27.5.13

CUBA-ΗΑVANA: Το κτήριο της Εθνικής Σχολής Μπαλέτου αποκαταστάθηκε!


Το 2011 τα κτηρια της κουβανικής Εθνικής Σχολής Μπαλέτου στην Ηavana, (Escuela Nacional de Ballet de Cuba) εκλεισαν, επειδη ειχαν γινει επικινδυνα και χρειαζοντουσαν συντηρηση. Σημερα σ ενα αρθρο του ΒΒC, (με link πιο κατω), διαβαζω οτι η  η Εθνικη Σχολη Μπαλετου στη Havana, ξανανοιξε μετά από πανω από $ 2 εκατομμύρια δολάρια που χρειαστηκε το εργο αποκατάστασης της. 


Ενας διασημος Κουβανος χορευτης μπαλετου ο Carlos Acosta ειχε ξεκινησει μια καμπανια να μαζεψει χρηματα προκειμενου να σωσει τη Σχολη. Φαινεται οτι προς τιμη του τα καταφερε και στο link αυτο μπορει να δει κανεις το αποτελεσμα. 


Το video προς το παρον δεν υπαρχει στο youtube για να το ανεβασει κανεις..Ισως επειδη ειναι προσφατο, αν και πιστευω οτι κατι τετοιες ειδησεις δεν προβαλλονται γιατι πως να το κανουμε τους χαλανε τη προπαγανδα περι ...μαυρης φτωχειας και μιζεριας στη Κουβα! Δεν βλεπουν τις δικες τους αντιλαικες πολιτικες, η....κριτικη για τη Κουβα τους μαρανε! 

Eυτυχως, υπαρχουν ακομη καποιες χωρες οπου τα παιδια συνεχιζουν να ονειρευονται, να χορευουν, να ελπιζουν! Αλλου, το μπαλετο εφτασε να φανταζει σαν ...πολυτελεια!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)