31.1.13

ΠAΦΙΛΗΣ: Προβοκάτσιες & συκοφαντίες δε θα περάσουν! (VIDEO)


Συνεχίστηκε και στη Βουλή, σήμερα Πέμπτη, η προβοκάτσια σε βάρος του λαϊκού κινήματος από την κυβέρνηση και προσωπικά τον Υπουργό Εργασίας. 

Ο Γιάννης Βρούτσης, επανέλαβε στην ολομέλεια της Βουλής τις συκοφαντίες, πως κατά την κινητοποίηση των 35 συνδικαλιστών στο Υπουργείο Εργασίας, την Τετάρτη, έγιναν βίαιες ενέργειες και έκτροπα. Μάλιστα διάνθισε και με νέα ψεύδη τους ισχυρισμούς του, φτάνοντας το σημείο να πει πως οι συνδικαλιστές, «ανέτρεψαν τα πάντα, χτυπώντας την αστυνομική μου φρουρά, σπρώχνοντας τις κοπέλες του γραφείου μου και σπάζοντας δημόσια περιουσία».

   


Ο Γ. Βρούτσης, συνέχισε να προκαλεί με άθλιες δηλώσεις του τύπου «πώς αντιλαμβάνεται η κυρία Παπαρήγα, ομάδες που δε συμμερίζονται τις απόψεις τις, να πάνε στον Περισσό να σπάσουν τα γραφεία;» και «πού να στείλω την επιταγή της καταστροφής δημόσιας περιουσίας στο ΠΑΜΕ ή στο ΚΚΕ»; 

Θ. Παφίλης: Ο λαός θα συσπειρωθεί και θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική 

Τα ωμά ψέματα και τις οργανωμένες προβοκάτσιες που στερούνται μάλιστα καλής σκηνοθεσίας, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Τόνισε πως στην κινητοποίηση, συμμετείχαν όπως εκατοντάδες άλλες φορές «με ονοματεπώνυμο και τα πρόσωπά τους καθαρά» συνδικαλιστές και πρόεδροι ορισμένων από τα μεγαλύτερα σωματεία και ομοσπονδίες της χώρας. «Δεν έγινε καμιά έφοδος. Άλλωστε ο κύριος Βρούτσης έφυγε και δεν έχει καμιά εικόνα τι συνέβη. Αρνήθηκε να δει τους συνδικαλιστές, η φρουρά του τους επιτέθηκε και ενώ υπήρχε η δυνατότητα να δεχθεί μια αντιπροσωπεία τους, κάλεσε τα ΜΑΤ και έκαναν εισβολή».

Ο Θ. Παφίλης, κατήγγειλε τις συλλήψεις, τους ξυλοδαρμούς, αλλά και τη ρίψη χημικών σε εσωτερικό χώρο, καθώς και το γεγονός πως οι συνδικαλιστές πέρασαν σήμερα από ανάκριση ως «τρομοκράτες». Πάλι καλά που δε μας είπαν ότι είναι και ένοπλοι, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταθέτοντας στα πρακτικά της βουλής τις κατασκευασμένες φωτογραφίες που διοχέτευσε η κυβέρνηση στα ΜΜΕ, ο Θ. Παφίλης σχολίασε πως ακόμα και η σκηνοθεσία των ζημιών είναι κακή. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ, δεν επιλέγει τέτοιες πρακτικές και πως ακόμα και αν τις επέλεγε, θα έπαιρνε και την ευθύνη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιλέγει για να περάσει τη βάρβαρη πολιτική, το ρόπαλο και την τρομοκρατία. «Ο λαός θα συσπειρωθεί, θα συντρίψει και θα ανατρέψει την πολιτική σας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων 

Την κυβερνητική πρακτική καταδίκασαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Το δάχτυλο στο ΚΚΕ, κούνησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, λέγοντας πως δε μπορεί να χρησιμοποιεί αθέμιτα ή παράνομα μέσα και να καταλαμβάνει ένα χώρο που δεν του ανήκει.

Τις γνωστές αντιδραστικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ περί «ετερόκλητης συμμαχίας των άκρων με θύμα τη δημοκρατία και την κοινωνία», επανέλαβε η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Παράλληλα, ζήτησε υποκριτικά από την κυβέρνηση να κάνει χρήση της αστυνομίας «με μέτρο και σε ακραίες καταστάσεις».

Βασιλικότερη του βασιλέως η ΔΗΜΑΡ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης, δήλωσε πως «παραδεχθήκαμε επί τέλους ότι η δομική ανομία πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά».

2 σχόλια:

  1. οπως ειπε και ο Πρωτουλης στα λαμογια του ΣΚΑΙ το ΚΚΕ εχει αντιμετωπισει πολυ πιο ικανους προβοκατορες απο το Βρουτση και τον Κεδικογλου...

    ο αυτορχισμος δειχνει οτι εχουν ζορια , θα παρουν και αλλα μετρα και θελουν να επιβαλουν σιγη νεκροταφιου τρομαζοντας τον κοσμο... να παρουν απαντηση στην απεργια στις 20/2 ολοι κατω με το ΠΑΜΕ να οργανωσουμε απο τωρα τον αγωνα παντου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου RATM

    Oσα μετρα και να παρουν θα βρουν μπροστα τους τις αντιδρασεις ολο και μεγαλυτερου μερους του λαου που ευτυχως δεν το βαζει κατω, οπως θα ηθελαν!Η απεργια στις 20/2 με το ΠΑΜΕ ειναι το επομενο βημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)