3.5.13

Καλό Πάσχα (με ..αποβλάκωση) και πάλι!



Η..''πετυχημενη'' Πασχαλινη αφισσα του ΣΥΡΙΖΑ!

Ειναι γνωστο οτι οι γιορτες και ειδικα οι θρησκευτικες προκαλουν σε πολλους απο εμας..καταθλιψη, αμηχανια και γενικα ενα κλιμα χαρμολυπης (το Αγγλικο mixed emotions) που δεν ξερεις πως να το αντιμετωπισεις, εφ οσον δεν εχεις βεβαια σκοπο ουτε να ...νηστεψεις (!!) αλλα ουτε να πατησεις στον ..Επιταφιο, με μαυρο γυαλι παρακαλω και υφος καλου χριστιανου, οπως κανουν οι ξεδιαντροποι αστοι πολιτικοι, εδω και χρονια.

Και αυτοι ετσι εμαθαν να κανουν καθε χρονο, επειδη ετσι λενε οι ...''παραδοσεις'' μας, αυτο ακουμε συχνα ως «δικαιολογια»...Απο ποτε εγινε, ομως, ...παραδοση να μας δουλευουν και μεσω της δηθεν...ευλαβειας και θρησκευτικοτητος τους, θα σας γελασω, αλλα κατι μου λεει οτι παει τοσο μακρια αυτη η...''παραδοση'' της εξαπατησης που χανεται στις...καλενδες!

Εκτος ομως απο το ...πλουσιο φωτογραφικο υλικο για την «θρησκευτικη ευλαβεια» των πολιτικων, οι..φυλλαδες φροντιζουν επισης να μας ενημερωνουν και για το που θα..περασουν τις γιορτες οι πολιτικοι αρχηγοι, επειδη φαινεται οι ...ρεπορτερς πιστευουν οτι δεν θα....κλεισουμε ματι, αν δεν μαθουμε που θα παει το ταδε και το δεινα λαμογιο, για παραδειγμα τωρα το Πασχα!

Και επειδη ζεις στην Ελλαδα, θα στο σερβιρουν θελεις δεν θελεις, ειτε μεσα απ τις φυλλαδες, ειτε στα καναλια του αισχους που εχει δημιουργησει το συστημα τους.

Ομως αυτοι, αναρρωτιεται κανεις, αν θελουν επισης να μαθαινουν για τα προβληματα του λαου που κυβερνουν;

Οχι φυσικα, ετσι εξηγειται η ...''σιγη των αμνων'' οταν ειναι να αναφερθουν οι φυλλαδες αυτες σε κατι το ουσιαστικο, που...ομως αναγεται απο τα στοματα των εκπροσωπων της ταξης τους σε κατι το...«ξεπερασμένο» και «αναχρονιστικό».

Πως τα φερνουν πως τα λενε, ο μονος «εκσυγχρονισμος» που ενδιαφερει το κεφαλαιο ειναι αυτος της ...τσεπης τους και μονο, αδιαφορωντας για το κοστος σε ανθρωπινες ζωες, μεσω της καταργησης των συλλογικων συμβασεων εργασιας, με ανασφαλιστους εργατες, χωρις συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Ολα για τα κέρδη του κεφαλαιου, με λιγα λογια.

Λιγο νοιαζονται οι φυλλαδες για την αληθεια και τα ουσιαστικα προβληματα του λαου!...Εχουν αλλο σκοπο, τον αποπροσανατολισμο, γι αυτο αλλωστε οπως βλεπουμε ασχολουνται με γελοια θεματα που λογικα δεν θα επρεπε να απασχολουν κανενα! 

Ας μη περιμενουμε να νοιαστουν για υποθεσεις που απασχολουν εργαζομενους σε αλλες χωρες..Οχι, αλλωστε τετοια θεματα δεν ''πουλουν'' καλα..Ποιος θελει να διαβασει για αλλες Μανωλαδες π.χ στις ΗΠΑ και για την αστικη ταξη που στελνει σε... ψυχοθεραπευτες τους Δανους απεργους δασκαλους; 

Οχι ...ευχαριστουμε! 

Εμεις εχουμε τωρα...Πασχα στην Ελλαδα και ετσι θα υποστουμε αλλη μια χρονια ολες τις ''παραδοσιακες'' βλακειες των ΜΜΕ!


