14.1.16

Τοπικές (κλειστές) κοινωνίες, (αυτή η κατάρα)


«Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι…» 

Βελβεντού: Η τραγικη δολοφονια μιας ατυχης μητερας τριων παιδιων από τον συζυγο της, ο οποιος εκτος απο τον σχεδιασμο του εγκληματος, ολο το διαστημα της ..«εξαφανισης» της προσπαθουσε να παραπλανησει την αστυνομια ότι η συζυγος του (με τραυματισμενο ποδι, σε ναρθηκα) ειχε ..ξαφνικα αποφασισει να φυγει από το σπιτι, «εγκαταλειποντας» μαλιστα και τα παιδια της!

«Αλλη μια περιπτωση ζηλοτυπιας», εγραψαν οι εφημεριδες. Η τοπικη κοινωνια (και παλι) «έκπληκτη και σοκαρισμενη» (!) με την ειδηση. Το «καλο παιδι»-δολοφονος που «δεν ειχε δωσει αφορμες». Ποσα χρονια ακομη θα ακουγονται τετοιες…ατακες στην Ελληνικη επικρατεια; Προσωπικα βαρεθηκα να ακουω κοσμο να λεει τα ιδια και τα ιδια κάθε φορα που για καποιο περιεργο λογο δινουν συνεντευξεις σε ..εγκυρα-και μη-καναλια:

  
Πρωτα πρωτα να πω οτι δεν καταλαβαινω τον λογο για τέτοιου ειδους συνεντευξεις, που δεν ριχνουν κανενα φως στην υποθεση, (το αντιθετο μαλλον), οταν σχεδον ολοι οι συμμετεχοντες επαναλαμβανουν, σαν χορικο αρχαιας τραγωδιας, τα ιδια και τα ιδια: Οτι δηλαδη ''ποτε δεν φανταζοντουσαν ότι θα εφταναν στο σημειο αυτο τα πραγματα''. Στο μεταξυ οι περισσοτεροι συνεντευξιαζομενοι δηλωνουν ότι «ηξεραν καλα το θυμα», επειδη ...εμεναν «κοντα»(!!) 

Από ποτε οι γειτονες που μενουν «κοντα» γνωριζουν και τα προσωπικα των γειτονων τους; Κι αν οντως ισχυει κατι τετοιο, γιατι οι συγκεκριμενοι γειτονες ακουγαν...επιλεκτικα, αγνοωντας τους..καυγαδες που σιγουρα θα ακουγαν, εφ οσον «εμεναν κοντα»; 

Βεβαια, για τετοιες περιπτωσεις, δεν ειναι παντα εφικτο να επεμβει κανεις στη προσωπικη ζωη του αλλου, αλλα τουλαχιστον ας μην βιαζομαστε να δηλωνουμε τοτε ότι ο ταδε και ο δεινα είναι «καλο παιδι», εφ οσον δεν γνωριζουμε τις λεπτομερειες κάθε σχεσης γειτονων, ή και συγχωριανων. Γιατι αν γνωριζουμε και δεν μιλαμε είναι σοβαρο και αξιοποινο, ειδικα όταν αφορα δολοφονιες μελων,  ή και ολοκληρων οικογενειων, που θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει αν καποιος γνωστος, γειτονας ειχε επεμβει νωριτερα..

Αλλα όχι...Στην Ελληνικη επαρχια δεν επεμβαινουμε..«Δεν ακουμε»Ή ακουμε επιλεκτικα. Εχουμε συνηθως θετικη αποψη όταν προκειται για...ανδρες οι οποιοι στη πλειοψηφια τους είναι ..«καλα παιδια», ακομη και αν τελικα μαθουμε ότι εγιναν ..συζυγοκτονοι, ακομη κι αν ισχυει το αντιθετο, (οπως σε άλλη περιπτωση που κατι άλλα.. «καλά παιδιά» αποδειχθηκε ότι ηταν…Χρυσαγιτες!)

Αθανατη Ελληνικη επαρχια! Το «καλο παιδι»-δολοφονος, δεν ηταν και τοσο …καλο, οσο πιστευατε, κατοικοι του Βελβεντού, που δεν καταλαβαινετε (γιατι αραγε;) τη διαφορα του πραγματικα καλου συζυγου, ενος που σεβεται τη γυναικα του, από αυτό του παθολογικα ζηλοφθονου, ψυχωτικου συζυγου, μονο και μονο επειδη βλεπατε την οικογενεια «να καθεται τα καλοκαιρια σ ένα τραπεζι, στη πλατεια» του χωριου!!

Που ξερετε εσεις, κατοικοι του Βελβεντού, αν ηταν εκει με τη θεληση της, η γυναικα αυτή, ή αν από ζηλοτυπια, εκβιαστμο υποχρεωνε τo..«καλο παιδι»-δολοφονος, τη συζυγο του να κάθεται εκει; 

Για να μη πουμε και για τη μιζερια που κρυβει η σκηνη, της οικογενειας να καθεται στη πλατεια του χωριου για να…βλεπουν και οι συγχωριανοι «ποσο αγαπημενοι είναι», αραγε το εχει σκεφτει κανεις; Αλλα, βεβαια, ετσι και δεν καθησει κανεις με τον ..καλό/καλή του/οικογενεια του, στη.. πλατεια του χωριου, τοτε ισως δεν ειναι…«αγαπημενο ζευγαρι», ισως «εχουν προβληματα»..

Αλλιως οι πλατειες στην επαρχια είναι το ..κατ εξοχην μερος (!) για να περασει κανεις καλα, γιατι λοιπον να μη θελει να καθεται κανεις εκει τα καλοκαιρια, οπου ολο το χωριο λειτουγει σαν πασαρελα. Μια..μοναδικη, αληθεια, ευκαιρια να..αλληλοθαυμασει κανεις την ..ευτυχια του αλλου!

Γιατι στις κωμοπολεις και στα χωρια ειμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ …ευτυχισμενοι και κανεις μας δεν (τολμα να) δυστυχησει…

Εξ αλλου οποιος δυστυχει,..πεθαινει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)