει να συνεχιστεί να δίνονται πορτοκαλάδα και μπισκοτάκι στους αιμοδότες !!!!!!!!!!!

    Στη (μη) φύλαξη των Μουσείων θα κόλλαγαν ;;;

    Όπως (πολύ σωστά) λέει και το ΚΚΕ: Στα ΤΣΑΚΙΔΙΑ όλοι τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου faro

      Kαι ακομα παραπερα να πανε, (συμπληρωνω εγω)! :)

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)