21.2.12

ΟΧΙ, δεν θα γίνουμε ποτέ...Ισλανδία!



Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, λεει η εφημεριδα, δείχνουν, τώρα, ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, όπου η κρίση διαρκεί για τρίτο χρόνο. 

Ποιος τους αδικει;

Οι αστικες, ομως, φυλλαδες, στην Ελλαδα, πανω-κατω υπαινισσονται οτι...''σωθηκαμε''!! Μηπως οι περισσοτεροι Ελληνες ειμαστε τελικα...μαζοχιστες και μας αρεσει να ζουμε στη μιζερια, με μειωμενους μισθους και συνταξεις; !!

Οι τράπεζες της Ισλανδίας, παντως, διέγραψαν δάνεια νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ¼ του πληθυσμού της, οπως διαβαζουμε στο Bloomberg.  

Ολα αυτα εγιναν χαρις στα αποτελεσματικά μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να ξεφυγει από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της κηρυξαν χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων. Και φέτος λενε οτι η οικονομία της χώρας αναμενεται να αναπτυχθεί με ρυθμό υψηλότερο από το μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών. 

Εμεις, ομως, στη ...Μπανανια, που μας εχουν επιβαλλει να γινουμε, οι ...φιλοι και εταιροι μας, δεν θελουμε ουτε ν ακουσουμε για...διαγραφες χρεους, σαν τους Ισλανδους! Μακρια απο μας, τετοιες...προοδευτικες σκεψεις και πραξεις!  
Οι ηγετες της Μπανανιας, που ειναι πανω απ ολα..."κυριοι", φροντιζουν να ξεπληρωνουν τα δικα ΤΟΥΣ χρεη και με το παραπανω μαλιστα, στελνοντας στον λαο τον λογαριασμο, κανοντας τις τραπεζες πλουσιες και τον λαο μας ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ! 

Παλια η συνταγη, αλλα νομιζαν οτι οι...ιθαγενεις θα το βουλωναν και θα πληρωναν, οπως αναμενεται να κανουν ολοι ''οι καλοι ιθαγενεις''! Ομως, τι γινεται οταν δεν θελουμε αλλο..."σωσιμο" και οταν ολοι βλεπουμε οτι πεθαινει η χωρα;

Eιλικρινα, δεν αντεχω να βλεπω πια φατσες απο το ΔΝΤ και την ΕΕ να μου κουναν το δαχτυλο απειλητικα σε φωτος που με εξαγριωνουν! Δεν με ενδιαφερει τι υποσχεσεις και συμφωνιες εκλεισε και παλι το…Μαυρο μετωπο! Xθες ακουσαμε για ενα ακομη πακέτο... "στήριξης", με ενα νεο δάνειο, 130 δισ. ευρώ!  Mε τι ακομα επαχθεστερους ορους θα ξεπληρωθουν τα δανεια, δεν τολμα πια, κανεις, να διαβασει..

Εχει χασει πια καθε νοημα η συνεχης καταρρακωση της ζωης, οταν στο βαθος βλεπει πια ξεκαθαρα κανεις σαν μεσα απο καθρεπτη τη ζωη του ν αντανακλα αυτο που καποιοι λενε..."ζωη", σε μακρινες, δυστυχισμενες χωρες της Ασιας, οπου οι ανθρωποι δουλευουν, για ενα πιατο φαΐ και πρεπει να λενε κι ''ευχαριστω'' στο...boss, για την ελεημοσυνη του!

Θελουμε μια τετοια ζωη;

Ουτε θελω να ξερω ποσες χειραψιες, εν μεσω φωτογραφικων φλας, εγιναν χθες και παλι, ποσοι και ποιοι απ αυτους που δεν τους ειχα ποτέ εμπιστοσυνη, με το στυλο στο χερι, υπεγραψαν αλλη μια φορα, στελνοντας εμας, τους γονεις μας, τους γνωστους και φιλους μας και τα παιδια των παιδιων μας στο...εκτελεστικο αποσπασμα, αφου και οι επομενες γενιες θα πρεπει να πληρωνουν, ες αει, τα υπερογκα αυτα ποσα!

Ποιους, αραγε, εντυπωσιαζουν, πια, τα ..επαγγελματικα χαμογελα στο φακο, που δεν σταματα ποτε να καταγραφει την περιχαρακωση της ζωης ολων οσων αγαπαμε και χανουμε αργα, αλλα σταθερα καθε μερα; 

Απο τοτε που ξεκινησε αυτη η ιστορια των δανειων φιλοι και γνωστοι,''χαθηκαν'', λες και ολοι αυτοι ηταν επιβατες σε εναν αλλοκοτο...Τιτανικο και κανεις δεν ξερει τη τυχη τους. 

Ποιος θελει βεβαια να μιλαει για τα χρεη του; 

Κι ενω ανθρωποι που ξερουμε, ''αγνουνται'', το Μαυρο Μετωπο ερχεται με εναν αθλιο τροπο και πανηγυριζει για τη.... "σωτηρια του τοπου"!! 

Εγω, παντως, θα πανηγυρισω οταν ο λαος θα εχει στειλει τα απανταχου Μαυρα μετωπα, ανεξαρτητως προσωπων, μια και καλη στα σκουπιδια!  

Toτε θα εχει νοημα και τοτε, ειμαι σιγουρη, οτι θα επιστρεψουν και ολοι οι γνωστοι και φιλοι που τωρα παλευουν..χαμενοι στη θαλασσοταραχη των χρεων, της ανεργιας και οσων ακομα μας στερουν οι νεοφιλελευθερες πολιτικες!

