11.1.16

Δύσκολες απώλειες και…αδιάφορες «νίκες»!


1«As an adolescent, I was painfully shy, withdrawn. I didn’t really have the nerve to sing my songs on stage and nobody else was doing them. I decided to do them in disguise so that I didn’t have to actually go through the humiliation of going on stage and being myself. I continued designing characters with their own complete personalities and environments. I put them into interviews with me! Rather than be me — which must be incredibly boring to anyone — I’d take Ziggy in, or Aladdin Sane or The Thin White Duke. It was a very strange thing to do» (David Bowie).


O άδικος για τους απλους ανθρώπους, κόσμος, έγινε σημερα, πρωι Δευτερας 11 Ιανουαριου του 2016, ακόμη πιο γκρίζος, πιο θαμπός, με την είδηση του χαμού ενός εξαιρετου καλλιτεχνη, του David Bowie, μια είδηση που όπως ήταν φυσικό βρήκε εκατομμύρια ανθρώπους σήμερα, απροετοίμαστους για τόσο άσχημα νέα. Κανεις δεν περιμενε ότι θα μας ελεγε το ..τελευταιο αντιο τοσο νωρις, μια χειμωνιατικη Δευτερα. Για όσους αγαπάμε τη μουσική του δεν εχουμε παρα να συμφωνησουμε με το άρθρο της Suzanne Moore, στoν Guardian που λέει ότι:

«Ο Bowie ήταν προσωπικός, για μένα και εκατομμύρια άλλους. Καθώς προσπαθούσαμε να γίνουμε ο εαυτός μας, εκείνος μας έδειξε oτι υπάρχουν ατέλειωτες δυνατότητες …..

Κανείς δεν μπορεί να μας πάρει την αστρική ιδέα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τους εαυτούς μας, όποιοι κι αν είμαστε. Μας επέτρεψε να είμαστε αυτοι που ειμαστε περισσότερο από ό, τι ξεραμε ότι ήταν ποτέ δυνατόν. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο. Τίποτα».

Ηταν ένας μοναδικος τραγουδοποιος, που εζησε με τους δικους του κανονες, ηταν απλος σαν καλλιτεχνης και δεν δεχθηκε ποτέ τη τιμητικη διακριση που του προσφερθηκε, δυο φορες στη καριερα του, δηλαδη να γινει ιπποτης, αρνουμενος κι αυτος, όπως ο John Lennon, λέγοντας τα εξης:



   


Σ ολη τη διαρκεια της καριερας του χαρισε τοση ομορφια στον κοσμο με τη μουσικη και τους στιχους του και ισως το τραγουδι του «Changes», να είναι αυτό που καλυτερα εκφραζει τις πολιτικες αποψεις του. 


R.I.P David

   


2. Τι μεγαλη αντιθεση παρουσιαζει, όμως, ο κοσμος καλλιτεχνων της αξιας του Βowie, σε αντιθεση με τον κοσμο των περισσοτέρων σημερινών οσφυοκαμπτικων- με καρμπον σχεδον- βγαλμενων πολιτικων και ηγετων που σημερα το μονο που μοιραζουν απλοχερα στον κοσμο είναι ..μιζερια, φτωχεια, αδικια και εγκαταλειψη, αλλα και εντονο μισος για οσους τυχαινει να είναι στην ..αντιπέρα οχθη από τα δικα τους πολιτικα, και θρησκευτικα συμφεροντα, γιατι, πια, ειναι ξεκαθαρο οτι μονο για συμφεροντα που θιγονται προκειται και τιποτα άλλο.

Περασε ανεπιστρεπτί, γραφουν οι φυλλαδες, «η εποχη των μεγαλων ιδεολογιων» και τωρα οι ...«πετυχημενοι» και ..Αμερικανοσπουδαγμενοι πολιτικοι της χωρας (και όχι μονο) αγωνιζονται ποιος θα προλαβει να πρωτοεξασφαλισει για τους ημετερους την αποκατασταστη τους, μεσω της εξουσιας, μεσα σ ενα σαπιο πολιτικο γιγνεσθαι, που μας υποδουλωνει ολο και περισσοτερο μερα με τη μερα, πασχιζοντας και επιτυγχανοντας ηδη σε πολλες χωρες να στερει απο τον κοσμο ακομη και τα βασικα, σε οσους δηλαδη απο εμας δεν ...ευτυχησαμε να καταγομαστε από..«τζακια» σαν αυτά των…«εκλεκτων οικογενειων» του τοπου, που πανηγυριζουν από χθες για μια ακομη αδιαφορη, για το μελλον της χωρας «νικη», όταν ένα ακομη πιο αδιαφορο πολιτικο σωμα, εφτασε να εκλεγει πασης φυσεως ..μηδενικα αναγοντας τα για καποιο περιεργο λογο σε...σημαντικες μονάδες του τοπου!

