22.6.12

15..(εμπνευσμένα) λεπτά!



Ο Άγγελος Πατσιάς είναι ένας νέος εκπαιδευτικός και σκοπος του ειναι να ξεκινήσει διάφορες καινοτόμες δραστηριότητες, που θα βοηθήσουν να δημιουργήσει ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε τόπου.  

Στην εμπνευσμένη ομιλία του εξηγεί την επαναστατική επιλογή του να ξεκινήσει ενα προγραμμα, «το Σχολειο της Φύσης και των Χρωμάτων» , ένα εκπαιδευτικό μοντέλο  δημιουργικης αυτοδιαχείρισης, στο οποίο οι μαθητές διδάσκονται πέρα από το αναλυτικό πρόγραμμα - μεταξύ άλλων - πώς να τραγουδάνε και να χορεύουν, ν ανεβαζουν θεατρικές παραστάσεις, να μαζευουν χρηματα για το σχολείο τους μέσω ενός λαχανοκηπου και να κάνουν τις δραστηριότητες και τις καμπανιες τους γνωστές στο ευρύ κοινό, μέσα από το blog τους και μεσα απο καναλι με απευθείας σύνδεση.

Ο  Άγγελος
Πατσιάς γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη ΔράμαΤελειωνοντας το Δημοτικο στην Αλεξανδρούπολη, μετακόμισε στο Ρέθυμνο, Κρήτης. Τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε δάσκαλος και διευθυντής του Δημοτικού σχολείου, με μόνο τέσσερις δασκαλους, για να καλύψει τις ανάγκες 6 ταξεων που βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού της Κρήτης, σε ένα απομακρυσμένο, αγροτικό χωριό που ονομάζεται Φουρφουράς.


Σημ. Ευχαριστω τη φιλη roadartist που μου το εστειλε!

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια κούραση με έχει ταράξει σήμερα. Κάνω όλο λάθη. Διορθώνω το σχόλιο μου (ευτυχώς που το είδα μόλις το έγραψα...).

    Να είσαι καλά Έλβα μου, για την ευαισθησία σου. :) Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήρα πολύ κουράγιο βλέποντας αυτό το βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλη Roadartist

    Εγω σ ευχαριστω που μου το εστειλες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Greek Rider

    Χαρηκα που κι εσυ το ειδες θετικα! Δεν εχουμε πολλα αισιοδοξα παραδειγματα στην σημερινη Ελλαδα, οποτε τα λιγα που υπαρχουν, ας τα προβαλλουμε οσο γινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)