14.1.14

Τουρκικά σήριαλς: Tώρα και στη..Σουηδία!



Δεν εχει μονο η...Ελλαδα, πια, αποκλειστικοτητα στα γνωστα και κατακριτεα ..Τουρκικα σηριαλς!

Χθες διαβαζα οτι και η Σουηδικη Τιβη αρχισε να προβαλλει το πρωτο Τουρκικο σηριαλ του ..ειδους, που προσωπικα θεωρω για τα..σκουπιδια, οχι λογω εθνικοτητας του αλλα λογω επιπεδου! Θα μου πειτε τι διαφορα εχουν με αλλα σηριαλς απο την Αμερικη της ...βιας και των σκοτωμων; Τα μεν ''σκοτωνουν'' τον εγκεφαλο με...ρομαντικες βλακειες, τα δε με ακρατη βια! 

Μαλιστα διαβαζα οτι και ολα τα Βαλκάνια οπως και η Μέση Ανατολή αγοράζουν τα ίδια προγράμματα! 

Συμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet», τα τελευταία χρόνια τα σηριαλς αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά εξαγώγιμα προϊόντα της Τουρκίας με έσοδα εκατομμυρίων τουρκικών λιρών! 

Η Ελλαδα, απο την αλλη, ως χωρα, που εχει να περηφανευτει αρκετες πολυ προσεγμενες τηλεοπτικες προσφατες οπως π.χ  “Νησί”, αλλα και παλιοτερα αλλες οπως «Λωξάντρα», ο «Χριστος ξανασταυρωνεται» και τοσες αλλες, αντιθετα κανει τα παντα, ως χωρα, να εξαφανισει ακομη και την ..πιθανοτητα να τα προωθησει σε ξενες αγορες!

Η μονη εξαιρεση φυσικα απο τα Ελληνικα καναλια ηταν η κρατικη ΕΡΤ και οι εξαιρετες παραγωγες της, αλλα φροντισε να την κλεισει η συγκυβερνηση ωστε να μην υπαρχει πια ποιοτητα στο τι βλεπει ο κοσμος!  

Τα ιδιωτικα καναλια εχουν μεγαλο μεριδιο ευθυνης επειδη στρεφουν το κοινο στις φτηνές και εύκολες λύσεις μεσω του πλασαρισματος μιας φτηνης και αποπροσανατολιστικης κουλτουρας συμφωνα με την οποια το ...χρημα, το παθος, η τιμη, ο ερωτας, οι χαμενες αγαπες και οι ...δολοπλοκιες των πρωταγωνιστων, ειναι τα στοιχεια εκεινα που αναδεικνυονται στα σηριαλς του ειδους! 

Τι μαθαινει αραγε κανεις απο αυτα τα σηριαλς για τη πραγματικοτητα και τα προβληματα των ανθρωπων στη Τουρκια; Που φαινεται η θεση και καταπιεση πολλων γυναικων, η εκμεταλλευση των εργαζομενων απο τα αφεντικα τους και εκει; 

Υπαρχουν φυσικα και καλογραμμενα σηριαλς και απο τη Τουρκια οπως και απο αλλες χωρες, αλλα δυστυχως τα καναλια συνηθως διαλεγουν για οικονομικους λογους τις ...φθηνοτερες παραγωγες! Ας το εχουμε υπ οψιν και αυτο την αλλη φορα που θα καθησουμε μπροστα απο ενα σηριαλ που ουσιαστικα δεν προσφερει τιποτα παρα....ληθη! Ισως ομως και να μας αρεσει κατι τετοιο; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)