10.3.15

ΣΟΥΗΔΙΑ: Åkersberga: Ομάδα νεοναζί χτυπούν άνδρα!

Åkersberga: Το εμπορικο κεντρο του προαστειου 

Οι νεοναζί διαδηλωσαν και χτυπησαν, το Σαββατο, 7 Μαρτη, εναν άνδρα στο κέντρο της Åkersberga, (βορειο προαστειo), στη Στοκχολμη.

Μια συμμορία περίπου 10 ανδρων, οι οποιοι ηταν ντυμένοι με σκουρα ρουχα και βρισκονταν μεταξύ του παλιου και του νέου κέντρου της περιοχης, ακριβώς έξω από το καφε Μomo, ξεδιπλωσαν τις σημαίες τους και σταθηκαν στην είσοδο του νέου κέντρου για να μοιράσουν φυλλάδια. 
Βγαίνω και εγω, διηγειται ο Μauricio Contreras στο facebook και παιρνω ένα φυλλάδιο και ρωτω ποιοι είστε και εναντια σε τι διαδηλώνετε.

"Είμαστε πατριώτες που υπερασπίζομαστε τη χώρα μας από τη μαζική μετανάστευση" λενε.

''Είστε δλδ νεο-ναζί;''

''Όχι, αυτο είναι μια προσβολή που οι εχθροι μας χρησιμοποιούν για να μας δυσφημούν"

''Ποια είναι η ιδεολογία σας;''

"Είμαστε εθνικοσοσιαλιστές"

''Δλδ οπως ο Χίτλερ;''

"Όχι, αυτος ήταν Ναζί"

Πάω τοτε να φέρω έναν φρουρό ασφαλείας που ετυχε να δω εξω απο το καφε. Του ζητω να βγούμε έξω μαζι και να τους ζητήσουμε να δουμε αν εχουν άδεια για διαδηλωση. Ο φρουρος απορρίπτει την προταση μου και αναφέρεται στο νόμο ... "Έχουν το δικαίωμα να διανέμουν φυλλάδια σε αυτή τη χώρα", λεει.

Τον διορθώνω και του επισημαινω ότι ανηκουν σε ενα μεγαλο γκρουπ ατομων που εχουν αναλαβει ενα ρόλο στο κέντρο, μοιραζοντας φυλλάδια και μιλώντας σε ανθρώπους ωστε να τους επηρεασουν, παιρνοντας θέση με τις σημαίες. Αναφέρομαι στους κανονισμους για συναθροισεις και οτι η ελευθερία διαδήλωσης ρυθμίζεται στο κεφάλαιο 2.1 § της κυβέρνησης.

Τοτε πλησιάζει ένας άνδρας ο οποίος ζητά από τον φύλακα να βγουν έξω και να μιλήσουν στους "Ναζί" και προσεχω την όμορφη βόρεια προφορά του που δειχνει τη δυσαρέσκειά του για τη ναζιστική διαδήλωση. Ο άνθρωπος συνεχίζει να προχωραει προς την εξοδο. Τον ακολουθω κι εγω με τα μάτια μου, ενώ προσπαθώ να πείσω τον φύλακα οτι θα πρέπει να ενεργήσει, ή να καλέσει την αστυνομία. 
Βλέπω ότι ο άνθρωπος που μιλουσα λιγο πριν πηγαινει κοντα σε μια γυναίκα Ρομά που συνήθως κάθεται έξω από το κέντρο ενω η ναζιστική συμμορία μαζευεται γυρω του. Στη συνέχεια αρχίζουν 4-5 από αυτους με κλωτσιες στον  άνθρωπο, που πέφτει στο έδαφος ενω αυτοι συνεχίζουν τα χτύπηματα ... Ο άνθρωπος προσπαθεί να τους ξεφύγει και μπαίνει μέσα στο κεντρο, από τις περιστρεφομενες πόρτες, όπου παγιδεύεται από περίπου 4 ναζί που τον χτυπουν. Τόσο άσχημο και αηδιαστικό! 
Η σύζυγος του ουρλιάζει απελπισμένα και ζηταει από τον φύλακα να αντιδράσει, ενω εγω προσπαθώ με βια να ανοιξω την περιστρεφομενη πόρτα, να τον τραβηξω έξω, κατι που αποδεικνυεται αδυνατο.

Οι Ναζί κρατουν τον άνθρωπο παγιδευμένο ανάμεσα τις περιστρεφόμενες πόρτες και τον χτυπουν με κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι, και ο ίδιος δεν μπορεί να βγει και συνεχίζουν τον ξυλοδαρμό του σαν λυσσασμένα θηρία!

Εγώ, ο φρουρος και η σύζυγός του ανθρώπου βγαινουμε έξω από την αριστερη εξοδο και συναντουμε τους Ναζί, παιρνω το κινητο στο χερι να καλέσω την αστυνομία. Ένας από τους Ναζί, «ο αρχηγος τους», έρχεται απεναντι μου, τον προειδοποιω ότι καλώ την αστυνομία, μου αρπαζει το τηλέφωνο από το χέρι  και με απειλει.

Ένας άλλος ορμαει στη σύζυγό του ανθρώπου και φοβάμαι εκεινη τη στιγμη ότι μαλλον σκεφτεται να τη χτυπησει, οποτε φωνάζω, ή μαλλον αρχισα να ουρλιαζω ανεξέλεγκτα!!

Ένας ακομη φρουρός ασφαλείας εμφανιζεται.  "Ο αρχηγος" ούρλιαξε και ηταν αυτος που χτυπουσε πιο πολυ απ ολους, κραυγάζοντας κάποια συνθήματα, που ειχε σιγουρα κανει πρόβα για να τα λεει, και η συμμορία ομαδοποιειται με εντολή του λιγο πριν φυγουν (με αυτοκινητο).

Η αστυνομία ερχεται και παιρνει καταθέσεις από πολλους ανθρώπους, τραβαει φωτογραφίες και βίντεο.

Δεν είμαι ήρωας και έχω επίγνωση του κινδύνου που διατρεχω, οπως συνειδητοποιω επισης και τους κινδύνους. Δυστυχώς, ομως δεν μπορώ να ανεχθω οσα τραβηξε ο συνάνθρωπος μου και να μην αντιδρασω, ή να μη προσπαθησω να βοηθησω. 

Το να είμαι παθητικός θεατής οσων συμβαινουν δεν είναι λυση!


Επισης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)