4 σχόλια:

  1. Καλή Ανάσταση!
    Επειδή δεν νιώθω εαυτόν αποβλακωμένο και ως εκ τούτου φρονώ ότι, η επανάσταση δεν θα γίνει απ' τη γενιά μας.
    Δυστυχώς το μεταπολεμικό δημιούργημα που ονομάζεται μικροαστός δεν πείθεται. Προτιμά να κάτσει στην (οποιαδήποτε χρώματος) ουρά για συσσίτιο, ή στην καλύτερη περίπτωση για ψυχοθεραπεία, παρά να στυλώσει ποδάρια.
    Καλό κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Spiral architect!

      Kαλη Ανασταση στο Νοτο! Εμεις καναμε Πασχα εδω κι ενα μηνα! Συμφωνω με οσα λες ας ελπισουμε μονο να κανουμε λαθος και να μην ειναι τοσο...προβλεψιμα τα πραγματα! :)

      Καλη δυναμη!

      Διαγραφή
  2. Kaλησπέρα φίλη και συντρόφισσα.
    Με την ελπίδα ότι το σχόλιο αυτό θα το διαβάσει ο «φίλος» IonnKorr θα ήθελα να του πω ότι η Bedlam ούτε σταμάτησε, ούτε θα σταματήσει να προσπαθεί και να παλεύει για να πεισθεί και ο τελευταίος της τάξης μας, ο τελευταίος νοήμων εννοώ γιατί αν όχι, δεν το συζητάμε.
    Βλέπεις φίλε μου είναι κάποιοι τόσο βουτηγμένοι στην άγνοια και τόσο εγκλωβισμένοι μέσα στην παραπληροφόρηση, στις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες, που δεν έχει νόημα να χάνει το χρόνο του κανείς μαζί τους.
    Είναι παραδομένοι!
    Και το ζήτημα για μας δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος
    Το να μην παραδίνεσαι, αυτό είναι.
    Ο καθείς και τα όπλα του. Είπα ότι είχα να πω τουλάχιστον τα περισσότερα, υπάρχουν τόσες ανάγκες τόσοι τρόποι για προσπάθεια και αγώνα στην κατεύθυνση να γίνουν κατανοητές οι ανάγκες των καιρών.
    Να γίνει κατανοητό το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγούν, αλλά να γίνει κατανοητή και η ανάγκη ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας, αυτού του ίδιου του συστήματος που πια δεν έχει την δυνατότητα να σου πετάξει ούτε ένα καρβέλι ξερό ψωμί, έτσι για να εξαγοράσει την συνείδησή σου.
    Έχει όμως άλλους τρόπους, την παραπληροφόρηση, τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση, τις απειλές, τις αυταπάτες ,τους εκβιασμούς……
    Μην τσιμπάς φίλε μου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
    Η αφύπνιση των εργαζομένων δεν είναι εύκολη υπόθεση, θέλει καθημερινές μάχες και αγώνες .
    Και ο καθένας από εμάς που παλεύουμε για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, έχει τον δικό του τρόπο. Και θες να σου πω κάτι, για ανθρώπους σαν την Εlva αισθανόμαστε περηφάνια, από αυτούς παίρνουμε κουράγιο που απ΄ την άλλη άκρη, από τον βορά δίνει την δική της μάχη με τον δικό της τρόπο.

    Γεια σου ρε συντρόφισσα.
    Γεια σου και σένα σύντροφε Spiral.

    Άντε και καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φιλη και συντροφισσα blackbedlam

      Xαιρομαι που σ ακουω και φυσικα χαιρομαι επισης που απαντας εμμεσα και στο κακοβουλο προχθεσινο σχολιο του Ιonnkorr, πληροφορωντας τον οτι δεν θα σταματησεις να αγωνιζεσαι προκειμενου να πεισεις για την αναγκαιοτητα του να μη παραδινεται κανεις, κατι που πολλοι.. ''Ιοnnkorr'' κανουν, πια, καθημερινα και προσπαθουν να πεισουν και αλλους να μην αγωνιζονται για οσα αυτες οι κυβερνησεις μας ληστευουν και να μην ασχολουνται με το να αφυπνιζουν συνειδησεις. Ευτυχως ομως υπαρχουν πολλοι σημερα οχι μονο στην Ελλαδα, αλλα σ ολο το κοσμο, που συνειδητοποιουν ολο και περισσοτερο οτι ο καπιταλισμος ειναι ο εχθρος και οτι η ανατροπη του που..ερχεται, ειναι η μονη δικαιη λυση για την απανταχου εργατικη ταξη!

      Kαλη Ανασταση,
      χαιρετισμους & φιλια, απο εμας, (οικογενειακως!)

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)