3.10.12

ROGER WATERS: Eνορκος στο “Δικαστήριο Ράσελ” για την Παλαιστίνη!

Ο Roger Waters, ιδρυτικό μέλος του βρετανικού ροκ συγκροτήματος των Pink Floyd, ανακοίνωσε ότι, μαζί με την βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέα Alice Walker, την αγωνίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα Angela Davis και άλλους, θα λάβει μέρος στην επιτροπή του Δικαστηρίου Ράσελ για την Παλαιστίνη, που θα γίνει στη Νέα Υόρκη, στις 6-7 Οκτωβρίου 2012.

 


Οι θαυμαστές του Γουότερς τον γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες  για τις  προοδευτικές ιδέες του και τα πρωτοποριακά του άλμπουμ, όπως το Dark Side of the Moon και The Wall, τα οποία έχουν πωληθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια αντίτυπα.

 Ο Γουότερς, του οποίου η τρέχουσα περιοδεία, “The Wall Live,” βρίσκεται στην κορυφή των διεθνών πωλήσεων εισιτηρίων συναυλιών για το 2012, επέλεξε να συμμετάσχει ως ένορκος στην τέταρτη και τελευταία διεθνή ακρόαση, λέγοντας, «Το Δικαστήριο Ράσελ για την Παλαιστίνη πρόκειται να ρίξει φως σχετικά με το τι συμβαίνει στα κατεχόμενα εδάφη, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε βάρος στο επιχείρημα ότι ο παλαιστινιακός λαός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό.

Σε ένα σύντομο βίντεο που έφτιαξε για το Δικαστήριο Ράσελ για την Παλαιστίνη, ο Γουότερς εξηγεί, «θα μου ζητηθεί, ως ένορκος, να καθίσω να ακούσω τη μαρτυρία  που, ίσως, θα μου δώσει κάτι περισσότερο από μια αίσθηση για το πού μπορεί να βρίσκεται η λύση. Υπάρχει μια μη βίαιη λύση στο πρόβλημά τους που μπορεί να μας σταματήσει να σκοτώνουμε ο ένας τα παιδιά τους άλλου για τα επόμενα 100 χρόνια.” 

Το Δικαστήριο Ράσελ για την Παλαιστίνη ξεκίνησε το 2009, μετά από την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.400 Παλαιστίνιοι, και έκτοτε εργάζεται για να φέρνει σε επαφή  νομικούς εμπειρογνώμονες, επιστήμονες, ακτιβιστές και άλλους ανθρώπους που θα εκθέτουν την πραγματικότητα της 45 ετών στρατιωτικής κατοχής του Ισραήλ και τον εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών.  

Οι προηγούμενες συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, το Λονδίνο και το Κέιπ Τάουν. Στις ακροάσεις έχουν παρουσιασθεί, η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ισραήλ, η συνενοχή των επιχειρήσεων στην κατοχή της Παλαιστίνης και το ζήτημα του κατά πόσον το Ισραήλ είναι ένοχο για το έγκλημα του απαρτχάιντ.

Η τέταρτη και τελευταία συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Οκτωβρίου το 2012, στην ιστορική Μεγάλη Αίθουσα της Νέας Υόρκης στο Cooper Union (7 East 7th Street, Manhattan). 

shiptogaza.gr

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ελβα,

    το θέμα σου ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. όντως ο Waters τον θαύμαζα πάντα για τις προοδευτικές του αντιλήψεις. Βέβαια παρά το γεγονός οτι είναι το νούμερο ένα στις πωλήσεις για το 2012 δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεάσει την κοινή γνώμη της Ευρώπης και της Αμερικής για το θέμα της Παλαιστίνης. Εκτός από τους φοιτητές και γενικά τους νέους δεν νομίζω να oti υπόλοιποι θα κάτσουν να σκεφτούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Οι πιο πολλοί που έχω ακούσει εγώ λένε πάντα ότι οι αντιδράσεις των Ισραηλινών είναι δικαιολογημένες γιατί οι παλαιστίνιοι είναι τρομοκράτες. Εύχομαι να πιάσουνε τόπο οι πολύ γερές προσπάθειες του Waters.

    Πολλά φιλιά από τον Γαλλικό Νότο που βρέχει συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φιλε distefano απο το Γαλλικο Νοτο, (που βρεχει συνεχεια) :)

      Αλλοιμονο αν οι σημερινοι φοιτητες σκεφτονται τοσο συντηρητικα ωστε να δικαιολογουν τους Ισραηλινους παρα τα οσα εχουν κανει ενω κατηγορουν τους Παλαιστινιους ως τρομοκρατες! Το ποιοι ειναι τρομοκρατες φαινεται ξεκαθαρα, αρκει να εχει κανεις διαθεση να ενημερωθει πανω στο ζητημα, κατι που εκανε και ο Roger Waters αλλα και πολλοι μη διασημοι ανθρωποι οταν σαλπαραν με πλοια για τη Γαζα για να προσφερουν βοηθεια στον δοκιμαζομενο λαο της Παλαιστινης, τα οποια εμποδισαν, ως γνωστον οι Ισραηλινοι.

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)