Ισως δεν γινουμε ποτε..Ισλανδία, αλλα αναρρωτιεμαι, αν εχουμε, συνειδητα, διαλεξει (;;) να γινουμε...Μπανανία;


4 σχόλια:

  1. Elva ωραια τα λες και εχεις δικιο, στο αν διαλεξαμε να γινουμε ΜΠΝΑΝΙΑ στο χθεσηνο σου αρθρο εδωσες ενα μερος της απαντισης.
    Διαβαζωντας θυμηθηκα μια κουβεντα που ειχα μετα της εκλογες του 1985 με καποιον που εκεινο τον καιρο ειχαι φυγη απο το πΣΟΚ οτι αυτο το κομμα θα ειναι το κομμα αυτον που βολευτηκαν η που προκιται να βολευτουν, οχι οτι ΝΔ ειναι η ηταν καλητερη!
    Ολοι αυτοι εχουν λουφαξη νοσταλγοντας της καλες μερες που περασαν και ελπιζωνας να ξαναρθουν,εχει γινη τροπος ζωης τους το βολεμα,δεν μπορουν να δουν εστω και αυτο της Ισλανδιας εχουν τοσο φουμο στα ματια που βλεπουν μονο τον εαυτο τους.
    Αλλα οπος ειπε ο Μπρεχτ οταν θα ερθει η σειρα να παρουν και αυτους δεν θα εχει μηνει κανης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Mπαμπη

    Να πουμε οτι οι ''καλες μερες'' δεν προκειται να ξαναρθουν, οχι με τους νεοφιλελευθερους στην εξουσια!
    Το οτι καν δεν ενδιαφερονται για τα συμφεροντα της χωρας, οπως βλεπουμε να γινεται στην Ισλανδια, αλλα αυτοι διαλεξαν ηδη τα συμφεροντα της δικης τους τσεπης, ειναι πια φανερο!
    Ομως επισης φανερη θα ειναι και η τιμωρια τους απο τον λαο, που δεν μπορει, καποια στιγμη δεν θ αντεξει αλλη αδικια και εξαπατηση! Ηδη ο κοσμος υποφερει απο τις στερησεις και την ανεργια! Ποσο θα αντεξει να υπομενει τη κατασταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την Ισλανδία ισχύει το "Καλά, εσύ πτώχευσες νωρίς"!
    Διότι οι Μπόμπολες κι οι Λαμπράκηδες δεν είχαν προλάβει να κάνουν πλύση εγκεφάλου.

    Διότι ο λαός βγήκε στο δρόμο και έμεινε εκεί, πολιορκώντας το Κοινοβούλιο, χωρίς να τον πνίγουν στα χημικά και να τον τρελαίνουν στη γκλομπιά.

    Διότι η πρώτη κυβέρνηση μετά την πτώχευση, αν και δεξιά, είχε πάρει το μάθημά της και δεν διακινδύνευσε ρήξη με τον λαό. Δήλωσε στάση πληρωμών και άφησε Βρετανούς και Ολλανδούς να βουρλίζονται!

    Και διότι, αμέσως μετά, σήκωσαν όλοι τα μανίκια και έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά, για να έχουν τουλάχιστον αυτάρκεια στην τροφή. Είναι λίγοι, έχουν ψάρια, αγαπάνε αληθινά τη χώρα τους, οπότε κανένα πρόβλημα.

    Εμείς, για να τα κάνουμε όλα αυτά -με τέτοιους Νενέκους στα κόμματα εξουσίας και τόσους βολεψάκηδες στη μεσαία τάξη- πρέπει πρώτα να ανατρέψουμε το σύμπαν.
    Στο μεταξύ, ο καθένας ελπίζει να τη βολέψει.
    Την καληνύχτα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Ισλανδία, ισχύουν αλλα, ομως, ενα ειναι το κυριοτερο δεν ειχαν ΤΟΣΑ πολλα λαμογια και οσους ειχαν φροντισαν και τους εστειλαν φυλακη, ή και παραιτηθηκαν απο μονοι τους, μετα τη κατακραυγη του κοσμου! Οι παραιτησεις στην Ελλαδα θεωρουνται εξαιρετικα απιθανες να συμβουν,ποιος θελει να χασει τη καρεκλα;

      Για τα Ελληνικα δεδομενα προκειται για πολυ μεγαλα συμφεροντα και οπως λες κι εσυ, αν και δεξιοι οι πρωην Ισλανδοι ηγετες, δεν πλακωσαν τους διαδηλωτες στα χημικα και στο ξυλο, οπως γινεται καθε φορα εδω, οποτε ειναι ανισες οι συγκρισεις!
      Εμεις ειμαστε πια σε καθεστως χουντας και μ αυτα που ειδαμε την περασμενη φορα, να καιγεται το κεντρο κλπ δεν θα μου κανει εντυπωση αν κατεβασουν και...τανκς! Ηδη πολλοι μιλουν για τους Γερμανους αστυνομικους που ειχαν φερει για καθε ενδεχομενο! :((

      Κι εμεις, ομως, οπως οι ισλανδοι αγαπαμε τη χωρα μας Λωτοφαγε.
      Ελπιζω παντως οτι συντομα θα καταλαβουμε οτι η χωρα μας, που δεν θα τη ξαναπαρουμε πισω, (γιατι ΑΥΤΟΙ οι λογισταδες την πουλανε αυτη τη στιγμη μαζι μ εμας!), ειναι πολυ πιο σημαντικη απ τη βολεψη μας, το εξοχικο και το αυτοκινητακι που πηραμε για να κανουμε.. φιγουρα στους γειτονες!

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)