Γιατι πρεπει να ενδιαφερει εμενα, λοιπον ως πολιτη, ο λογος που οι κυριοι αυτοι …πανηγυριζουν, αυτοι που τολμανε και μιλανε για..«αξίες» (!) και «ανανεωσεις» (!) οταν ψηφισαν παγερα 3 μνημονια, ιδιωτικοποιησεις και λιτοτητα, ξεπουλωντας την Ελλαδα, σπρωχνοντας χιλιαδες στη μεταναστευση, κανοντας αλλους τοσους ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ή «περιστασιακα εργαζομενους», με «μισθους» και «συνταξεις» που είναι σχεδον αδυνατον να βγαλει κανεις το μηνα.


Πανηγυριζουν μηπως για το ότι υπαρχει κοσμος που χανει το ..μοναδικο σπιτι που εχει; 
Oι δε καλυτεροι …«μαθητες» τους, οι ΣυριζΑΝΕΛ, δειχνουν προθυμοτατοι να διαλυσουν ό τι εχει απομεινει από τα λεγομενα ''ασφαλιστικά δικαιώματα''..Ποιους αραγε ενδιαφερει τι γινεται στις εκλογες αξιοθρηνητων αστικων κομματων όταν ο κοσμος δεν εχει χρηματα όταν αρρωστησει, ή χρειαστει να μπει σ ενα νοσοκομειο, απ αυτά που πληρωνε τοσα χρονια με τα χρηματα του, ο κοσμος, ενώ τα κομματα των κυριων αυτων τα διαλυσαν με εγκληματικη αδιαφορια «λογω…κρισης» ευνοωντας ετσι τους ιδιωτες;

Δεν υπαρχει, βεβαια, κανενα τετοιο ενδιαφερον, ουτε και ποτέ υπηρχε από την εποχη διακυβερνησης της χωρας από τo κομμα αυτων που τωρα πανηγυριζουν... Eνδιαφερθηκαν οι κυριοι αυτοι μηπως για την ανοδο της ναζιστικης Χρυσης Αυγης, της εγκληματικης αυτης οργανωσης με τη γνωστη αθλια δραση εδώ και χρονια που χαρις στην ανοχη τετοιων κυβερνησεων τολμα και σηκωνει κεφαλι, γελωντας ακομη και μπροστα στα ματια χαροκαμενης μανας, ενω ολοι γνωριζουν ότι αυτοι της σκοτωσαν το γιο; 

Αυτοι οι ανθρωποι παρεα με ντοπιες, ειτε και ξενες δυναμεις, που τους στηριζουν εμμεσα και αμεσα, εχουν τεραστιες ευθυνες για το καταντημα της χωρας επι εξουσιας των κομματων που εκπροσωπουν τωρα, ειτε θελουν να λεγονται ''δεξια'', ειτε ''πρωτη φορα αριστερα'', ειτε όπως αλλιως θελουν να λεγονται…

Αυτοι εχουν επισης τεραστιες ευθυνες για πολλα από τα συνεχιζομενα εγκληματα και στο διεθνη χωρο, με θυματα λαους στις μερες μας, με τη στηριξη εγκληματικων ιμπεριαλιστικων κυβερνησεων στο κοσμο και επομενως κανεις ..πανηγυρισμος δεν αξιζει ουτε στους μεν, ουτε σε οσους δηθεν διαφωνουν μ αυτους αλλα τους καλυπτουν.

Ο κοσμος που θιγεται, (δεν θα χρησιμοποιησω τη λεξη λαος, γιατι εχει χασει κι αυτο την εννοια του, πια), ας δει το συμφερον του, ας κανει το λογαριασμο του και ας αλλαξει οσο το δυνατοτερο συντομα πορεια.. 

Στο καλάθι των αχρήστων, ολοι αυτοι που μας λοιδορουν με ψευτικες υποσχεσεις, πεταμα μαζι με τις ..άχρηστες πολιτικες που ολοι τους πρεσβευουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)