1.3.14

ΣΟΥΗΔΙΑ: «Oι κομμουνιστές δεν είχαν ποτέ συμπάθεια για τους απόβλητους της κοινωνίας!»



Την Κυριακή ο ηθοποιος Sven Wollter, μεσω του θεατρου Östgötateatern, κανει παρασταση για τους αστεγους. Η πρωτοβουλία του αυτή επικρίθηκε από την δεξια υπουργό Πολιτισμού, Lena Adelsohn Liljeroth, που δηλωσε ότι «ποτέ οι κομμουνιστές δεν είχαν συμπάθεια για τους απόβλητους της κοινωνίας»(!!).


Ο ηθοποιός Sven Wollter τον  Απρίλιο, συμμετεχει σ ενα θεατρικο του Hjalmar Bergman Swedenhielm, στο Östgötateatern , όπου παίζει την κεφαλη της οικογένειας, τον Ralf. Κατά τη διάρκεια των προβων , είδε ένα αρθρο  στα τοπικά νέα σχετικά με τους αστεγους στην Norrköping και πήρε τη πρωτοβουλια αυτή την Κυριακή να συγκεντρώσει χρήματα για την οργάνωση «Hela människan». 

Το προσωπικό στο Θέατρο θα δουλεψει αφιλοκερδως, η είσοδος είναι ελεύθερη - το κοινό αποφασίζει πόσα χρηματα θα αφησουν για το εισητηριο.

Η πρωτοβουλία έχει απήχηση, ιδιαίτερα από τον δεξιο πολιτικο Sven-Åke Molund, ο οποίος είναι πλέον συνταξιούχος, αλλά στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος των συντηρητικων, στη κοινωνική πρόνοια, της πολης Norrköping.

Ο λάτρης του πολιτισμού και πρωην πολιτικος παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου, όπου ο Wollter παρουσίασε τη προταση του γράφει η τοπικη εφημερίδα του Norrköping. 

-Είναι απίστευτα ανθρωπιστικο και ο Wollter θα επρεπε να χειροκροτειται, δήλωσε ο Molund στην εφημεριδα και εγραψε για το θεατρικο στο Facebook. 

Εκει η υπ. πολιτισμου, Lena Adelsohn Liljeroth, προσθεσε: 

"Sven Ake, εισαι καιρό στα πραγματα ωστε να γνωρίζεις ότι οι κομμουνιστές (ναι, ο Wollter αυτοαποκαλειται περήφανος κομμουνιστής!) δεν εχουν καμία συμπάθεια για τους απόβλητους, ή τους αντίθετους τους σε χώρες όπου κατέλαβαν την εξουσία".

Ο Sven-Åke Molund της απάντησε :

«Το πολιτικό όραμα του είναι εντελώς αδιαφορο. Είναι η πράξη και το αισθημα της αλληλεγγυης για τον αλλο, που για μενα μετρανε!".

Στην δημοσια συζητηση της Aftonbladet απαντησε ο Wollter στην υπουργό πολιτισμού με σκληρα λογια, αλλά αρχίζει λέγοντας ότι μπορεί να υπολογίζει οτι το θέατρο, χάρη στις δηλωσεις της, θα ειναι υπερπληρες την Κυριακή .

«Η αντίδρασή μου είναι πρώτα ένα κοκκίνισμα ντροπης γιατι έχουμε μια τόσο άθλια χωρις ταλεντο Υπουργό Πολιτισμού, που δεν μπορεί να δεχθει ενα καλό πράγμα για αυτό που πραγματικα ειναι, αλλα αντιδρα αμεσως με τον μικρο ερπετοειδή της εγκέφαλο. Συγκινουμαι οταν σκεφτομαι πως σκεφτεται η υπουργος: «Γκρρρ! Ωωωω! Τι, τι, τι; Κομμουνιστής! Πω πω πω!», γράφει ο ηθοποιος.   

Πηγη SvD
O Sven Wolter το 2006, Sergels Torg, Στοκχολμη

2 σχόλια:

  1. Αν έβαζε ένα μικρό εισιτήριο, θα κατηγορούταν ότι, "οι κομμουνιστές πάντα εκμεταλλεύονταν τους απόβλητους της κοινωνίας".
    Αμφιβάλλεις;

    Καλά Κούλουμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect

      Aστα, οπως και να το κανεις, παντα....κατηγορουμενοι ειναι!

      Επισης, αν και δεν γιορταζουμε εδω τετοιες γιορτες! :)

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)